Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dziewczyny jestem zalamana, bylam z synkiem 2 mies w pl obecnie maluch ma 4 mies, jestesmy w domu (uk) ponad 2 tyd a ja wychodze z siebie.czy ktoras z was mialala podobnie? 1 problem to karmienie, maly mi krzyczy przy butelce nie wazne czy to mleko czy herbatka, podejrzewam zmiane wody, zaznaczam ze nie zmienialam pory karmien bardz ilosci. 2 w pl maly byl na nutritonie tutaj przeszlam na carobel-herbata mi zielenieje od tego, nie wiem czy to normalne wyglada jakby w srodku cos zgnilo,mleko wyglada ok 3 w pl jak i wczesniej zawsze po kapaniu maly zasypial przy butli i przesypial od 5 do 7 godz noca,tutaj po kapieli nie chce spac budzi sie po 3,4 godz i nad ranem znowu ok4-5godz,wprowadzam powoli kleiki itp myslalam ze pospi po tym bo bardziej syte ale budzi sie jeszcze wczesiej. 4 problem z zasnienciem w pl jakos bylo a to w aucie zasnal albo na spacerze, a to przy zabawie badz w bujaki, zdazalo sie ze sam w lozeczku, tutaj cyrki na rekach godzinami to zasnie,wogole b malo sypia, jak 12godz na dobe to max juz nie wiem co robic...

zmiana klimatu , mały musi się na nowo przestawić. Może nie podawaj mu narazie herbat ani żadnych nowości bo organizm małego człowieka w tym jego żołądek również musi się przestawić. Ja z małą byłam przez tydzień w Polsce a kiedy wróciłam mała dostała biegunki . Ze snem nie mamy kłopotu ale te żołądkowe sprawy i lekarz powiedział że to przez zmianę powietrza, podróż (samochodem), inna woda i powietrze robią swoje. Musisz odczekać ale nie rozszerzaj mu teraz zbyt bardzo diety dopóki nie odpocznie i nie przyzwyczai się na nowo do klimatu.

Gość fbgggg
poczekaj bo dla niego to szok zmiana miejsca moze ida mu zabki juz chodz wczesnie ale zachowanie by pasowalo zobacz dziasla (dolne zeby wychodza jako pierwsze) zmien moze smoczek z butelki na wiekszy tzn jak mialam 1 to kup 2 moze ma za slaby przeplyw i sie denerwuje smoczki np. z avent sa zmianiane w zaleznosci od wieku dziecka dziecko ma skaze ? ze pilo nutriton? moze sie nie najada juz? jak karmisz butelkom powinnas rozszerzyc diete po 4 miesiacu nacznij od warzyw np,marchewka dziecko w wieku 4 miesiecy powinno miec z 5 posilkow jak rozszerzysz diete zastepuesz jedno mleko np. obiadkiem czy kaszka potem dwa itd po 8 miesiecu ma jesc 2 mleka nie nosili ci go w pl za duzo?? bo moze sie przyzwyczail do noszenia ja wiem jak to jest grdy wrocimy z pl i mi dziadkowie dziecko wynosza caly dzien

wprowadzalam nowe posilki ale to bylo po ok tyg pobytu w uk i po kilku dniach odstawilam na razie jest na mleku. smoczki uzywam 2 i 3 a zageszczacz uzywam poniewaz maly bardzo ulewa.gdzies tez wyczytalam ze moze za slaby przeplyw ma jutro zwroce uwage przy krorych smoczach placze. klopoty ze spaniem nadal np dzis od 14 do 20 nie spal wogole a wiem ze byl zmezony.tak sobie mysle juz troche tu jestesmy powinien sie przyzwyczaic do klimatu, az strach znowu tam jechac...

aha i ma tez mniejszy apetyt, lek w pl zasugerwal zeby mu dawac mniej i czesciej wiec dostawal 150 co ok3,3.5godz i po powrocie do domu tez tak robilam i placz, jak wydluzalam przerwy bylo lepiej teraz daje mu co 4 godz i tez wypija 150 czasami troche wiecej.tak jakby glodny nie byl. w pl na noc potrafil wypic 210 i chcial wiecej w tutaj mu wciskam 150:( nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem , najpierw kolki, przeszlo teraz to wszystko ..:(