Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek00755

Allegro sprzedawca sie nie odzywa

Polecane posty

Gość marek00755

Witam Dokonałem zakupu części do samochodu na allegro- KUP TERAZ. Zakupu dokonałem w piątek dzwoniłem do sprzedającego i nic nie odbiera dzwoniłem w sobote ponieważ w aukcji napisane ma że w sobote też czynne od 9 do 12 ale nie odbierał dzwoniłem w poniedziałek tez nie odbierał. Wiec napisałem mu meila iż na skutek braku kontaktu ze sprzedającym rezygnuje z zakupu i aby nie wysyłał paczki ponieważ cześc jest mi natychmiast potrzebna i nie moge czekać dłuzej. Odpisał mi meila że dzis wysłał i że jak nie odbiore to sprawa trafi do allegro. Ponadto w aukcji wyrażnie napisane jest iż za pobraniem wysyła tylko użytkownikom posiadającym 25 komentarzy je nie posiadam jeszce tylu komentarzy. Wiec według tych zasad nie miał podsttaw aby jej mi wysłać. Co w takiej sytuacji zrobić? Jakie mogą być konsekwencje tego jak mnie poda do allegro. Częśc warta jest 300zł

Gość Donata00
nie odbieraj paczki umów się z listonoszem napisz negatywną opinię o sprzedającym

Gość jedna pani drugiej pani
wg regulaminu allegro-na kontakt jest 7 dni,trzeba było jeszcze wziąć pod uwagę "długi weekend",jeśli rzecz jest potrzebna na już,to nie kupuje się w sieci tylko w sklepie,nawet jakby Ci facet wysłał w sobotę to i tak poczta ma na dostarczenie 14 dni-dopiero po tym czasie można reklamować niedostarczenie-więc z której strony nie patrzeć -nie masz powodu do nieprzyjęcia przesyłki co może grozić-dostaniesz ostrzeżenie od allegro (3 ostrzeżenia i zawieszają konto),facet może dochodzić swoich praw w sadzie,tj. zwrotu kosztów za przesyłkę do Ciebie i z powrotem-jeśli jej nie przyjmiesz no i wystawi negatyw co prawda nikt Cię nie zmusi do kupna,ale powinieneś przynajmniej pokryć koszty przesyłki,koszt wystawienia zwróci mu allegro