Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka1188

zrobienie kolczyka a dowód osobisty ;p

Polecane posty

Gość kaśka1188

witam! za kilka dni kończę 18 lat. dowodu na ten dzień jeszcze nie zdążą mi wyrobić. na 18 urodziny chciałabym jednak zrobić sobie kolczyka w chrząstce. czy kosmetyczka nie przyczepi się jeśli pokażę jej paszport zamiast dowodzika?

Gość nie polubie cie
Nie radzę robić tego typu kolczyków u kosmetyczki- a jeśli przypadkiem będzie chciała Ci przebić chrząstke pistoletem to uciekaj! Najlepiej u profesjonalnych piercerów. A co do dowodu to myślę, że wystarczy jakikolwiek dokument ze zdjęciem

Myślę, że nie :) Co do kolczyka, to lepiej idź do salonu specjalizującego się w kłuciu. Co prawda ja dwa razy przebijałam chrząstkę u kosmetyczki (pistoletem) ale podobno lepiej tak nie robić

Gość kaśka1188
wiem o tym, że u kosmetyczki nie powinno się przekłuwać, ale w moim mieście jest kosmetyczka, która naprawdę świetnie przekłuwa (robiłam sobie u niej kiedyś w pępku) i oczywiście nie pistoletem;)

raczej nie, ja robilam kolczyk w pepku jak mialam 13 lat :D mama mi karteczke z pozwoleniem napisala:P

Gość nie polubie cie
Szopenowa- racja, i nawet nie "lepiej tego nie robić" a jest to kompletnie niewskazane i może się źle skończyć. Parę lat temu byłam miłośniczką przekłuwania i mam spore pojęcie na ten temat ;) Poszukaj salonu z piercingiem, jeśli jesteś z Warszawy to mogę Ci polecić adres

Gość kaśka1188
ok, to napisz mi jaki salon w wawie jest godny polecenia - co prawda z wawy nie jestem, ale chyba pojedziemy tam z koleżanką na zakupy w moją 18 ;)

Gość klarrrrrrrram.
ja zrobiłam pistoletem u kosmetyczki w chrząstce ostatnio i jest ok , ładnie się zgoiło. wcześniej miałam w salonie piercingu to mi sie paprało i musiałam wyciągać kolczyka i dziurka zarosła, jak robiłam w salonie miałam 17 lat i nic nie było potrzebne zaden dowod ani nic.

Gość nie polubie cie
http://www.grycart.pl/index.php Polecam to małżeństwo z czystym sercem. Kobieta, która przekłuwa ma wszelkie możliwe certyfikaty, ogromną wiedzę na ten temat, wszystko powie o pielęgnacji itp :) Funkcjonują już od wielu lat, ja przekłuwałam sobie niegdyś chrząstkę, język, moja koleżanka chyba z 10 miejsc na ciele ;) Zawsze wszystko było na najwyższym poziomie i sterylnie.

Gość kaśka1188
dzięki wieelkie;) ;*