Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechcę by tak było

Skąd u mnie takie niskie poczucie wartości?

Polecane posty

Gość niechcę by tak było

Czemu zawsze jak chłopak który mnie źle traktuje tylko kiwnie palcem a ja do niego wracam:/ było już trochę tych rozstań i dużo gorszych rzeczy a ja nie potrafię się odkochać...

Gość Azja Tuchajbejowicz
czyś ty jest Baśka wać panno?

Gość niechcę by tak było
nie, jestem panna z niskim poczuciem wartości:/ jak to zmienić?

Gość niechcę by tak było
źle się z tym czuję...czemu nie mam większego szacunku do siebie?

Gość niechcę by tak było
czy jest jakiś psycholog na tym forum?

Gość dorywczy psycholog
czy to twoj pierwszy chlopak?

Gość niechcę by tak było
drugi

Gość Thaiz
Czytałam wypowiedź jednego z psychologów, który stwierdził: "Masz kompleks niższości bo w rzeczywistości jesteś osobą niższą". Myślę, że coś w tym jest. Przecież jeśli ktoś jest naprawdę wartościowy to nie będzie się czuł gorszy. Jeśli jesteś kimś niższym to postaraj się to zmienić. Pracuj nad sobą. A co do tego chłopaka to zerwij z nim. Postaraj się przemóc. Wiem, że to nie takie łatwe u Ciebie ale to chyba jest najlepsze rozwiązanie.

Gość Thaiz
Na początku pocierpisz ale potem będzie Ci znacznie łątwiej. Warto w tym przypadku cierpieć.

Gość 167
kopnij go w doope, nie jest ciebie wart. Zacznij go olewac to zobaczysz jak się będzie przed toba płaszczył i błagał o powrót. Ale jak wrócisz to wszystko bedzie po staremu. Wiem, bo przerabiałam takie szopki. Chciał się wieszac, truc, rzucac pod pociąg....a ja z troski wracalam, a potem to samo, znowu wóda i koledzy ważniejsi. W końcu zmądrzałam i definitywnie zakończyłam. Znowu chciał się truc itp...a ja po prostu zmieniłam nr telefonu i się skończyło :)

Gość niechcę by tak było
wiem że tak było by najlepiej ale byłam z nim 4 lata i mocno się przyzwyczaiłam. Mieliśmy być ze sobą za zawsze i tym bardziej w podświadomości zakodowało się że to ten jedyny. Jest to dla mnie bardzo trudne

Gość Thaiz
No to idź do psychologa, może on Ci pomoże. A jeśli nie to może zastąp tego kolesia hobby. Wiem, że to na początku niewiele pomoże ale lepsze to niż nic nie robić. Od czegoś w końcu trzeba zacząć.

Gość Psychopatia
Thaiz nie bo padne!!! : Czytałam wypowiedź jednego z psychologów, który stwierdził: "Masz kompleks niższości bo w rzeczywistości jesteś osobą niższą". Myślę, że coś w tym jest. Przecież jeśli ktoś jest naprawdę wartościowy to nie będzie się czuł gorszy. Czyli Ci wszyscy ktorzy sa pewni siebie, zadnych kompeksow , ktorzy robia krzywde innym, pieprza dzieci, kradna, oszukuja, biora bonusy z kasy panstwa, zabijaja wywoluja wojny bez cienia watpliwosci, bez poczucia winy, te wszyskie skurwysyny swiata, przez ktorych reszta nas, zwyklych ludzi cierpi - oni zgodnie z ta logika sa tak naprawde osobami wyzszymi! Bo przeciez czuja sie wyzsi! Czuja ze maja kurwa PRAWO krasc, zabijac, wywolywac wojny, oszukiwac i chedozyc dzieci! Cudowna masz filozofie zycia, nie ma co!!!

Gość Psychopatia
to ze ktos ma kompleksy oznacza ze powinien wykonac podroz do swojej przeszlosci i odnalesc, co spowodowalo to poczucie. To mogli byc ludzie z klasy, nie pasowanie do otoczenia, albo wymagajaca matka/ojciec/babcia czy ktos taki. To moze byc nieustanne porownywanie sie z modelkami i innymi gwiazdami szow biznesu. Gdzies u zdorel poczucia nizszosci znajduje sie ktos kto dostatecznie czesto powtarzal Ci - nie jestes dosc dobra. No i tak Ci zostalo. Wiec sobie powiedz - a wlasnie ze jestem dosc dobra.

Gość niechcę by tak było
faktycznie w dalekiej przeszłości mogły być osoby które wpłynęły na moje poczucie wartości...ale to już nie zależne ode mnie i czasu nie cofne. Żałuję tylko że wcześniej nie zaczęłam pracować nad podniesieniem swojej wartości bo w sumie nie zauważałam problemu, widzę go dopiero teraz gdy wszystko się sypie