Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa__________

Na co zwracać uwagę przy wyborze mieszkania?

Polecane posty

Na co zwracać uwagę przy wyborze mieszkania? Na to, czy światło jest w mieszkaniu czy może na to, czy balkon jest po stronie klatek? Poradzcie na co najbardziej zwracać uwagę i co jest ważne, aby później mieszkało się dobrze?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaasssi
Na pewno na sasiadow.

Gość prawdziwy polak patriota
Trzeba zwracać uwagę na to czy tam mieszkali katolicy. Bo jak nie to mieszkanie trzeba wyświęcić.

Gość edeolana
nalezy zwracać uwage czy mieszkanie jest rozkładowe a nie amfilada w kuchni musi sie zmieścić stolik z krzesłami musi być balkon jak najmłodszy rocznik bloku , technologia budowlana najdroższe do zrobienia to łazienka i kuchnia czy wymieniona hydraulika i elektryka wymieniać dalej ?

Gość Donata00
więc oczywiście na lokalizacje ale to chyba wiadomo nie radze kupować na parterze bo jest przeważnie wilgoć i zimno w zimę zaś na czwartym piętrze jest już upał jeśli budynek był ocieplany a kaloryferów nie da się regulować trzeba umarzać na robactwo bo może go być nie widać jeżeli są w pionie najlepiej kupić mieszkanie na ostatnim piętrze i w tedy się da je wytępić oczywiście trzeba też zwrócić uwagę na okna i drzwi zależy czy się je chce wymieniać no i jeszcze na sąsiadów nie zawsze w bloku można trzymać zwierzęta no i nieraz niektórzy lokatorzy nie uznają ciszy nocnej

Zapomniałam dodać: chodzi o zakup mieszkania od dewelopera, czyli nowego mieszkania. Chodzi mi o to, czy lepiej wybrać mieszkanie na parterze czy drugim piętrze. Czy lepsze okna drewniane czy pcv. Jakieś różne takie szczegóły - to pierwsze mieszkanie.

Gość edeolana
a to mniej sie znam lokalizacja z dobrą infastrukturą lepsze okna drewniane np z powłoką srebra w takim nowym piętro wg uznania dobrze żeby był taras przestrzenna kuchnia unikać aneksu kuchennego ,najlepsza zamknięta oddzielna przestrzenna łazienka najlepiej z oknem

Gość scarlett o.-
na to czy nie bedziesz miec dzwonnicy pod oknem, albo ulicy z autobusami pod oknami albo czy nie wybuduja obok budynku tak, ze ci zasloni okna kto mieszka pod spodem (czy nie jakies pijaczki, od ktorych bedzie smierdziec wodka i papierosami) jesli jest winda to moze byc i IIp. (chodzi o noszenie ciezkich zakupow)

Gość scarlett o.-
sprawdz dojazd do tego osiedla sprawdz jakie sa drogi przeciwpozarowe (w Wawie istnieje duze ekskluzywne osiedle z tylko jedną droga wjazdowa na osiedle (!) -w razie pozaru ta sama droga sie wjezdza i wyjezdza :o )ps. z pierwszego piętra latwiej chyba zeskoczyc jakby co ;)

Gość scarlett o.-
no i lepiej nie miec okna wychodzacego tuz na smietnik osiedlowy

Gość przede wszystkim na to
czego nie widać - najlepiej sprawdzić księgę wieczystą (jeśli jest)

Gość gość
na piętro.to kwestia indywidualna bo jeden woli parter a drugi ostanie piętro.ja na pewno nie chciałabym mieszkania na parterze.wszyscy przechodzą obok z całej klatki.moja teściowa mieszka na parterze i właśnie u niej jest najbardziej brudno na klatce,najwięcej piasku który nanosi się do mieszkania.słychać każdą osobę przechodzącą.do tego ma ciemno i widać wszystko z ulicy bo nisko.nie podoba mi się u niej ,taka nora.druga sprawa na którą trzeba zwrócić uwagę to balkon lub jego brak.dla mnie tylko z balkonem i to po słonecznej stronie bo lubię słońce.nie chciałabym też mieszkania od strony wschodniej bo byłoby zwyczajnie zimne i ponure.zdecydowanie wolę zachodnie i południowe.dużo słońca ,dużo ciepła.na sąsiadów wpływu sie nie ma.nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi,ale mieszkanie zawsze można kupić takie jakie sie chce.