Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiooooooooooo

jak to jest z wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość iiiiiiiiiooooooooooo

Czy jesli pojde do ginekologa, zeby potwierdzic ciaze (bo test wyszedł pozytywnie) to on mi zleci jakies badania, ktore bede musiala natychmiast zrobic? Mamy z mezem konflikt serologiczn, ale dzis zrobilam test, na jutro umowilam sie do ginekologa a we wtorek chcemy wyjechac na trzy tyg. Myslicie ze bedziemy musieli przesunac wyjazd? Albo zrezygnowac z niego?

Gość detralexiarka
mnie nie robil zadnych badan na 1 wizycie. zbadal wziernikiem i rękami dotykając brzucha i potwierdzil ciaze.bez paniki

Gość vbftrggh
spokojnie.....zleci badania, wyniki będą potrzebne przy kolejnej wizycie. Bez paniki.

Gość mamamamamaaaa26
dokładnie - zleci badania ale wyniki na następną wizyte każe przynieść - także bez pośpiechu

U mnie też tak było. 6tydzień- usg dopochwowe- potwierdzenie ciąży, zlecenie badań: grupa krwi, morfologia, mocz i na żółtaczkę oraz kiłę bodajże. I te wyniki na kolejną wizyte. A co do konfliktu- on zachodzi dopiero jak dziecko dziedziczy po ojcu grupę dodatnią a to wcale nie jest pewne. Ja mam a- mąż 0+ a synuś odziedziczył 0- :) Taki miks :P Więc nie ma się czym martwić. Lekarz ok 6miesiąca zleci Ci test na przeciwciała, a w razie czego to po porodzie podadzą Ci zastrzyk i po strachu. A jeżeli to Wasze pierwsze dziecko, to tym bardziej nie ma się czego obawiać :)