Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcie ludzie

Jak to jest z wymeldunkiem z mieszkania? Pomozcie!!!

Polecane posty

Gość doradzcie ludzie

Zostalam wymeldowana z mieszkania rodzicow i za tydzien wprowadzam sie do mieszkania wynajetego . Wiadomo, ze nie moge zameldowac sie w obcym miueszkaniu bo nikt na to sie nie zgodzi. Co teraz? stalam sie osoba bezdomna?

Gość no dokładnie nie masz meldunku
Nie powinnas sie wymeldowywac ze stałego meldunku ... A na wynajętym zameldować sie na pobyt czasowy ...

Gość teraz juz dupa blada
jak starzy nie zechca to cie nie zamelduja na powrót ... Ale pociesz sie ze do pracy nie potrzeba teraz meldunku stałego

Gość doradzcie ludzie
a czy bedzie jakis problem jak bede do roku czasu nigdzie nie zameldowana ?

nie, nie bedzie...rozmawialam ostanio o tym z prawnikiem bo mam tez male zamieszanie z meldunkiem...powiedzial mi ze mimo ze obowiazku meldunkowego nie zniesli, tylko przeniesli bodajze na 2014 rok zniesienie...to i tak nikt nie sprawdza czy faktycznie jestes zameldowana i mieszkasz w danym miejscu

Gość doradzcie ludzie
no tak ale czy jak bede brala kredyt na mieszkanie to czy dadza mi kredyt bez meldunku?

a tego to już nie wiem...to trzeba pytac w banku, mysle ze tak...ale wiadomo co bank to co innego wymagaja na pewno beda chcieli dowod i miejsce pod ktore musza wysylac wszystkie zawiadomienia itd. pozniej formalnosci w sadzie...hmm, no ronie moze byc

Gość doradzcie ludzie
no to mam przesrane

Gość doradzcie ludzie
poniewaz nie mialam wyjscia, po smierci mamy nie dogadywalam sie z ojcem, przeprowadzono sprawy spadkowe, dostalam jakas czesc wartosci mieszkania i wymeldowana zostalam

Gość czemu tego nie zlikwiduja
bez sensu w ogóle jest ten obowiązek meldunkowy, to chyba tylko w krajach dawnego ZSRR bo nigdzie na zachodzie się z tym nie spotkałam

Gość łudzisz się a ja nie
właśnie, po co się wymeldowałaś? ja się wymeldowałam kiedy kupiłam własne mieszkanie i później zameldowałam się w nowym i jak wyrabiałam nowy dowód to urzedniczka powiedziała ze w c. 30 dni od wymeldowania powinnam sie zameldowac w nowym urzędzie, pracuję w biurze i spotykam dowody osób, w których w miejscu zameldowania wpisane jest brak

yyy...no jak to, musialas sama sie wymeldowac...nie mozna od tak kogos wyrzucic...trzeba bylo byc tam zameldowana, a mieszkac gdzie indzie...nie byloby problemow jesli chodzi np. o kredyt hipoteczny...bo to jeszcze mysle ze bank ci udzieli, ale pozniej troche bym sie martwila sprawami zalatwianymi w sadzie

Gość doradzcie ludzie
ale ja nie mialam wyboru, czytaj wyzej

Gość doradzcie ludzie
ale ja juz nie bylam wspolwlascicielka mieszkania

Gość miła od dziś
jeśli nie zmienisz danych w dowodzie na: - brak adresu zameldowania- to w swietle przepisów masz nieważny dowód i według prawa posługiwanie się nim jest przestępstwem (w banku też)

mieszkac tam nie musialas...ale trzeba bylo zostawic ten meldunek...teraz proponuje wybrac sie do jakiegos banku i zapytac czy dostaniesz kredyt i do jakiegos prawnika...chyba najlepiej notariusza i dowiedziec sie jak w takim przypadku beda wygladaly formalnosci w sadzie i czy sobie tym nie zaszkodzisz

Gość doradzcie ludzie
no ale jak moglam zostawic meldunek skoro zostalam splacona i wymeldowana ?

Pierwszy raz slysze o tym ze ktos cie moze wymeldowac...mozesz to zrobic ale tylko i wylacznie sama...dlatego nie rozumiem twojej sytuacji. Bo wiem ze w takim przypadku sama musisz pojsc do biura meldunkowego i zglosic ze sie wymeldowujesz, nie moze tego zrobic nikt za ciebie...

Gość doradzcie ludzie
mozmna wymeldowac osobe bez jej zgody, jezli faktycznie juz w danym mieszkaniu nie mieszka

Gość jhku8987kmi
Wymeldowanie danej osoby z mieszkania bez jej zgody jest możliwe, ale wyłącznie wtedy, gdy osoba ta rzeczywiście już tam nie mieszka. Wymeldowanie jest bowiem dopełnieniem obowiązku administracyjnego i ma na celu potwierdzenie stanu faktycznego, czyli że ktoś zamieszkuje w danym lokalu albo się z niego wyprowadził. Nie można wymeldować osoby, która nadal zamieszkuje w lokalu. Nie można wiec wymeldować takiej osoby, a później żądać, by się wyprowadziła.