Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czibik

bóle menstruacyjne

Polecane posty

Gość zojkaa
ja takie okropne ostatnio bóle miałam, że prawie mdlałam z bólu - dostałam od gina Duphaston i pomaga - są to hormony żeńskie

Gość czibik
Ale hormony to jest ryzykowne posunięcie. Żeby przepisać komuś hormony, to trzeba zrobić badania na poziom poszczególnych hormonów. Bo biorąc hormony można sobie rozwalić całą naturalną gospodarkę hormonalną organizmu. Po drugie terapia hormonalna jest czynnikiem ryzyka wielu chorób niestety. Rozwiązanie bardzo wygodne i sama chętnie bym brała, gdyby nie to ile mają skutków ubocznych.

Gość nie bede zarla nic caly dzien
dlatego ja nie biore hormonow czekam az w koncu moj endo cos wymysli. a co do wiesiolka - dzieki za info- przydatne, kilku rzeczy nie wiedzialamm szczegolnie o profilaktyce nowotworowej, co jest wazne w moim przypadku.

Gość Kilcia
Ja miałam gruczolaka ,teraz rezonans wykazał jego brak ale przysadka i lejek nadal mam powiększone. Biorę bromergon i mam nadzieję,że prolaktyna spada. Ale u mnie bóle menstruacyjne były mniej dotkliwe jak miałam hiperprolaktynemię. Teraz jak leczę bromergonem to znów mam potworne bóle. No ale nie mam wyjścia, jednak to jest nowotwór mimo że łagodny,ale tyle mi szkód robi(zaczynam mieć niedoczynność przysadki-za mało fsh i lh) i niedoczynność nadnerczy(za mało kortyzolu).

Gość czibik
A miałaś robione markery nowotworowe? Bo to wszystko brzmi faktycznie niepokojąco. Ja ostatnio stwierdziłam, że na mnie faktycznie działa najlepiej Pyralgina.

Gość plażainclusifff
ja to mam takie bóle że ja pierniczę. Co powinnam brać?

Gość czibik
Ja polecam pyralginę, bo uspokaja i działa rozkurczająco i przeciwbólowo, a do tego ciepła kąpiel i ból znika.

Gość Kilcia
O jakich markerach mówisz?Miałam robiony test z metoklopramidem i rezonans przysadki. I gdybym nawet nie miała rezonansu zrobionego to test z MPC i tak wskazuje na mikrogruczolaka przysadki,a rezonans tylko go potwierdził,teraz jak biorę bromergon o guza nie ma. Ale nie wiem jak będzie po jego odstawieniu.

Gość Kilcia
Dzięki,ale wygląda na to że wszystko zrobiłam co można było.Gruczolak jest łagodnym nowotworem i wygląda na to że już go nie mam (po bromergonie).Za to jak spada prolaktyna to mam straszne bóle menstruacyjne -takie bóle porodowe.

ja od kiedy wcinam magnez b6 i wiesiolek prolaktyna mi spada niz 58,6 na 35,4 , i okresy mam prawie niebolesne...

Gość czibik
Ja zaczęłam brać magnez z wit b6 i muszę powiedzieć że ostatni okres miałam dużo lżejszy niż poprzednie. Naprawdę działa.

Gość dzidziaznidzia
ja po cesarce mam takie bole ze masakra. moja ginekolog powiedziala ze nic na to nie poradzi. nie wiem jak mam sobie radzic z bolem

Gość fiilippaka
A nie masz żadnych nieprawidłowości, które można potencjalnie naprawić? Jeśli nic nie możesz zrobić z tym, to musisz poradzić się ginekologa, jakie rozwiązanie będzie dla Ciebie dobre w takim wypadku. Może leki?

moge to potwierdzic , to jaz chyba 5 raz od kiedy lykam mg b6 i wiesiolek, moje okresy teraz to bajka:)

Gość justyna_______
do dziewczyn, ktore polecaja pyralgine - czy to pomaga na takie mega bole, ze az gorączka sie pojawia i zimne poty bez przeciwbolowego czegokolwiek? bo zainteresowalo mnie to, moze spróbuje. ja zazywam ibuprom max, pare tabletek, tak co 3 h (bo tyle dzialaja) przez pierwszy dzien, czasem w drugim mnie tez boli to tez ibuprom. najgorsze, jak w srodku nocy mnie obudzi taki bol, to juz trudno go zagluszyc tabletkami, boli wtedy non stop pare dni. jak wiem ze moge w nocy dostac okres to biore przed snem jedna tabletne, inaczej nie da rady.

aha i polecam ibuprob ale sprint caps- faktycznie maja szybsze dzialanie niz standardowy ibuprom. i jeszcze jedna sztuczka z no-spa:D wiadomo,ze zanim dzialac , to z jakies 20-30 min trzeba czekac, ale mozna to przyspoieszyc. ja zawsze klade 2 tabletki nospy lub 1 forte, na desce, rozgniatam nozem , wsypuje na lyzke , zmaieszam z czyms - sok malinoowy albo herbata- bo to gorzkie jak cholera i lykam ,wtedy szybciej dzilala, i bol nie zdazy sie tak rozkrecic jeszcze. to tyle ode mnie:D

wszystkie tabletki tego rodzaju działają po około 20 minutach i nie sądzę by rozgniatanie mogło je znacząco przyspieszyć bo chodzi o wchłanianie i struktura chyba nie ma tu dużego wpływ. chociaż głowy nie dam ale z ciekoawości zapytam się w pracy bo pracuje w resorcie zdrowia i jest tam komórka zajmująca się polityką lekową gdzie są również absolwenci farmacji

co do rozmów na temat konkretnego leku - może nie warto polecać konkretnego bo organizmy różnie na nie reagują ale w moim odczuciu ibubrom jest stosunkowo słaby i faktycznie na mnie pyralgina działa skuteczniej. chociaż dobierając lek warto wziąć pod uwagę rodzaj bólu i natężenie

Gość Jeden lek
Chyba ibuprofen :) po 10 minutach bylam jak nowa,

Gość mbienius
Na mnie ibuprom wcale nie działa. Biorę albo pyralginę albo jakiś tam lek mojej mamy na receptę, ale nazwy nie pamiętam.

Gość wifiiii
DZiewczyny -najlepszy sposob lampka czerwonego wina w 6 min przechodzi,bo rozgrzewa od srodka i tym samym zmniejsza napiecie i rozkurcza miesnie:)polecam:)

Jedna to raczej nie pomoże:) Ja nie czuję bólu dopiero po całej butelce:) a tak na serio to przy obfitej miesiaczce i dolegliwościach typu pms lepiej nie osłabiać się dodatkowo alk. (wypłukuje magnez jak wiadomo)

rozgnieciona tabletka szybciej sie wchlania do krwiobiegu bo nie potrzebuje czsu na rozpuszczenie sie, u mnie to dziala.

Gość bienius
A alkohol czasem nie powoduje zwiększenia obfitości krwawienia? Chociaż opcja kusząca :)

Gość coralina22
Moja koleżanka zawsze sobie strzela setke wódki i twierdzi że jej przechodzi, ale u mnie w pracy by to nie przeszło. Za to pomaga mi rezonator biofotonowy. Kiedyś jadłam kilka tabletek przeciwbólowych, czasem zdarzyło mi się z niecierpliwości zjeść za dużo aż mi się ręce trzęsły i się dziwnie czułam, ale ból przechodził, teraz nie jem w ogóle tabletek i mnie nie boli. Podobno tez czosnek pomaga..

Temat stary, ale może komuś się jeszcze przyda. Jestem w szoku, że znalazłam w końcu sposób na moje bóle menstruacyjne. Zwykle było tak: pierwszy dzień, jak nie zdążyłam odpowiednio wcześnie wziąć leku (ketonal forte/ aullin + buscopan+ termofor) to była już tylko jazda w otchłań bólu- okropne skurcze, wymioty, pocenie się, światłowstręt, biegunka, utrata świadomości (nie do końca było to omdlenie), fale gorąca, a kiedy zaczęło przechodzić ( po ok 1,5h) drgawki z zimna, mega zmęczenie, konieczna drzemka na 2h. Czyli kilka godzin wyjęte z życia. Po comiesięcznej takiej akcji nie za bardzo wierzyłam, że coś mi pomoże. Olej z wiesiołka zaczęłam pić głównie na poprawę włosów, łyżeczka na dzień + łyżka oleju lnianego , z powątpiewaniem podchodziłam do jego efektu jakim jest zmniejszenie bólów m. A jednak wczoraj pierwszy dzień, był ból jednak na mojej skali gdzie wyżej opisany to mocne10, to wczorajszy oceniam na 2. Buscopan wzięłam tylko zapobiegawczo. Jak przeczytałam nie wierzyłam, ale sama doświadczyłam więc polecam!!!!!!

Gość gość
Ja właśnie od jakiegoś czasu miewam straszne bóle i zapisałam się na wizytę do ginekologa do www.sofimed.pl w Krakowie. Mam nadzieję, że coś mi przepisze bo normalne proszki przeciwbólowe mi nie pomagają

Gość gość
Też mam okropne bóle menstruacyjne prawie co miesiąc i w końcu idę na wizytę do ginekologa do www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej bo już nie mogę tego wytrzymać. Często ledwo z łóżka wstaję