Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teletubiś12345

krzywe zęby

Polecane posty

Gość teletubiś12345

Witam, otóż moim problemem są zęby... Mam krzywe jedynki ( jedna nachodzi na drugą) i lekko skrzywione dolne zęby. Gdy poszedłem do ortodonty zaśpiewała mi 3.200 zł - niestety nie stać mnie aktualnie na taki wydatek... Czasami wpadam w takiego doła że masakra... nie wiem co mam o tym myśleć, ponieważ bardzo chciałbym mieć proste zęby - wprowadza mnie to troche w kompleksy :( . Aczkolwiek może tylko ja tak myśle ? Przyjaciół mam od groma, z dziewczynami NIGDY nie miałem problemu ( tzn już od "szczenięcych lat" miałem dziewczyny :D ) nigdy nie usłyszałem coś w stylu - umyj zęby , - krzywozębny , etc. Nie wiem czy poprostu przyjaciele nie chcą mnie urażać ? Czy to może ja porostu za bardzo wpadam w paranoje ?Powiedzćie co o tym wszystkim myśleć ;(

Gość gitarzystka
za aparat taniej nie zaplacisz, takie sa ceny niestety. ewentualnie moze wez sobie nie na caly luk u gory, tylko np. na 4 zeby? moj brat tak wlasnie mial.

Gość teletubiś12345
a nie wiesz ile taki koszt się zmniejsza? aczkolwiek ja uważam że ja mam za małą szczękę wiec z mojego pnktu widzenia przydałoby się wyrwać 1,2 zęby i by wtedy się rozeszły...

Gość oliwka31
Żeby miec przyjaciól czy dziewczynę,nie trzeba byc idealnym.Ważne jest to co ma się w środku,jakim się jest człowiekiem.Głowa do góry!

pamiętam,że kiedyś podobał mi się jeden chłopak, a jego krzywe jedynki mnie wręcz podniecały :) Ale on miał fajny charakter...

Gość gitarzystka
za calosc wychodzi ok. 4 tys, a wiec za 4 to by bylo ok 500-600 zl zapewne. no ewentualnie wyrwij. a najlepiej to pogadaj najpierw z ortodonta (moze masz jakiegos dentyste znajomego?), czy ten aparat da Ci cokolwiek. ja nosilam przez 2 lata na dol za 2 tys i NIC mi sie nie poprawilo a o oddaniu kasy nie bylo mowy.

zależy jak bardzo te jedynki są krzywe :) ja nie wiem jak teraz :D ale ja z 2-3 lata temu miałam aparat ( na noc) i płaciłam coś koło 400 zł.

Gość teletubiś12345
może macie racje. bo typowo przychodzą takie wieczory czasami że wpadam wtakie doły że masakra...

Gość gitarzystka
ja jak zaczelam nosic aparat to calkiem inaczej patrze na zeby u facetow :) wczesniej nie zwracalam na nie w ogole uwagi, a teraz najpierw patrze wlasnie na usta i zeby :D

Gość teletubiś12345
kurcze wlaśnie raczej nie mam żadnego ddentysty ani nic z tych rzeczy znajomych :( a naprawde narazie szykują m isię inne wydatki ponieważ się wybieram do wojskowego liceum i tam to dopiero pójdzie mi kasy..

Gość gitarzystka
to na razie nie zakladaj aparatu. mundur skutecznie odciagnie uwage od Twoich zebow :D, ktore widocznie nie sa az tak krzywe, skoro nie masz problemow towarzyskich . a najwyzej za pare lat sobie aparat zalozysz, jak tak bardzo bedziesz chcial .

Gość teletubiś12345
heh może i masz racje. gdybym cię znał to bym cię na kolacje zaprosił ;)

Gość gitarzystka
bardzo mi milo :) moze mnie znasz, tylko nawet o tym nie wiesz :)

Gość teletubiś12345
to była sugestia ;) ? a z jakiego miasta/województwa jestes;) ?

Gość gitarzystka
Lublin :)

Gość teletubiś12345
ee to wątpie gdyż ja jestem z chrzanowa;) woj małopol

Gość gitarzystka
no to rzeczywiscie nie po drodze. a juz myslalam ze sie zalapie na te kolacje! :D

Gość teletubiś12345
hehe :D no cóż a już myślałem :D a teraz tak całkiem o co inne zapytam, czy czerwone plamy pozostałości po ospie kiedyś zejdą ? bo już z miesiąć mam i zeszły troszke i nic jakby nagle stanęły

Gość gitarzystka
a nie wiem, ale wydaje mi sie ze raczej powinny zejsc, jesli nie zdrapywales strupkow oczywiscie.

Gość teletubiś12345
dziękuje za odpowiedzi wszystkim :) a teraz się z wami pożegnam gdyż trzeba się kiedyś położyć :D dobranoc i miłych snów ;)

Gość gość
Musisz koniecznie znaleźć dobrego ortodontę, który zajmie się tym profesjonalnie. Ze swojej strony polecam Ci klinikę http://dentalservice.pl/ . Jakiś czas temu się tam wybrałam i ponosiłam aparat rok... Teraz jest rewelacyjnie. :) Nie ma po co się wstydzić i mieć kompleksów, skoro jest na to rada.

Gość gość
Jeżeli aparat ortodontyczny jest dla Ciebie zbyt drogim rozwiązaniem to może warto pomyśleć o nakładkach leczących wadę zgryzu i korygujących uzębienie? Widziałem, że moja siostra zaczęła takie nosić a kupiła je u ortodonty z http://www.clearaligner.pro/