Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aIex

Na który palec której ręki pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość aIex

Tak jak w temacie chciałem sie dowiedzieć na którym paluszku i której ręki nosi sie pierscionek zaręczynowy

Gość aIex
a ręka prawa czy lewa?

Gość Dwugłowa Biedronka
moja stara nosi na palcu razem z obrączką. Podwójnie zajęta, sygnał dla całego świata.

Zgodnie z tradycją, przed ślubem pierścionek zaręczynowy nosi się na serdecznym palcu prawej dłoni. Po ślubie na tym palcu powinna znaleźć się obrączka. Gdzie wtedy wędruje pierścionek zaręczynowy? Tradycyjnie powinien się znaleźć na palcu serdecznym lewej dłoni, ale tak naprawdę tylko od Ciebie zależy gdzie będziesz go nosić. Czasem obrączka i pierścionek noszone są na tym samym palcu, jedynym przeciwwskazaniem jest to, że mogą się rysować.

Gość paulina_malina
wedle uznania na której ręce , ja noszę na prawej ale duzo kobiet na lewej.

Podczepię się pod temat, bo wczoraj zadałam pytanie dotyczące pierścionków ale odpowiedzi nie uzyskałam :classic_cool: Czy na serdecznym palcu, obojętnie której ręki, nosi się pierścionki inne niż zaręczynowe czy obrączki ślubne?

Kiedy pojawi się obrączka, to ona jest ważniejszym symbolem. Do Ciebie należy wybór czy będziesz nosić samą obrączkę, czy obrączkę i pierścionek. Niesktóre zawody wykluczają noszenie na dłoniach biżuterii, czasem biżuteria utrudnia też codzienne zajęcia, wtedy można ją zawiesić na łańcuszku na szyi, albo całkowicie z niej zrezygnować. Noszenie obrączki, czy pierścionka zaręczynowego nie jest przecież obowiązkiem, ale miłym zwyczajem.

Gość tylkoPYTAMsobie
a moj serdeczny paluszek lewej reki dostal uczulenia na zloto a prawy nie, czy ktos wie dlaczego, tak nagle?

Gość tratatatatata
może to nie zloto tylko jakis metal niesztahceltny ;>

Gość Dwugłowa Biedronka
dziewczyna z którą byłem kilka lat twierdziła, że pierścionek zaręczynowy musi mieć duże oczko, takie , żeby mogła sie pod nią schować obrączka ślubna. Ze zrozumiałych względów, przestała być moją dziewczyną.