Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilol,k

gdzie fajniej wyjechac Lanzarote czy teneryfa??kto był?

Polecane posty

Gość ilol,k

i doradzi..i gdzie taniej?

Gość dżozefina
ja byłam na lanzarote z dzieckiem i mężem 2lata temu, spokój, śliczne widoki, jeżeli Ci zależy na spokojnych wypoczynkowych wakacjach to polecAm, na teneryfie nie byłam

Gość żona waszmości
ja mogę polecić camping w wilkasach. nawet prysznice czyste.:classic_cool:

Gość amelciaaaa
ja byłam na teneryfie i bardzo mi sie podobało.mieliśmy dylemat ale teneryfa ma wiecej zieleni.polecam Los Christianos na wynajem hotelu.tam są plaże i słoneczko.na północy więcej deszczu i bardziej zielono.zachęcam do wynajęcia samochodu (cena nie jest wygorowana ) i objechania wyspy.loropark to super rozrywka,pokazy delfinów.wulkan teide i jego okolice to naprawdę kosmiczny krajobraz.warto pojechać krętymi dróżkami na Mascę tam z wysoka widać piękne krajobrazy.dodam,że na wyspie jest mało robactwa i nie trzeba sie szczepić przed wyjazdem.

Gość amelciaaaa
jeśli lubisz chińskie bufety to na teneryfie je mają, cena ok 6 euro i jesz ile da sie zmieścić w brzuchu. mniam....

Gość amelciaaaa
wieczorem mnóstwo kotów dokarmianych przez tubylców.sama sie dziwiłam,że tak dużo bezpanskich się włoczy.

Gość amelciaaaa
ja się zakochałam w tej wyspie i myslę o domku na stare lata.na pólnocy ma tam chatę Kazik z Kultu.

Gość amelciaaaa
czy jest tu ktoś oprócz mnie ?????

Gość kkaskjsaja
Tenerifa - bylam tam dwa tygodnie rok temu Tanio pieknie i delfiny widzielismy ;-)

ja byłam na lanzarote w tym roku i faktycznie- cisza, spokój. samochód do wynajęcia też nie drogo przez kilka dni spokojnie można zwiedzić całą wyspę. polecam jednak na rodzinne wakacje z dziećmi :)

Gość lafajette
W 2008 roku wraz z mężem wyjechaliśmy w nagrodę na wycieczkę sponsorowaną przez firmę męża. Byłam zaskoczona, że jakość wycieczki była bardzo dobra. Hotel pięciogwiazdkowy i standard all inclusive. Byliśmy przygotowani, że będziemy musieli dopłacać, pokrywać koszty wycieczki na miejscu, ale nic takiego nie miało miejsca! Ponadto Teneryfa jest zachwycającym miejscem w porównaniu do innych wysp kanaryjskich. Powulkaniczne plaże i zdumiewająca fauna i flora wyspy. Znajomi nie mogli uwierzyć w jakim miejscu byliśmy i to była wycieczka sponsorowana. Obecnie mąż jest na emeryturze, ale planujemy ponownie odwidzić egzotyczną Teneryfę.Firma miała timesharing z Holiday Travel Center dlatego mieli taniej.

Oczywiście, że Teneryfa! Weź sobie apartament przez HTC to będzie najtaniej :)

Gość natalie.borde@o2.pl
jak to weź ? :) to co to za super oferta? Możesz zdradzić jakieś szczegóły?

Gość somerga
Moim zdaniem Teneryfa. Jest chyba ciekawsza. Same wyspy kanaryjskie to w koncu nuda :D bo jedynie na plazy sie byczysz ale Teneryfa ma wulkan, ktory mozna zobaczyc, delfinarium i ogolnie najwiecej sie tam dzieje.

Gość jarrroo
a co to jest to Lanzarote??

Gość eliza25
Właśnie wróciłam z Teneryfy! I powiem wam ,że warto odwiedzić to miejsce. Bilety kupiliśmy z Itaki 2 dni przed wylotem, last minute i all inclusive . Można było jeść i pić do woli :D Jeśli będę miała tylko możliwość zrobię tak samo, ludzie którzy kupowali wycieczki wcześniej zapłacili jeszcze raz tyle co my!!! Ogólnie jest co zwiedzać, krajobrazy piękno no i pogoda cudowna :D

Dzięki za podpowiedź ,że w Itace można znaleźć co w ostatniej chwili bo mój mąż nie wie czy dostanie urlop a warto by było gdzieś w wakacje pojechać.

Gość gość
Eliza w jakim hotelu bylas???????????

Gość Pompee
Byłam i na Lanzarote i na Teneryfie i powiem tak: i tu i tu jest przepięknie. Wyspy są do siebie moim zdaniem bardzo podobne. Ale jeśli chcesz jechać na typowy wypoczynek to nie patrz na wyspę tylko raczej na hotele. Na obu wycieczkach byłam z Rainbow Tours, rok i dwa lata temu, wtedy mieli bardzo fajne hotele, pewnie się to nie zmieniło. Polecam jednak odżałować grosza (te wycieczki i tak są dość tanie, zwłaszcza w laście i tuż po sezonie) i skorzystać z fakultetów. My nawet wypożyczyliśmy samochód i pojeździliśmy sobie po wyspach, a hotel to była nasza baza hotelowa (i tak opłacało nam się to zdecydowanie bardziej niż wyjazd poza biurem). Od razu zaznaczam, w sezonie na wyspach jest sporo ludzi, ale nie wszystkim to przeszkadza. Gdybym miała wybierać, to jednak chyba Teneryfa ciut przeważa, ze względu na moim zdaniem trochę fajniejsze formy skalne i przyrodnicze. Ale to już kwestia gustu, wiadomo.

Gość Kolka75
Byłam zarówno na Lanzarote jak i na Teneryfie i muszę powiedzieć, że na Teneryfie bardziej mi się podobało. Może to zewzględu nato, że miejsce, w którym byliśmy było bardziej zielone, a hotel ładniejszy, może to dlatego, że wycieczka na Teneryfę była fajniejsza - lepsze biuro (Rainbow Tours). Ale ogólnie wyspy są do siebie bardzo podobne. I obie są piękne. Pooglądaj zdjęcia i zdecyduj :)

Gość mmmmm999999
Lanzarote- cos po prostu innego i moim zdaniem warto chociaz raz tam poleciec, tesknie za tym cudem natury Ksiezycowym Rajem ...

Gość czesia888
Wyspy nieco się od siebie różnią - Lanzarote bardziej czarna, księżycowa, a Teneryfa bardziej zielona. Ale obie wyspy mają swój urok. Na Lanzarote ceny wyższe - dla porównania piwo w lokalu przy plaży w Playa Blanca na Lanzarote 3 euro, a w Costa Adeje na Teneryfie 1-2 euro. Tutaj i tutaj można pojechać na fajne wycieczki, dla ciekawych tu można obejrzeć przykładowe atrakcje na obu wyspach http://rajskie-kanaryjskie.pl/