Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M,N,M

Wyniki Matury 2011

Polecane posty

oj przestancie sie klocic.. wynikami pochwalimy sie 30 :) ja tez poznan uniwersytet przyrodniczy... troche mam strach bo nikogo nie znamkto tam idzie.. i sie tak pytam :)

Gość kasia maturzystkaa
nadgryzam cię-nie denerwuję się :) i tak juz nic nie zmienimy:) politechnika to dobry wybór:) ja planuje ekonomie albo finanse.. w miedzyczasie cos w szkole policealnej... Jesli chodzi o miasto to Lublin... Jestem ze ściany wschodniej:)

Gość mam do was takie pytanie
a ja zdawalam biologie i chemie dodatkowo i prawdopodobnie zdalam. Polski - w sumie polskiego bylam pewna, bo w szkole szlo mi super zawsze. No, ale teraz nie mam pojecia jak potraktuja moje wyprocowanie jednak, ze nie zdalam nie dopuszczam mysli. Nie zdalam natomiast angielskiego ustnego, co jest nasmieszniejsze, bo pisemny napisalam z palcem w.. nosie. Ale komisje mialam do bani:( oblala polowa klasy mimo, ze nie jestesmy źli z angielskiego. Ja dostalam 5 punktow haha. Na lekcjach zawsze zdawalam bez problemu probne. Matematyki nie jestem pewna. Polski ustny na 100% zdalam. Chemia, biologia - tez wielka niewiadoma. Ale ten angielski mnie uwalil najwiecej.

Gość kamasssss
a może i zapalę;) choć nie przeceniaj się aż tak, nie jest w stanie mnie zdenerwować wirtualny rozmówca;D

hmm towaroznawstwo, turystyka rekreacja, ochrona srodowiska.. moje 3... nad ktorymi zastanawiam sie poniewaz chodzilam do technikum w takim stylu ;P

Gość kasia maturzystkaa
kiedys tez myslalam nad turystyka, ale chyba nie dla mnie

jesi zdam zawodowy bede technik zywienia i gosp domowego specjalizacja hotelarz. wiec mysle ze dalabym rade... ale na 1 miejscu chyba towaroznawstwo..

towaroznawstwo wydaje mi się najlepsze bo turystyka i o.środowiska to już chyba oklepane kierunki tak słyszałam. Szkoda ,ze na UP jest taki beznadziejny system rekrutacyjny bo trzeba za każdy kierunek zapłacić osobno na polibudzie jest tak ,ze wybierasz sobie 5 dowolnych i płacisz tylko raz.

no naciagacze niestety... ja zaplacilam ponad 260 zl .. no ale nie bede oaszczedzac na tym akurat.. tylko szkoda troche mimo wszystko

Gość kasia maturzystkaa
a co mozna robic po tym towaroznawstwie?

Towaroznawstwo - nauka zajmująca się badaniem i oceną właściwości użytkowych towarów oraz czynników wpływających na jakość. Szerzej to nauka o właściwościach towarów, metodach ich badania i oceny, czynnikach, zjawiskach i procesach rzutujących na jakość i wartość użytkową, o właściwym ukształtowaniu jakości wyrobów w sferach: przedprodukcyjnej, produkcyjnej i poprodukcyjnej. Jako kierunek studiów towaroznawstwo oferuje zdobywanie zarówno wiedzy ekonomicznej, jak i laboratoryjnej, chemicznej, technicznej i przyrodniczej.

Gość fiiołekk19
Proszę Was, powiedzcie... jak Wy wpłacacie opłaty rekrutacyjne?

ylwetka absolwenta: Absolwent posiada wiedzę z zakresu towaroznawstwa, opakowalnictwa i przechowalnictwa, fizyki, chemii, mikrobiologii, biochemii, makro- i mikroekonomii, zarządzania, zarządzania jakością oraz oceny jakości produktów; a także zarządzania zasobami ludzkimi w przemyśle oraz małych i średnich przedsiębiorstwach. Absolwent posiada umiejętności oceny doboru materiałów inżynierskich i technologii do różnych zastosowań oraz oceny własności produktów. Jest przygotowany do: udziału w projektowaniu, budowie, integracji i rozwoju systemów zarządzania jakością oraz bezpieczeństwem i higieną pracy; opracowywania i wdrażania założeń zintegrowanej polityki produktowej; oceny jakości produktów spożywczych i przemysłowych z wykorzystaniem metod laboratoryjnych; przeprowadzania analizy cyklu trwania produktu oraz oceny oddziaływania produktu i procesu technologicznego na środowisko. Absolwent jest przygotowany do pracy w: małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach przemysłowych oraz jednostkach gospodarczych na stanowiskach związanych z zarządzaniem jakością; laboratoriach analitycznych i kontroli jakości oraz certyfikacji produktów; jednostkach kontrolno-pomiarowych; organach nadzoru urzędowego; ośrodkach badawczo-rozwojowych oraz jednostkach doradczych i projektowych. TO INFORMACJE Z UP

ja po zarejestrowaniu i wybraniu kierunkow dostalam nA strone druk do przelewu. wydrukowalam poszlam na poczte i zaplacilam..

Gość fiiołekk19
ale ja nie mogę wybrać kierunków bez podnia wyników matur, szlag mnie już trafia ze strachu bo nie wiem co robić:(