Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esencjamiłości

Szczepienia dla dziecka

Polecane posty

Gość esencjamiłości

Witam mam pytanie czym szczepicie swoje dzieci czy decydujecie się na ten krok ?? teraz stoje przed decyzją czy szczepic swojego Kubusia na WZW sama bym chyba nie chciała ale lekarz mnie namawia zebym się zdecydowała. Tylko tu jest szkopuł te Euvaxy które oferuje przychodnia maja chyba rtęć z tego co wyczytałam. Prędzej zaszczepie Hepavaxem Gene TF czytałam ze nie ma juz zadnych zwiazkow rteci i jest bezpieczny a wy czym szczepicie prosze o pomoc

Gość oliwjas
nie bardzo rozumiem.. teraz stoisz przed decyzją czy zaszczepić dziecko na wzw b? przecież tą szczepionkę (obok przeciwgruźliczej) noworodek dostaje w 1 lub w 2 dobie życia w szpitalu i nikt nie pyta matek o zgodę.

Gość gość
No właśnie przecież wzw jest obowiązkowa :)

Gość oliwjas
chyba że się zastanawiasz czy przerwać ciąg szczepień i nie podawać dawki przypominającej. oczywiście jeśli masz do wyboru szczepionkę bez rtęci lub euvax to lepiej wybrać tą która jest mniej szkodliwa - to chyba jasne

ja szczepiłam engerixem - zarówno w szpitalu jak i przypominającą dawkę w przychodni. Z tego co mówiła pediatra powinno się dostać tą sama szczepionkę

Gość mamamam26
z ciekawości popatrzyłam i mały był po ur szczepiony tym Hepavaxem Gene TF i potem tez tym samym dwa razy - szczepionka za darmo - nic mu niebyło

Moja też była szczepiona Hepavaxem Gene TF specjalnie wczesniej sprawdzałam, zeby nie zaszczepic dziecka jakas niepewna szczepionka ale tez nic jej nie bylo ja sie naczytałam ze spełnia wszytkie normy nie ma rtęci co najważniejsze jeszcze z nia musze skoczyc na przypominajace ale to chyba za 2 tygodnie

Gość elaszczecinianka
U mnie w przychodni szczepia Euvaxem ale widziałam ze lekarz sam chyba nie był przekonany do tej szczepionki. Zastanawiałam sie nad tym z Glaxo ale jednak kupiłam ten Hepavax Gene gdzies czytałam ze ma nawet wiecej przeciwciał niz inne szczepionki no i zeczywiscie nie ma tej rteci. Kupiłam w aptece wolałam zeby nie szczepili mojego bejbe jakims shitem...

Gość tutifrutti
Weeeeeeźcie mi nawet nie mowcie o Engerixie albo jakims innym ... Drogie to takie chyba 3 razy droższe niż własnie Hepavax Gene. Nawet sie nie zastanawiałam sie jak cene usłyszałam. Ludzie kochani jest dopuszczona do obrotu w Polsce w UE wienc napewno wszystkie warunki spełnia... a cena o wiele nizsza

Gość poszukiwaczkaskarbów
No chyba ten Hepavax lepszy moj mąż szczepił się moze pol roku przedemna euvaxem i po 5 latach badalismy sobie przeciwciała i on musi sie doszczepic :( a ja nie bo mam odpowiednia ilosc to chyba ma najwieksze znaczenie na wybor szczepionki

Gość zszokowana55
Jaja byłam dzis w aptece chciałam kupic ten Engerix ale jak mi kobieta powiedziala 48 zl w stosunku do 30 zl za Hepavax to sie nie zastanawiałam wogole nad ta druga. Z kad taka roznica czym one moga sie roznic SZOK

Gość jejeje222
Mnie hepavax nie zaszkodził zyje juz rok po szczepieniu to chyba dobra rekomendacja nie ? :D

Gość jejku190
a umnie Hepavax kosztował w przychodni 25 zl :) z kad takie roznice ?? ( a ten Engerix to prawie 50 zl ?? )

Gość kandydoza80
u mnie tez Hepavax tanszy, tak jak mowisz Glaxo to owiele wieksza firma z renomą i chyba tylko za to sie placi, kojarze ze HGT przeciez wygrywal przetargi dla dzieci na dostarczanie szczepionek w calej Polsce ... ja dzieci szczepiłam tym

Gość mamadwojki
Hepavax chyba bedzie lepszym wyborem, nie tyle tanszy co wydaje mi sie tak samo dobrze skutkuje, ma chyba tyle samo przeciwciał co engerix...

Gość hejkajejka
ja ssama porosiłam o hepavax w przychodni. Przekonywała mnie pilegniarka jakie to zbawienne w skutkach jest uzywanie engerixu co najmniej jak by cos dostawali zeby tak mowic. Jestem twarda nikt mi kitu wciskac nie bedzie :P

Gość co tu sie dzieje
Kobiety, jakie wy macie problemy!!! Kiedys nikt nas nie pytał czy szczepimy czy nie, szczepiono nas jako dzieci i jakoś żyjemy a wy wymyslacie szczepic czy nie. To sa nagonki jednych firm farmaceutycznych na drugie z tą szkodliwością... ta lepsza ta gorsza! Czy jak nas szczepiono pytano czy zywa czy zabita szczepionka?? Co za problemy.... A jak nie zaszepisz dziecka i zarazi inne dziecko bo bedzie nosicielem bezobjawowym!! Możesz nie szczepic dziecka na wzw b ale jak zarazi sie to bedziesz miala pretensje sama do siebie!!!

Gość ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj
kiedyś nie było tylu szczepień co teraz, nie porównuj może jak nie masz pojęcia o czym piszesz

Gość do ojjj
za to ty masz pojęcie!!!!

Gość elkasrelka
ja nie wiem czy to jest nagonka firm no ale sorry jak jedna ma szkodliwe zwiazki typu tiomersal. i jest to udowodnione tak jak u Euvax a nie ma tego w Hepavaxie to co to za nagonka to sa suche fakty. tez jestem zwolanniczka szczepienia nigdy nic nie wiadomo a pozniej sie bedzie plakalo nad rozlanym mlekiem

Gość tarantiuono
tez tak uwazam ... nie rozumiem jak mozna szkodliwa szczepionka wogole dopuscic do obrotu w polsce to jest jakies nie pojete ... hepavax tez byl kiedys podawany czemu teraz nie jest ja sie pytam ?

Ja zaszczepiłam zamiast euvaxa engerix (płatny u mnie ok 50 zł)

Gość foreveralonee
no a u mnie hepavax za 30 zl wienc jest o wiele taniej

Gość siusiumajtka
Hepavax Jest Biomedu krakowskiego a nie jakies Glaxo czy inne moloch które tylko zarabiaja na niewiedzy

Niestety Hepavax wcale nei jest polskiej produkcji. Ja znalazłam taką informację: "Hepavax Gene - produkcji koreańskiej Green Cross Vaccine, dystrybucja Biomed-Kraków "

Gość lalunia80
dla mnie nie ważne gdzie ważne zeby była bezpieczna ... A skoro Biomed ją rozprowadza to musi mieć wszystkie atesty pozwolenia... więc sie nie obawiam ... co z tego ze inne sa produkowane w europie jak nafaszerowane są Tiomersalem

Gość lottotrójka
hepvax w korei a ja przeczytałam ze podmiotem odpowiedzialnym jest Berna Biotech Szwajcaria ...

Gość tabaluga5555
Szczepiłam dzis Hepavaxem meza i siebie za 30 zl ze szczepieniem a engerix kolo 50 zl masakra

Gość koniecznaelzbieta
Nie wszytko teraz tak podrożało wszytko ! dziwie sie ze temu Hepavaxowi udało sie utrzymac taka niska cena :)

Gość martusias
bo hepavax jest Biomedu Krakowskiego ... a Polaków kryzys sie nie trzyma ... oby utrzymała sie ta cena bo w przychodniach schodzi rewelacyjnie ... ludzie przezucaja sie z engerixu