Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antiqua

Wydzielina z pochwy...

Polecane posty

Gość Antiqua

Witam. Mam mały problem , od roku współzyje ze swoim partnerem i jakiś czas temu zauważyłam u siebie galaretowatą żółto zielonkawą wydzieline. Wygląda jak zbita w gródki rozciągliwa galaretka. Nie mam żadnych dolegliwości typu swędzenie , bóle brzucha a wydzielina nie ma zapachu. Byłam już z tym problemem u ginekologa jakiś czas temu ale stwierdził po zbadaniu ze jestem zdrowa, natomiast mnie to martwi. Zapisałam sie do innego lekarza ale wizyte mam dopiero za 2 tyg. Może któraś z was miala podobne doświadczenia ??

Gość kasztyk33
nie miałam tak ale moze to coś z florą bakteryjną. moze zmien żel do mycia okolic intymnych

Gość Antiqua
Najlepsze jest to ze lekarz nie zalecił mi nawet wymazu:/ Teraz myśle ze dobrze zrobiłam ze zapisałam sie do innego. Nie wiem może przez tabletki antykoncepcyjne zmienił sie wyglad mojej wydzieliny... Ale i tak sie martwię jak cholera:/

Gość kasztyk33
a pachnie jakos inaczej ? Skoro nie zrobił wymazu to faktycznie lepiej ze idziesz do innego lekarza.

Gość Antiqua
Własnie pociesza mnei to ze ta wydzielina nie ma zapachu, zapach nie zmienił sie i nie odbiega od normalnego.:)

Antiqua ---> ja takie wydzieline zauwazylam zawsze po stosunku tj zaraz na drugi dzien mam taka wydzieline w postaci grudki sluzu. kolor albo zolty albo bialy. Bez zapachu Biore tabletki antykoncepcyjne - lekarz twierdzi ze to jest naturalne.

Tylko że ja mam te wydzielinę oststnio cały czas. Dzisiaj dzien przed krwawieniem wydzielina przybrała postać bardzo gęstego ślizu... Jakby rozcliwa maź z niewielką ilością czegoś brunatnego. Zaczynam się martwić....

Gość pyutajacaaaa123
Hm, miałam podobny problem. Choć wydzielina w moim przypadku była koloru brązu i nie był ani gęsta ani grudkowana ani nic. Po prostu jakby plamienia. Po badaniu ginekologicznym lekarz stwierdził, że mam lekkie upławy i przepisał mi globułki dopochwowe. Brałam przez 3 dni, po czym nastąpiła rzeczywiście poprawa. Już nie leci mi nic brązowego :) Tylko stara dobra przezroczysta wydzielina która pojawia się w dni płodne :)

Gość usekondome
Najlepiej będzie jak zaczniesz się zabezpieczać prezerwatywą www.kondomik.pl

U mnie sie tak się zaczynała zawsze infekcja. Podleczyłam się u ginekologa na to i zapobiegawczo stosuje od 6 miesiecy multi gyn acti gel i nie mam żadnych problemów z dziwna wydzielina z pochwy, nie swedzi mnie, nie piecze. Nawet jak zrobi sie niewielkie otarcie to zadne bakterie sie nie dostaja i ladnie sie wszystko goi. Mam nadzieję ze i wam pomoze.

Gość agula8
dziewczyny a próbowałyście profilaktycznie provag żelu??? mnie się sprawdza-wydaje mi się że łatwiej się "leczę" jak zaczyna mnie swedzieć, do tego probiotyk i clotrimazolum. Ale przy brązowej wydzielinie to chyba dobrze zrobić też cytologię i badanie pod kątem nadżerki..

Gość chora na endo
Mi provag żel bardzo służy odkąd go stosuje nie mam problemów intymnych, świetnie łagodzi podrażnienia spowodowane noszeniem podpaski w trakcie okresu, jak również podrażnienie wywołane chlorem po kąpieli w basenie. Jeśli chodzi o brązową wydzielinę, to może to być nadżerka lub endometrioza, koniecznie się przebadaj.

Gość marudna zosia
mnie na upławy pomógł lactovaginal, ale jeśli infekcja jest zaawansowana żaden żel czy probiotyk nie pomogą, potrzebne są mocniejsze leki.

usekondome--> prezerwatywa zabezpiecza przed wieloma chorobami przenoszonymi drogą płciową, ale niestety kobiety mogą nabawić się infekcji nie tylko podczas współżycia- czasami wystarczy pójść na basen, wziąć antybiotyk czy nie mieć możliwości wymienić podpaski przez dłuższy czas.

marudna zosia--> Leki przepisywane przez lekarza działają nie tylko na florę bakteryjną wywołującą objawy choroby, ale też niszczą prawidłowe bakterie. Dlatego jeśli nie odbudujemy zniszczonej prawidłowej flory bakteryjnej infekcje moga nawracać.

Gość nettka29
z brązową wydzieliną idź do lekarza, możesz posmarować miejsce intymne provag żelem, będzie to dobre uzupełnienie codziennej pielęgnacji, złagodzi świąd, lecz jeśli to poważniejsza infekcja to radzę szybko iść do lekarza