Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czibik

b贸le menstruacyjne

Polecane posty

Go艣膰 zojkaa
ja takie okropne ostatnio b贸le mia艂am, 偶e prawie mdla艂am z b贸lu - dosta艂am od gina Duphaston i pomaga - s膮 to hormony 偶e艅skie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czibik
Ale hormony to jest ryzykowne posuni臋cie. 呕eby przepisa膰 komu艣 hormony, to trzeba zrobi膰 badania na poziom poszczeg贸lnych hormon贸w. Bo bior膮c hormony mo偶na sobie rozwali膰 ca艂膮 naturaln膮 gospodark臋 hormonaln膮 organizmu. Po drugie terapia hormonalna jest czynnikiem ryzyka wielu chor贸b niestety. Rozwi膮zanie bardzo wygodne i sama ch臋tnie bym bra艂a, gdyby nie to ile maj膮 skutk贸w ubocznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie bede zarla nic caly dzien
dlatego ja nie biore hormonow czekam az w koncu moj endo cos wymysli. a co do wiesiolka - dzieki za info- przydatne, kilku rzeczy nie wiedzialamm szczegolnie o profilaktyce nowotworowej, co jest wazne w moim przypadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kilcia
Ja mia艂am gruczolaka ,teraz rezonans wykaza艂 jego brak ale przysadka i lejek nadal mam powi臋kszone. Bior臋 bromergon i mam nadziej臋,偶e prolaktyna spada. Ale u mnie b贸le menstruacyjne by艂y mniej dotkliwe jak mia艂am hiperprolaktynemi臋. Teraz jak lecz臋 bromergonem to zn贸w mam potworne b贸le. No ale nie mam wyj艣cia, jednak to jest nowotw贸r mimo 偶e 艂agodny,ale tyle mi szk贸d robi(zaczynam mie膰 niedoczynno艣膰 przysadki-za ma艂o fsh i lh) i niedoczynno艣膰 nadnerczy(za ma艂o kortyzolu).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czibik
A mia艂a艣 robione markery nowotworowe? Bo to wszystko brzmi faktycznie niepokoj膮co. Ja ostatnio stwierdzi艂am, 偶e na mnie faktycznie dzia艂a najlepiej Pyralgina.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pla偶ainclusifff
ja to mam takie b贸le 偶e ja piernicz臋. Co powinnam bra膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czibik
Ja polecam pyralgin臋, bo uspokaja i dzia艂a rozkurczaj膮co i przeciwb贸lowo, a do tego ciep艂a k膮piel i b贸l znika.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kilcia
O jakich markerach m贸wisz?Mia艂am robiony test z metoklopramidem i rezonans przysadki. I gdybym nawet nie mia艂a rezonansu zrobionego to test z MPC i tak wskazuje na mikrogruczolaka przysadki,a rezonans tylko go potwierdzi艂,teraz jak bior臋 bromergon o guza nie ma. Ale nie wiem jak b臋dzie po jego odstawieniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kilcia
Dzi臋ki,ale wygl膮da na to 偶e wszystko zrobi艂am co mo偶na by艂o.Gruczolak jest 艂agodnym nowotworem i wygl膮da na to 偶e ju偶 go nie mam (po bromergonie).Za to jak spada prolaktyna to mam straszne b贸le menstruacyjne -takie b贸le porodowe.

Udost臋pnij ten post

ja od kiedy wcinam magnez b6 i wiesiolek prolaktyna mi spada niz 58,6 na 35,4 , i okresy mam prawie niebolesne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czibik
Ja zacz臋艂am bra膰 magnez z wit b6 i musz臋 powiedzie膰 偶e ostatni okres mia艂am du偶o l偶ejszy ni偶 poprzednie. Naprawd臋 dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzidziaznidzia
ja po cesarce mam takie bole ze masakra. moja ginekolog powiedziala ze nic na to nie poradzi. nie wiem jak mam sobie radzic z bolem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiilippaka
A nie masz 偶adnych nieprawid艂owo艣ci, kt贸re mo偶na potencjalnie naprawi膰? Je艣li nic nie mo偶esz zrobi膰 z tym, to musisz poradzi膰 si臋 ginekologa, jakie rozwi膮zanie b臋dzie dla Ciebie dobre w takim wypadku. Mo偶e leki?

Udost臋pnij ten post

moge to potwierdzic , to jaz chyba 5 raz od kiedy lykam mg b6 i wiesiolek, moje okresy teraz to bajka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justyna_______
do dziewczyn, ktore polecaja pyralgine - czy to pomaga na takie mega bole, ze az gor膮czka sie pojawia i zimne poty bez przeciwbolowego czegokolwiek? bo zainteresowalo mnie to, moze spr贸buje. ja zazywam ibuprom max, pare tabletek, tak co 3 h (bo tyle dzialaja) przez pierwszy dzien, czasem w drugim mnie tez boli to tez ibuprom. najgorsze, jak w srodku nocy mnie obudzi taki bol, to juz trudno go zagluszyc tabletkami, boli wtedy non stop pare dni. jak wiem ze moge w nocy dostac okres to biore przed snem jedna tabletne, inaczej nie da rady.

Udost臋pnij ten post

aha i polecam ibuprob ale sprint caps- faktycznie maja szybsze dzialanie niz standardowy ibuprom. i jeszcze jedna sztuczka z no-spa:D wiadomo,ze zanim dzialac , to z jakies 20-30 min trzeba czekac, ale mozna to przyspoieszyc. ja zawsze klade 2 tabletki nospy lub 1 forte, na desce, rozgniatam nozem , wsypuje na lyzke , zmaieszam z czyms - sok malinoowy albo herbata- bo to gorzkie jak cholera i lykam ,wtedy szybciej dzilala, i bol nie zdazy sie tak rozkrecic jeszcze. to tyle ode mnie:D

Udost臋pnij ten post

wszystkie tabletki tego rodzaju dzia艂aj膮 po oko艂o 20 minutach i nie s膮dz臋 by rozgniatanie mog艂o je znacz膮co przyspieszy膰 bo chodzi o wch艂anianie i struktura chyba nie ma tu du偶ego wp艂yw. chocia偶 g艂owy nie dam ale z ciekoawo艣ci zapytam si臋 w pracy bo pracuje w resorcie zdrowia i jest tam kom贸rka zajmuj膮ca si臋 polityk膮 lekow膮 gdzie s膮 r贸wnie偶 absolwenci farmacji

Udost臋pnij ten post

co do rozm贸w na temat konkretnego leku - mo偶e nie warto poleca膰 konkretnego bo organizmy r贸偶nie na nie reaguj膮 ale w moim odczuciu ibubrom jest stosunkowo s艂aby i faktycznie na mnie pyralgina dzia艂a skuteczniej. chocia偶 dobieraj膮c lek warto wzi膮膰 pod uwag臋 rodzaj b贸lu i nat臋偶enie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jeden lek
Chyba ibuprofen :) po 10 minutach bylam jak nowa,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mbienius
Na mnie ibuprom wcale nie dzia艂a. Bior臋 albo pyralgin臋 albo jaki艣 tam lek mojej mamy na recept臋, ale nazwy nie pami臋tam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wifiiii
DZiewczyny -najlepszy sposob lampka czerwonego wina w 6 min przechodzi,bo rozgrzewa od srodka i tym samym zmniejsza napiecie i rozkurcza miesnie:)polecam:)

Udost臋pnij ten post

Jedna to raczej nie pomo偶e:) Ja nie czuj臋 b贸lu dopiero po ca艂ej butelce:) a tak na serio to przy obfitej miesiaczce i dolegliwo艣ciach typu pms lepiej nie os艂abia膰 si臋 dodatkowo alk. (wyp艂ukuje magnez jak wiadomo)

Udost臋pnij ten post

rozgnieciona tabletka szybciej sie wchlania do krwiobiegu bo nie potrzebuje czsu na rozpuszczenie sie, u mnie to dziala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bienius
A alkohol czasem nie powoduje zwi臋kszenia obfito艣ci krwawienia? Chocia偶 opcja kusz膮ca :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 coralina22
Moja kole偶anka zawsze sobie strzela setke w贸dki i twierdzi 偶e jej przechodzi, ale u mnie w pracy by to nie przesz艂o. Za to pomaga mi rezonator biofotonowy. Kiedy艣 jad艂am kilka tabletek przeciwb贸lowych, czasem zdarzy艂o mi si臋 z niecierpliwo艣ci zje艣膰 za du偶o a偶 mi si臋 r臋ce trz臋s艂y i si臋 dziwnie czu艂am, ale b贸l przechodzi艂, teraz nie jem w og贸le tabletek i mnie nie boli. Podobno tez czosnek pomaga..

Udost臋pnij ten post

Temat stary, ale mo偶e komu艣 si臋 jeszcze przyda. Jestem w szoku, 偶e znalaz艂am w ko艅cu spos贸b na moje b贸le menstruacyjne. Zwykle by艂o tak: pierwszy dzie艅, jak nie zd膮偶y艂am odpowiednio wcze艣nie wzi膮膰 leku (ketonal forte/ aullin + buscopan+ termofor) to by艂a ju偶 tylko jazda w otch艂a艅 b贸lu- okropne skurcze, wymioty, pocenie si臋, 艣wiat艂owstr臋t, biegunka, utrata 艣wiadomo艣ci (nie do ko艅ca by艂o to omdlenie), fale gor膮ca, a kiedy zacz臋艂o przechodzi膰 ( po ok 1,5h) drgawki z zimna, mega zm臋czenie, konieczna drzemka na 2h. Czyli kilka godzin wyj臋te z 偶ycia. Po comiesi臋cznej takiej akcji nie za bardzo wierzy艂am, 偶e co艣 mi pomo偶e. Olej z wiesio艂ka zacz臋艂am pi膰 g艂贸wnie na popraw臋 w艂os贸w, 艂y偶eczka na dzie艅 + 艂y偶ka oleju lnianego , z pow膮tpiewaniem podchodzi艂am do jego efektu jakim jest zmniejszenie b贸l贸w m. A jednak wczoraj pierwszy dzie艅, by艂 b贸l jednak na mojej skali gdzie wy偶ej opisany to mocne10, to wczorajszy oceniam na 2. Buscopan wzi臋艂am tylko zapobiegawczo. Jak przeczyta艂am nie wierzy艂am, ale sama do艣wiadczy艂am wi臋c polecam!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja w艂a艣nie od jakiego艣 czasu miewam straszne b贸le i zapisa艂am si臋 na wizyt臋 do ginekologa do www.sofimed.pl w Krakowie. Mam nadziej臋, 偶e co艣 mi przepisze bo normalne proszki przeciwb贸lowe mi nie pomagaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 mam okropne b贸le menstruacyjne prawie co miesi膮c i w ko艅cu id臋 na wizyt臋 do ginekologa do www.godulahope.pl w Rudzie 艢l膮skiej bo ju偶 nie mog臋 tego wytrzyma膰. Cz臋sto ledwo z 艂贸偶ka wstaj臋

Udost臋pnij ten post