Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magic_Jevel

Małe białe robaki w domu.

Polecane posty

Gość Magic_Jevel

Witam. Wczoraj późnym wieczorem zauważyłam na ścianie małego białego robaczka. Zabiłam, pojawił się kolejny i kolejny. Mam piętrowe łóżko i pojawiły się na ścianie u góry. Mają białą skórkę, wygląda jakby była lekko przeźroczysta bo widać pod nią jakby szare wnętrzności. Długość raczej nie przekracza 3mm. Miały jasne i cienkie czułka i chyba 3, góra 4 pary odnóży(takich małych i jasnych jak te czułka.) Głowa nie była wyraźnie odznaczona od tułowia. Wyglądały jak jakieś larwy czy coś. Na pewno to nie rybik cukrowy ani zaleszczotka. Jak na psotnika zakamarka było dla mnie to cholerstwo za małe, no i nie ma tej głowy tak odznaczonej jak u gryzka. Może to jakiś typ roztocza, chociaż nie z tych co mają te duże odwłoki. Jak pozbyć się tego cholerstwa? Albo ogólnie jakiś środek na owady pełzające. Nie wiem ile ich tam jest i gdzie się pochowały. Na łóżko do góry nie wejdę bo można powiedzieć ze panicznie się boje robaków(nawet tych malusich.) Nie ma też mowy abym tam spała, bo nie mogę leżeć ze świadomością, że żyją koło mnie jakieś robaki. Mieszkanie jest czyste, cały dzień mam otwarte okno( czy możliwe żeby dostały się przez okno?mieszkam na 4 piętrze). Tylko w rogu mogę mieć jakieś pozostałości grzyba bo kiedyś nas dopadł. Pomóżcie.

Gość pratwda bokiiii
takie po ludzkich trupach chodzą .

Gość KlarciaIzaF
Ja dzisiaj miałam akcję w wannie z hydromasażem: nieużywaną od dłuższego czasu uruchomiłam. Wraz z wodą z rur wyleciało mnóstwo takich robaczków długości do 3 mm, też takie przezroczyste, jak glisty, czy nicienie. Widać było czarną główkę, szpiczaste zakończenie tułowia i czarne trzewia przez skórę. Masakra! Też nic nie mogę na ten temat znaleźć. Może to jakieś stadium larwy rybika? Pomóżcie!!!!

Gość Pra_ptak
Do KlarciaIzaF czy dałaś sobie radę z tymi robakami. Mam ten sam problem i nie mogę dać sobie rady. Stosowałem już wszelkie możliwe reparaty i nic. Jeśli masz sposób na to cholerstwo daj znać na maila.

Gość gość
moze skoczogonki