Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zagubiona i skryta we mgle

alimenty od ojca-jest sens?

Polecane posty

Go艣膰 co za poyeb :/
i popatrz obie na statystyki, jaki procent bitych/maltretowanych doros艂ych si臋 do tego przyznaje, 偶e s膮 ofiarami, a co dopiero dziecko:/ kt贸re przecie偶 rodzicom ufa, i mia艂oby p贸j艣膰 powiedzie膰 o tym zdarzeniu komu艣. Wiesz, nikomu nie 偶ycz臋 藕le, ale Ciebie to akurat tak dla przyk艂adu kto艣 m贸g艂by zgwa艂ci膰.Ot tak, 偶eby艣 zrozumia艂 co czuje wtedy ofiara.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zniecierpliwiony111
Zatem dlaczego nie ufa艂a matce. Ja po prostu nie wierz臋 w to molestowanie. Dziecko molestowane nigdy nic od takiego ojca by nie chcia艂o.... a matka nigdy by na to nie pozwoli艂a ....i nie wa偶ne by by艂o w jakiej aktualnie jest sytuacji finansowej.A tu jeszcze wypowiada si臋 .....dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za poyeb :/
chwila, chwila, jakie dziecko? przecie偶 autorka ma 18 lat, wi臋c wg Ciebie i twoich teorii ju偶 dzieckiem nie jest, zapomnia艂e艣 czy uprawiasz czysta hipokryzje? i dopasowujesz swoje teorie do sytuacji? 艣miesz膮 mnie Twoje wpisy, gdy ca艂膮 wine za wszelkie krzywdy przypisujesz kobiecie. Skoro jeste艣my takie z艂e to po kiego huja sie z nami wiazecie? po co wiazales sie z matka swego dziecka? trzeba by艂o trzymac sie z daleko i teraz nie rozpaczac, ze w艂asne dziecko cie "wykorzystuje". ps. My艣l臋, 偶e genetycy/lekarze/biolodzy byliby zainteresowani Twoj膮 teori膮, 偶e kobieta sama p艂odzi dziecko. Rozwia艂o by to wiele w膮tpliwo艣ci a jednocze艣nie pozwoli艂o wyeliminowa膰 takie "cuda" jak faceci. i 偶y艂oby si臋 o wiele lepiej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaskacs
oczywiscie , ze masz prawo do alimentow i spadku po ojcu - do zaleglych tez i nie jest to zadna zemsta TYLKO ONA MA DO TEGO PRAWO - to do d....zniecierpliwionego , jesli ojciec ja molestowal to powinnna jest bydlakiem a nie ojcem - w zupelnosci sie z tym zgadzam - szkoda ze matka nie pozwala go o to do sadu - ale dobrze ze drania wyrzucila bo NIESTETY statystyki sa takie , ze duzy procent matek wiedzac o molestowaniu corki przez ojca/ badz gwalceniu/ nie robi z tym nic , bo woli miec chlopa w domu niz stanac za dzieckiem .Tak ze dobrze matka zrobila , z drugiej strony pewnie upokarzajace jest chodzenie po sadach i udawadnianie takich rzeczy . glupoty zniecierpliwionego znaja juz wszyscy i bardziej to co pisze pasuje do rozmow pod budka z piwem / po kilku to juz i w takie brednie sie wierzy / wiec idz tam gdzie cie uszanuja , bo tutaj nikt ci nie przyklaskuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaskacs
dziecko molestowanie nic od ojca by nie chcialo-------a niby dlaczego? rozumiem gniew i chec puszczenia ojca -potwora z torbami - chociaz mysle ,ze kare i tak dostanie od zycia , zniecierpliwiony , moze zaloz fan klub facetow dupkow molestujacych i nieplacacych? albo pracuj nad swoja teoria samozapladniania kobiet , nobel murowany , tyle tylko ze w takim razie ty do piet nam nie dorastasz skoro sie samozaplodnic nie potrafisz.......pracuj nad tym , nie mozesz byc gorszy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
"""""co za poyeb :/ chwila, chwila, jakie dziecko? przecie偶 autorka ma 18 lat, wi臋c wg Ciebie i twoich teorii ju偶 dzieckiem nie jest, zapomnia艂e艣 czy uprawiasz czysta hipokryzje? i dopasowujesz swoje teorie do sytuacji? 艣miesz膮 mnie Twoje wpisy, gdy ca艂膮 wine za wszelkie krzywdy przypisujesz kobiecie. Skoro jeste艣my takie z艂e to po kiego ch*ja sie z nami wiazecie? po co wiazales sie z matka swego dziecka? trzeba by艂o trzymac sie z daleko i teraz nie rozpaczac, ze w艂asne dziecko cie "wykorzystuje". ps. My艣l臋, 偶e genetycy/lekarze/biolodzy byliby zainteresowani Twoj膮 teori膮, 偶e kobieta sama p艂odzi dziecko. Rozwia艂o by to wiele w膮tpliwo艣ci a jednocze艣nie pozwoli艂o wyeliminowa膰 takie "cuda" jak faceci. i 偶y艂oby si臋 o wiele lepiej """"" Po pierwsze to z tego co pisze jest jeszcze niepe艂noletnia. Co to za mamusia ,kt贸ra zmusza ...albo pozwala jej szuka膰 艣rodk贸w do 偶ycia????? Za wszelk膮 cen臋. A tak sobie wcze艣niej dobrze radzi艂a. Teraz po latach nagle sobie przypomnia艂a ,偶e jej " znajomy " wyrz膮dzi艂 krzywd臋 ich dziecku. Co do kobiet .....was by wys艂a膰 na bezludn膮 wysp臋 ....to by艣cie wp艂aw wr贸ci艂y na kontynent.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takaa sobie jednaa
"My艣l臋 te偶 ,偶e dziecko w tym wieku nie jest ju偶 ca艂kiem bezwolne....powiedzia艂o by komu艣 o takim zdarzeniu. Dlaczego matka przy艂apa艂a.????" Akurat w tym przypadku musz臋 si臋 zgodzi膰. Jak czyta艂am pierwszy raz pierwszy post autorki te偶 sobie tak pomy艣la艂am. Ale ok, przyjmijmy, 偶e by艂o tak, jak pisze autorka. Dziewczyno, mo偶e by艂oby warto najpierw porozmawia膰 ze swoj膮 matk膮? Rozumiem, chcesz j膮 odci膮偶y膰, 偶e chcesz jej pom贸c. Chocia偶 z tego, co piszesz to raczej o zemst臋 Ci chodzi... Pewnie, 偶e alimenty si臋 prawnie nale偶膮 (chocia偶 ja sama osobi艣cie nie lubi臋 sytuacji, 偶e ojca uznaje si臋 za ojca tylko i wy艂膮cznie wtedy, kiedy si臋 chce kasy...). Ale pomy艣l autorko o matce, o tym, 偶e ona nic od niego nie chcia艂a. I mia艂a ku temu swoje powody. Pomy艣l o tym i porozmawiaj z ni膮, zobacz jak ona si臋 do tego odniesie. Bo mo偶e si臋 zdarzy膰, 偶e dostaniesz kas臋 (pewnie dostaniesz, zw艂aszcza jak jeszcze dodasz ca艂膮 histori臋 zwi膮zan膮 z powodami odej艣cia), ale stracisz co艣 cenniejszego. Bo mo偶e si臋 okaza膰, 偶e dla Twojej matki to b臋dzie nie do przyj臋cia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mery 1987
Witam, Chcia艂bym zapyta膰 czy mog臋 stara膰 si臋 o alimenty od ojca, kt贸ry zostawi艂 mnie i moj膮 mam臋 gdy mia艂em ok 10 lat i nie 艂o偶y艂 na moje utrzymanie- wspomn臋, 偶e dzi艣 mam 29 lat i w艂asn膮 rodzin臋. Czy istnieje w tym momencie mo偶liwo艣膰 egzekwowania aliment贸w od mojego ojca ?je偶eli tak to w jaki spos贸b mo偶na sie za to zabrac i czy istniej膮 du偶e szanse by wygra膰 tak膮 spraw臋 w s膮dzie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to moze ja napisze co i jak
nie masz szans, bo masz wlasna rodzine

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wifigdansk
z tego co ja wiem,masz prawo starac si臋 o alimenty a tym bardziej powinnas,co do tego,kto ma wyst膮pic to juz twoja decyzja-za 2 miesiace bedziesz w swietle prawa doros艂a i bedziesz sama decydowac o sobie,a dwa miesaice szybko min膮 i nawet teraz jak wyslesz wniosek to jakos tak moze za 2 miesiace bedzie rozprawa wiec w swietle prawa to ty juz bedziesz uprawniona do otrzymywania pieniedzy na twoje konto. ale czy mozesz z膮dac wstecz-chyba wydaje mi si臋 ze nie.mozesz z膮dac tylko od momentu z艂o偶enia wniosku,choc nie upieram si臋 ale tak mi si臋 wydaje na 90 %.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justyna45
wg mnie masz 100% na zdobicie alimentowe min 1500 miesi臋cznie i zalegle te偶 w wysokosci 1500 na miesi膮c - wi臋c 1500 x 12 miesi臋cy = 18.000 rocznie. czyli 10 lat wstecz x 180.00 = 180.000 z艂 i tyle od niego dostaniesz !!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Foska
Samotni rodzice 偶yj膮 od pierwszego do pierwszego, za wszelk膮 cen臋 staraj膮c si臋 zapewni膰 dzieciom godne 偶ycie, i latami walcz膮 o wsparcie w utrzymaniu dziecka. Dziecka, kt贸re zawsze ma dwoje rodzic贸w nawet je艣li jedno z nich pr贸buje o tym zapomnie膰, a drugie samodzielnie stara si臋 zwi膮za膰 koniec z ko艅cem, nie wierz膮c w powodzenie walki o alimenty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kochanka Franka
Dla mnie swinstwem ze strony autorki bedzie skarzenie ojca o zaleg艂e alimenty.Niech jejmatka wyp艂aci skoro przez 10 lat nie chcia艂a kasy od biologicznego :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do kochanki i innycg g艂upich
A dla mnie 艣wi艅stwem jest 偶e m臋偶czyzna kt贸ry powinien dba膰 nie tylko o swoja partnerk臋 ale przede wszystkim o soje potomstwo przez 10 lat nie poczuwa艂 si臋 do tego by zainteresowa膰 si臋 tym z czego i jak 偶yje jego W艁ASNE DZIECKO!! DZIECKO KT脫RE NA 艢WIAT SIE NIE PROSI艁O!!! Kochanko jeste艣 tak pusta i prymitywna,偶e szkoda czasu na jakiekolwiek rozmowy z tob膮!!! Oby艣 ty lub twoje dzieci nie musia艂y by膰 na miejscu autorki i ca艂ej reszty pokrzywdzonych samotnych rodzic贸w i opuszczonych dzieci!! Nie powinno si臋 偶yczy膰 藕le nawet wrogowi ale tobie i podobnym 偶ycz臋 aby do艣wiadczyli porzucenia i biedy z powodu braku wsparcia finansowego ze strony tego kt贸ry przyczyni艂 sie w tak samo jak ty do pocz臋cia dziecka!!! Trzeba by膰 bezdusznym i bezrozumnym aby co艣 podobnego napisa膰. Nawet w 艣r贸d ptak贸w oboje rodzice karmi膮 swoje piskl臋 do momentu gdy samo nie zacznie lata膰. Autorko sk艂adaj pozew o alimenty!!! Tatu艣 wiedzia艂 sk膮d biora si臋 dzieci!! Ma zapewne na tyle rozumu aby pod dyktando kopa膰 rowy i uzyska膰 z tego tytu艂u pieni膮dze kt贸re nale偶膮 sie tobie w 艣wietle prawa oraz w 艣wietle moralnym!!! Wysoko艣膰 aliment贸w musisz uzasadni膰 faktycznymi potrzebami. Wejd藕 na stron臋 kancelarii adwokackiej Grzybkowski,Guzek,Jackowski : link http://grzybkowski-guzek.pl/pl/pro-publico-bono/167-koszt-utrzymania-maloletniego-wygodne-arkusze-kalkulacyjne.html na dole strony s膮 4 wygodne arkusze -pobierz ten ostatni -koszty utrzymania nastolatka. Wype艂nij go wpisuj膮c ceny po przecinku (nie po kropce!!),nie zawy偶aj cen. Kalkulator sam obliczy tobie wydatki przez ca艂y rok,podzieli na miesiace oraz na dwoje rodzic贸w. Skoro matka przez ca艂y czas utrzymywa艂a ciebie sama jej wk艂ad w tej chwili b臋dzie mniejszy np 25% do 75%. To twoja matka dba艂a nie tylko o twoje jedzenie,dach nad g艂ow膮,odzie偶,艣rodki czysto艣ci i inne potrzebne dobra ale r贸wnie偶 opiekowa艂a sie toba i wychowywa艂a ciebie podczas gdy ten gnojek zabawia艂 si臋 nie martwi膮c sie o nic. W twoim wieku alimenty wachaja si臋 w granicach 800 z艂 do 1200 z艂. Walcz i ie miej skrupu艂贸w - tw贸j tatu艣 tez ich nie mia艂. Nie walczysz przecie偶 o alimenty dla zasady a z uzasadnionych potrzeb wynikaj膮cych z dalszego kszta艂cenia si臋. Powodzenia PS: Proponuje nie czytanie post贸w zniecierpka ,kochanki i innych ograniczonych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywiscie, ze wystap o alimenty! Takze te zalegle. One ci sie od ojca naleza. Twoja matka byla glupia, ze z nich zrezygnowala. Ojciec powinien placic, a matka mogla je gromadzic na twoim koncie, skoro nie byly potrzebne na biezaco. Wystap o alimenty koniecznie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jest sens kupowac jedzenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daria Kamyk
Mam 18 lat. W艂a艣nie czeka mnie sprawa w sierpniu. Nie musisz by膰 na rozprawie. Musisz wtedy ustanowi膰 sobie pe艂nomocnika np. cioci臋, wujka, mam臋 itp Wygogluj ,,pe艂nomocnictwo procesowe dla osoby najbli偶szej". Te偶 chcia艂am, ale zrezygnowa艂am. Chc臋 stan膮膰 z nim twarz膮 w twarz. Chc臋, aby zobaczy艂, 偶e jestem twarda. O alimenty wno艣 1500z艂 bez 偶adnego ale...najwy偶ej zgodzisz si臋 na ugod臋 1200, czy 1000. Do pozwu za艂膮czasz koszty utrzymania. Mi wysz艂y ok 2200. I nie s艂uchaj zniecierpliwionego- alimenciarza i cioty bez jaj. A ty zniecierpliwiony daj ju偶 spok贸j ze swoimi wywodami. Pytasz gdzie matka? A mo偶e powiniene艣 chod藕 raz zapyta膰 gdzie przez te wszystkie lata by艂 ojciec?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzz Zniecierpliwiony
""""A mo偶e powiniene艣 chod藕 raz zapyta膰 gdzie przez te wszystkie lata by艂 ojciec? """""" Trzeba najpierw pozna膰 prawd臋. W tym kto i dlaczego zabra艂 dziecku ojca i ojcu dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzZniecierpliwiony
Zgodnie z tre艣ci膮 art.133 par.3 oraz art 133 par .1 Alimenty przys艂uguj膮 na dziecko . Dzieckiem w 艣wietle prawa jest osoba od chwili pocz臋cia do uzyskania 18 roku 偶ycia , co do zasady Rodzic mo偶e uchyli膰 si臋 od aliment贸w na dziecko pe艂noletnie.Art.133 par.3 nie m贸wi ,偶e rodzic mo偶e uchyli膰 si臋 od aliment贸w na pe艂noletnie dziecko za zgod膮 s膮du. Zatem s膮d nie ma uprawnie艅 do regulowania stosunk贸w alimentacyjnych mi臋dzy pe艂noletnim dzieckiem i rodzicem. A wszelkie dzia艂ania s膮du w tym zakresie s膮 bezprawiem. Zaznaczy膰 nale偶y ,偶e w Polsce , prawo jest 藕le stanowione i podlega interpretacji. Prawo ,kt贸re interpretacji podlega nie jest prawem.No ale pos艂owie maj膮 wa偶niejsze sprawy do rozpatrywania ni偶 sprawy ,kt贸re dotycz膮 milion贸w obywateli .Na przyk艂ad , stosunki seksualne doros艂ych ludzi.Prawo nie jest stosowane przez pos艂贸w i przez s膮dy. A kraj w ,kt贸rym jest prawo 藕le stanowione i jest nie przestrzegane, dobrej przysz艂o艣ci nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wyjed偶 z tego kraju Zniecierpek jak Ci si臋 tu od lat nie podoba.Proste?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzZniecierpliwiony
Ucieczka nie jest rozwi膮zaniem. Nale偶y dok艂ada膰 stara艅 by pa艅stwo by艂o bardziej staranne. A Ty nie b膮d藕 kolejnym nie udanym obywatelem pa艅stwa. Bo b臋dziesz mie膰 pretensj臋 do wszystkich tylko nie do siebie . Zreszt膮 ju偶 masz. Pa艅stwo jest takie jacy s膮 obywatele pa艅stwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
takaa sobie jednaa 2011.07.10 "My艣l臋 te偶 ,偶e dziecko w tym wieku nie jest ju偶 ca艂kiem bezwolne....powiedzia艂o by komu艣 o takim zdarzeniu. Dlaczego matka przy艂apa艂a.????" Dziewczyna byla molestowana w wieku 8 lat. Wydaje sie Wam, ze to takie latwe, isc do kogos i powiedziec, ze ktos z rodziny, osoba ktorej powinno sie ufac bezgranicznie dopuscila sie czegos tak strasznego. Molestowanie jest czyms odrazajacym . Osoba molestowana czuje sie gorsza, wydaje sie jej ze to jej wina. Brawa dla matki, ze odeszla od gnoja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzZniecierpliwiony
Je艣li to prawda to dlaczego nie powiedzia艂a matce? Dlaczego nie mia艂a do niej zaufania? Takie zdarzenia nie dziej膮 si臋 nagle . Odbywaj膮 si臋 w czasie. Brak zaufania ma zawsze jakie艣 powody , jakie艣 przyczyny. Dziecko w tym wieku jest bardzo rezolutne. Ona po prostu k艂amie . Chodzi jej o kas臋. Wsp贸艂czuj臋 ch艂opakowi ,kt贸ry si臋 z ni膮 zada. Te偶 zostanie oskar偶ony. Bezpodstawnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzZniecierpliwiony
Je艣li to prawda to dlaczego nie powiedzia艂a matce? Dlaczego nie mia艂a do niej zaufania? Takie zdarzenia nie dziej膮 si臋 nagle . Odbywaj膮 si臋 w czasie. Brak zaufania ma zawsze jakie艣 powody , jakie艣 przyczyny. Dziecko w tym wieku jest bardzo rezolutne. Ona po prostu k艂amie . Chodzi jej o kas臋. Wsp贸艂czuj臋 ch艂opakowi ,kt贸ry si臋 z ni膮 zada. Te偶 zostanie oskar偶ony. Bezpodstawnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Auzka
Zniecierpliwiony nie jeste艣 powa偶ny!!! Dziecko kocha oboje rodzic贸w, jest od nich zale偶ne, potrzebuje ich akceptacji i mi艂o艣ci. Wlasnie to jest wykorzystywane przez takich drani jak ojciec autorki. Jasne, ze tatu艣 stara艂 sie przygotowa膰 c贸rk臋, ze to mog艂o trwa膰, tyle, ze nie zawsze mozesz odr贸偶ni膰 zwykle objwy rodzicielskiej troski od "przysposabiania". Dziecko jest zale偶ne od rodzica wiec bedzie cicho bo "nie chce rani膰 mamy", bo "tato bedzie smutny". Co do aliment贸w to nale偶膮 sie autorce czy takim kanaliom jak ty sie to podoba czy nie. To ze przy okazji chce tatusiowi skopa艂 dup臋 nie ma znaczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzZniecierpliwiony
呕ENADA. 呕enuj nadal a偶 sobie ul偶ysz. Ale nie musisz zwraca膰 si臋 do mnie. Zwr贸膰 si臋 do tych co Ci臋 pos艂ucha膰 chc膮. I usprawiedliwiaj膮 ka偶de dra艅stwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty Zniecierpek jednak masz co艣 z g艂ow膮:( Z Tob膮 nie da si臋 dyskutowa膰!!Po co piszesz,jesli nie umiesz wys艂ucha膰/przeczytac innych ? Czy Ty w og贸le wiesz co to jest mi艂o艣膰 rodzicielska ? Czy Ty czaisz co to jest empatia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 8'40 nikt tu do Ciebie si臋 nie zwraca z pytaniami,sam od lat w艂azisz na takie tematy i m膮cisz ludziom w g艂owach.I tylko sie osmieszasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daria Kamyk
,,Trzeba najpierw pozna膰 prawd臋. W tym kto i dlaczego zabra艂 dziecku ojca i ojcu dziecko." Ja prawd臋 znam i nie z opowiada艅 mamy, cioci, czy babci. Znam j膮 z ust mego biologicznego ojca. Cham i egoista. Drugiego takiego drania nie znam. Dlatego w stosunku do niego nie mam 偶adnych skrupu艂贸w. I g艂臋boko wierz臋 w to, 偶e 偶aden S膮d ich te偶 nie b臋dzie mia艂. Ca艂e szcz臋艣cie, 偶e innych dzieci nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daria Kamyk
,,Ucieczka nie jest rozwi膮zaniem. Nale偶y dok艂ada膰 stara艅 by pa艅stwo by艂o bardziej staranne. A Ty nie b膮d藕 kolejnym nie udanym obywatelem pa艅stwa. Bo b臋dziesz mie膰 pretensj臋 do wszystkich tylko nie do siebie . Zreszt膮 ju偶 masz. Pa艅stwo jest takie jacy s膮 obywatele pa艅stwa." Tak nale偶y dokona膰 stara艅.... aby wszyscy , kt贸rzy porzucili w艂asne dzieci ponosili kar臋. Od 16 roku 偶ycia czekam na spraw臋 , aby m贸j biologiczny ojciec dosta艂by chocia偶 grzywn臋 za niealimentowanie. Nadal jest bezkarny. Ale jest nadzieja, 偶e to si臋 zmieni.

Udost臋pnij ten post