Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irviing__

PROBLEM - STUDIA!

Polecane posty

Gość Irviing__

mam problem ze studiami, nie potrafię się w tym odnaleźć :O Zarejestrowałam się internetowo na stronie wybranej przeze mnie uczelni, ale co dalej? Wyniki z matur są dopiero w czwartek, dopiero po otrzymaniu tychże wyników, mogę wprowadzić niezbędne dane do internetowego rejestru kandydatów i wybrać interesujący mnie kierunek. Ale czy to oznacza, że rejestruję się tylko internetowo i nie donoszę żadnych dokumentów osobiście na uczelnię, czy jak? Mam czekać, po internetowej rejestracji, na wyniki rekrutacji z uczelni i dopiero jak zostanę zakwalifikowana to mam przynieść dokumenty? Już mam dosyć :(

Gość jutro się bronię
dostaniesz wyniki->uzupelniasz dane w IRK->czekasz na info czy Cie przyjeli->dostarczasz dokumenty :)

Gość Irviing__
Czyli jak w czwartek idę do swojej starej szkoły po odbiór wyników z matur, to nigdzie nie jadę osobiście na uczelnię, tylko wszystko robię w domu przez internet i muszę czekać na ogłoszenie wyników, żeby podjechać na uczelnię, tak? Czyli nigdzie teraz i po odbiorze wyników z matur nie muszę jeździć?

"Wyniki z matur są dopiero w czwartek, dopiero po otrzymaniu tychże wyników, mogę wprowadzić niezbędne dane do internetowego rejestru kandydatów i wybrać interesujący mnie kierunek. " moze sz wybrac wczesniej kierunek zaplacic i dopiero po wynikach uzupelnic dane.. co za problem.. a i wszystko w necie nigdzie nie jezdzisz. dopiero po podaniu list przyjec jedziesz z dokumentami :)

Gość jutro się bronię
nauczyć się czytać ze zrozumieniem, to po 1. po 2. we zcwartek odbierasz wyniki->wprowadzasz na swoim koncie w IRK->CZEKASZ aż na koncie IRK pojawi się info o przyjeciu Cię na studia->DOPIERO jedziesz zawieźć dokumenty. teraz napisałam wyraźniej? sorki ze się czepiam ale mam zły humor. zreszta w ogóle odradzam studia bo to strata czasu.

Gość Irviing__
No właśnie nie można wybrać kierunku studiów bez podania wyników maturalnych, bo dzisiaj się zalogowałam w IRK. Jak sobie wybiorę kilka uczelni, to na każdej z osobna muszę się rejestrować...? Nie chcę iść na studia, ale co mam robić?:O Fajnie byłoby mieć wyższe wykształcenie, nie mam co ze sobą robić teraz po maturze, no to idę na studia...

na kazdej musisz sie rejestrowac. za kazdy kierunek placisz a na kazdej uczelni powinno byc tak ze sie logujesz wybierasz kierunek . i mozesz uzupelnic dane 30! przy logowaniu poprostu to omijasz

Gość Irviing__
Na uczelni którą wybrałam, jestem już zarejestrowana, ale nie mogę wybrać kierunku. Pisze, że jest to zablokowane, ponieważ muszę dostarczyć wyniki z matur ;) No ale ulżyło mi, że na razie jest to tylko internetowo, to wszystko pozałatwiam w czwartek, jak dostanę wyniki i będę czekać, czy zostanę przyjęta. To nie wiem czemu niektórzy z moich znajomych wariują, że od razu w czwartek jadą na uczelnię :O

Gość Irviing__
Zdecydowałam się na jedną uczelnię (i na oddział z tej uczelni w innym mieście), więc jak wybiorę np 3 kierunki to za każdy muszę zapłacić? A później dostanę z powrotem tą kasę? :D