Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiarka

jaka rasa psa

Polecane posty

Gość psiarka

chodzi mi o rasę która może mieszka z nami w bloku (parter) i może również wychowywac się z dzieckiem (6 latek) Dodam ,że jestesmy bardzo aktywni więc możemy dac psiakowi dośc dużo ruchu :)

Gość psiarka
jamniki raczej nie mialam jednego jako dziecko teraz juz tylko z rodzicami mieszka ale to straszne uparciuchy no i nie przepadają za dziecmi (co niektóre osobniki)

Gość lumea24
tylko Shih-tzu, wesoły piesek dla całej rodzinki, uwielbia spacery i ogolnie zabawy, bardzo towarzyski,- wiem bo mam:)-> Kochany!

Gość psiarka
a jak z włosem u shih tzu? dużo czasu poswięcasz na pielęgnację? no i jak w stosunku do dzieci?

Gość lilllliii
shi tzu moze i kochany ale zdecydowanie nie nadaje sie dla osób bardzo aktywnych.Do bloku polecam beagla lub dobermana:) to urodzeni sportowcy:)

Gość opopopopop
beagl, sznaucer miniatura, terrier - to są małe rasy, baaardzo ruchliwe, kochające zabawę i aktywne spędzanie czasu, przyjazne dzieciom, zabawne.

ja by poleciła bokserka oczywiście zakladam, że dziecko nie będzie męczyć psa ;) rasa średniej wielkości, urodzony kanapowiec, żywy i wesoły do końca życia, pies-sprężynka

oczywiście labrador. ucieleśnienie spokoju i radości, super pieski,bardzą mądre,bardzo wesołe i niezwykle łagodne, takie kochane 'ciapy':)

albo seterek irlandzki, fantastyczne psy,wesołe,bardzo łagodne,idealne dla dzieci, znajoma ma takiego psa i 3 letnią coreczke,mała wszystko moze z nią zrobic a suczka tylko macha ogonem:)

Gość dsadse2324
duży pies do mieszkania w bloku ? odradzam ...

Gość biooogfffffff
Border Colie będzie idealny...

Gość vbm
jesli w domu jest bachor to zaden...

zalezy jakiej wielkosci mieszkanie co z tego ze duzy pies w mieszkaniu? setery albo labradory nie sa wcale takie duze a na pewno nie na tyle zeby sie męczyc ja mam dwa duze psy i duze mieszkanie za malymi psami nie przepadam

labek? nigdy w zyciu, nie sluchaj ;) bokser moglby byc, to bardzo przyjazne pieski, swietne dla dzieci ale uwaga one maja duzo sily i moga nie chcacy zrobic dziecku krzywde wymachujac np lapkami przecietny dobrze zbudowany bokser wazy ok 40kg, nasz bokser, tzn od mojego mena ( ale to i tak jest moje dziecko :D ) wazy 45 kg, weterynarz powiedzial ze tak pieknej budowy u boksera jeszcze nie widzial, same miesnie musialabys poszperac na necie, duze psy w blokach ? no nie zabardzo.. raczej te srednie lub male :) pozatym z takim maluchem masz tez mniej roboty :P

Gość gość
Co sądzicie o yorku?

Gość ilesta
Do mieszkania, w którym jest 6 latek? Nie za bardzo. No chybaże dziecko jest rozważne oraz ma duże poczucie delikatności ( ale takich dzieci jest malo). Polecałabym wybrać jakiegoś łagodnego, średniej wielkóści psa. Tak aby maluch nie zrobił mu krzywdy.I jednoczesnie aby trzymanie takiego psa w bloku nie było problematyczne. Dobrą opcją będzie wspomniany boxerek, beagle czy tez jamnik Tutaj jest spora encyklopedia małych psów: https://royalcanin.pl/pies/psy-male