Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiana

Zawiało mnie przedwczoraj, wczoraj tak bolało, że sen to była jedna wieka męka.

Polecane posty

Gość zawiana

Zaraz kładę się spać, a się boję co będzie jak we śnie tabletka przeciwbólowa przestanie działać. Stałam z odsłoniętymi plecami jak przymierzałam staniki i to wystarczyło. Zawsze tak mam jak plecy są dłużej gołe, a nie świeci słońce. Na plaży tak mi się nigdy nie stało, ale w pomieszczeniu przy przeciągu już trzeci raz. :( Nienawidzę tego bólu. Mimo tabletek przeciwbólowych boli mocno.

Gość onacasanova
hmmm;-) rzekł ja... Śpij chieba stojąc:-)

Gość ....ups
Natrzyj plecy spirytusem, choćby salicylowym. Lepszy byłby amol, albo weź aspirynę.

Gość onacasanova
amol 2razy100gr co godz pomoze

Gość zawiana
Spirytus niestety będę mieć możliwość kupić dopiero rano. Amolu też nie mam. Aspirynę zaraz wezmę. Mam nadzieję, że choć trochę pomoże.

Gość ....ups
Jak weźmiesz tę polopirynę, to przykryj się dość dokładnie tak, abyś się wypociła. Tylko wtedy poczujesz wyraźną ulgę. Do nacierania nadają się także maści rozgrzewające, jeśli nie masz spisytusu. Jeżeli jesteś pełnoletnia, to powiem ci że mały kieliszek wódki by ci dobrze zrobił. Jednak musisz wybierać, albo kieliszek, albo aspiryna, bo mieszać nie radzę. Przy takich bólach i takiej wrażliwości, jak piszesz jeden dzień kuracji, to za mało, przydałoby się zastosować przez parę dni.

Och, trzeba na siebie uważać! Mi w takich sytuacjach, pomaga Ketonal (w tabletkach, bo likwiduje stany zapalne) + Ketonal w żelu. Koniecznie to trzeba wygrzać, np. termoforem. Ewentualie zamiast Ketonalu w żelu może być coś takiego http://www.promoceny.pl/gazetka/dbam-o-zdrowie-4705/p/2/, chociaż ja osobiście wolę Ketonal. Ma chyba więcej substancji przeciwbólowych.

Gość ....ups
Dużą ulgę przynosi plaster wygrzewający Kapsiplast albo wiscoplast. Ja stosowałam dwukrotnie i ból ustąpił. Leki tak, tylko biorę pod uwagę ich szkodliwość na żołądek i póki co, próbuję, jak narazie z powodzeniem lżejszych środków zastępczych.

Gość bollka
kapsiplaster moze silnie uczulac wiec uwaga. Polopiryna mi osobiscie rozwala zoladek. Biore przepisany b skuteczny olfen 100.

Gość julitkax
najlepsza na bol plecow jest "maść końska" czerwona rozgrzewająca. gdy tylko mnie przewieje to na noc smaruje plecy i rano po bólu