Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miodek79

prawie 2 latek przestał pić

Polecane posty

Gość miodek79

Moja 20 miesięczna córka przestała od 5 dni pić wszystko oprócz mleka. Wcześniej piła tylko z butelki ze smoczka ale piła wszystko. Pewnego dnia po prostu przestala pić wszystkie napoje oprócz mleka. Pomyśleliśmy ,zę to dobry moment na pożegnanie się z butelką ze smoczkiem i zamienienie go na niekapka, lecz tak nie jest. Kupiliśmy 2 rodzaje niekapków, kubek 360 stopni, ze słomką i nic. Nawet z łyżeczki nie chce napić się. Wypija dziennie 400ml mleka i zjada dużą ilość owoców, ale nic nie pije a do tego czasu wypijała około 500ml napojów dodatkowo. Trwa to już piąty dzień. Jaka może być przyczyna i jak to można zmienić.

Gość dajjej kanapke i nic do picia
jak zawola pic, podaj wode

Gość armagedonZawszeSieKonczy
Spokojnie. Przejdzie jej. Próbujcie co jakis czas eksperymentowac z napojami. Mój synek tez rezygnował na jakiś czas z różnych, lubianych wczesniej rzeczy. A potem wracał do tego jakby nigdy nic. Próbowaliście zabawy ze słomką? Zwykła słomka do napoi i szklanka. Pijcie razem, puszczajcie "banki" az mała załapie o co chodzi - jak raz pociągnie to już bedzie wiedziec jak to sie robi. Odkad nauczyłam synka pic w ten sposob to da sie skusic na rozne rzeczy, np. koktajle z maslanki i truskawek/jagód, swiezy sok z marchewki. Pijemy razem z jednej szkalnki, kazdy ma swoja rurke. Siadamy na podlodze, szklanka stoi na krzesle :) zabawa i picie zdrowych napoi.

Gość sdss
Moja ma 8 miesięcy, też sądziłam że niczego nie pije a ta cholera piła wodę z wanny w czasie kąpieli, raz dziennie i to jej wystarczało. A tak jej smakowało że wstrzymywała się z piciem do czasu kąpieli.

Gość sdss
ups, miało być: 18 miesięcy