Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnaxyz

czy już czas na dziecko?

Polecane posty

Gość niepewnaxyz

Niecały rok temu poznałam chłopaka. Mieszkamy już razem i jest ok. Jest odpowiedzialny, pracowity, inteligentny i generalnie brak mu chyba wad, które mogłyby go zdyskwalifikować jako ojca. On ma 31 lat ja 25. Znamy swoje rodziny i myślimy o sobie poważnie. Rozmawiamy ze sobą szczerze nie mamy tajemnic - bynajmniej ja ;) Chłopak mówi mi wprost, że chciałby mieć ze mną dziecko. Za rok będzie budował dom z pracą u niego nie jest źle więc decyzja jest raczej podjęta świadomie i dojrzale. Ja pomimo swojego wieku też mam nie najgorzej z pracą - co prawda prowadzę własną firmę i muszę pozamykać kilka stresujących spraw, ale zastanawiam się czy to aby nie za wcześnie u nas na dziecko? To głupie pytanie, bo to określa się dość indywidualnie, ale czy ktokolwiek z Was świadomie zdecydował się na bobasa po rocznej znajomości?

Gość mamamam26
może wcześniej ślub? a nie odrazu dziecko?? poza tym są pary co sie znają pare miesięcy i się im wpadło i jest im super - znam dwie takie pary - szybka znajmość, szybko ślub i szybko dziecko - ale może też się wszystko posypać - zależy jak jesteście pewni siebie i swoich uczuć i czy jesteście gotowi żeby cały wasz siat się zmienil i podporządkował dziecku