Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaktozrobić..

POMÓŻCIE MI UGOTOWAC OBIAD! Proszę

Polecane posty

Gość Jaktozrobić..

Jestem u cioci i sama opiekuje sie kuzynami.odgrzanie czegoś na obiad nie sprawiło mi problemów. Ale dziś ciocia wyciągnęła z zamrazarki skrzydełka.jak mam je upiec?

Gość ja robię tak
nacieram trochę solą, przyprawą do kuraka po myśliwsku, czosnkiem, polewam olejem i piekę w piekarniku. Jeżeli nie masz przyprawy do dań z kuraka, natrzyj solą papryką, czosnkiem czy co tam znajdziesz. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, Piecz je tak z 20 minut, potem zmniejsz do 150. 40 min. powinno wystarczyć. Wyciągnij jak będą miały ładnie przypieczoną skórkę. Do tego możesz też upiec ziemniai razem ze skrzydłami lub ugotować.

Gość Jaktozrobić..
Bardzo dziękuję:) a ten olej jest konieczny? Tłuszcz sie sam nie wytopi? Może woda podleje?

Gość polej trochę tym
olejem

Gość pomizcie stesknionej zonie
w miske nalej troszke oleju, wsyp kucharek, przyprawe do kurczaka, pieprz czarny, majeranek, pieprz ziolowy, wycisnij 3 zabki czosnku. wymieszaj ze skrzydelkami, odstaw na godz.jablka pokroj w czastki, wrzuc do kurczaka. wstaw do piekarnika w rekawie dompieczenia lub w brytfance, wazne zeby bylo przykryte. piecz do miekkosci ok 1 godz do 1,5 . z jablek zrobi sie pyszny sosik . do tedo ziemniaki i mizeria. nic trudnego. pycha.

Gość Jaktozrobić..
Up