Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovi258

zmiana mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość lovi258

Witam mój synek ma 2,5 roku od urodzenia pił Bebilon pepti dziś lekarz przepisał mu 5 ostatnich puszek i kazal dawać zwykłe mleko próbowałam już kilka razy ale żadnego nietoleruje odrazu ma ropne wybroczyny. I tu moje pytanie kieruje do mam na jakie inne przestawić małego może macie doświadczenie bo synek jeszcze woła mleko je też normalne posiłki ale mleczko też musi być.

Gość wszytsko zalezy
a nie możesz kupić tego bebeilonu bez recepty?

no skoro po każdym ma krosty, bo wybroczyny to co innego, to jak mamy Ci doradzić? mój przeszdł na bebilon zwykły i obyło się bez sensacji, jeżeli lekarz nie chce wiecej wypisywać recept, to znajdź aptekę, w której kupisz mu pepti bez recepty, ale płatne 100%

Gość lovi258
mieszkamy w małej miejscowości w każdej aptece u nas pepti jest na recepte juz niewiem jakie to mleko kupić

Gość feffefe
Może poszukaj świeżego mleka od krowy, z jakiegoś bardziej ekologicznego gospodarstwa? Próbowałaś?

spróbuj moze mieszać pepti ze zwykłym bebilonem przez dłuższy czas moze coś z tego będzie a dlaczego nie mozesz dostać recepty?

Gość mamamam26
bez sensu - co to za lekarz?? przecież jeżeli dziecko nietoleruje innego mleka i jak piszesz sama ma wybroczyny to czemu nie może go dalej pić?? masz mu na siłe dawać zwykłe? może idź do dematologa albo alergologa niech ci przepisze - albo zmień lekarza

Gość lovi258
już dwóch lekarzy mówiło mi o zmianie mleka jeszcze niepróbowałam mleka koziego jak tego niezaakceptuje to zostają mi prywatne wizyty u pediatry. Wiem że mojej kuzynki córka była na nutramigenie jakoś teraz wycofali z aptek v nas i podaje jej Hipp

Gość lulunadobranoc
Skoro koleżanka podaje Hipp to weź z niej przykład w końcu to mleko ekologicznea podejrzewam że tańsze od tego za które będziesz musiała zaplacić 100%

Gość sprobuj mleka koziego
albo modyfikowanego koziego

Gość lulunadobranoc
Kup Hipp HA hipoalergiczne

Gość lovi258
najgorzej to boję się tego że bebilon pepti jest gorzki w smaku mały już się do niego nauczył i że kolejne inne mleka beda miały inny słodszy smak a wtedy mały niebedzie pił tak miał jak kupowałam mu kaszki mleczno ryżowe. Ale może na początek mieszać te dwa mleka? Co o tym myślicie?

zapewniam Cię, ze na słodsze mleka to moment, by się przerzucił jeśli miałoby być odwrotnie to juz gorzej

a poza tym, czy nie mozesz udać sie z dzieckiem do alergologa, zrobić mu badanie - ige z żyły czy jest rzeczywiscie na mleko uczulony? a może te krostki nie są tak straszne (nie ma biegunki czy innych dolegliwości) i jakoś organizm sam przyzwyczai sie do innego mleka, moze nie ma co poanikowac i po prostu zmienić mleko oraz przez dłuższy czas obserwować

Gość Lovi258
Wczoraj dałam synkowi kakao na krowim mleku i katastrofa na buzi 2 ogromne ropne krosty na uchu brzuchu rączce kolejne a wzioł dosłownie łyka. Czyli na krowie napewno jest uczulony . A mam pytanie do mam macie może jakąś maść badz syrop albo krople żeby te krostki szybciej sie zasuszały. Ja podaje małemu wapno i krople cetalergin

Gość mamamamam26
kobieto weź że i zmień lekarza - przecież nie możesz na siłe dziecku fundowac takich rzeczy