Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfb v

Czy wypada 17 latce malowac sie ?

Polecane posty

Gość fdfb v

W sensie lekki podkład błyszczyk, tusz?

Gość ty tak na serio
:D:D

Gość fdfb v
o co Ci chodzi?

Gość ktoooossss
teraz nawet wieku 13 lat lub mniej dziewczyny robia sobie ostre makijarze, nawet niektore za ostre i to do szkoly

Gość ktoooossss
troche glupie pytanie zadalas, jestes kobieta prawie, jasne ze wypada...heh nawet bardzo glupie to pytanie:D

Gość fdfb v
ja nie patrze na innych :P jak chca to sie maluja mocniej wedlug mnie nie wypada takiej malolacie sie malowac ale w koncu 17-stka.. nie wiem ;D

Gość Jakas tam...
Osoba powyżej ma rację.

Gość fdfb v
no moze i glupie :P tylko ze spotkalam sie z opiniami ze skoro mam idealna cere to podkladu nie powinnam uzywac bo sie niszcze przez to a przez tusz rzesy niedlugo bede miala przerzedzone itd. niektore w ogole makijazu nie maja i tak gadają;) sporo osob sie w ogole nie maluje ale to tak dziwnie troche

Gość nie chca to sie nie maluja
ale to nie znaczy ze nie wypada :D

Gość weq
Moim zdaniem pytanie jest całkiem na miejscu, wiele młodych dziewczyn przesadza z makijażem. Myślę, że błyszczyk, tusz do rzęs jakiś bronzer i umalowane paznokcie będą w sam raz. Świeżo i naturalnie

Gość autorko nier pij juz
:P

Gość ktoooossss
skoro masz ladna cere bez zadnych niedoskonolosci oczywiscie mozesz nie uzywac podkladu, mi np dlugo wystarczal sam puder prasowany. A jesli chodzi o tusz do rzes to nie przesadzaj, nie mowie ze masz sie malowac ostro ale delikatnie przeciez mozesz, bedziesz wygladac powazniej, ladniej, jak prawdziwa kobieta a nie jak dziecko. Tylko nie kupuj jakichs tuszow w sklepie za 2,50:D

Gość ktoooossss
dokladnie wiele osob przesadza z makijarzem ale delikatny makijarz jest calkiem ok. No chyba ze na jakas impreze czy wesele mozesz cos poszalec ale na codzien delikatnie, zeby wszystko wygladalo naturalnie:) no i oczywiscie wyreguluj sobie brwi jesli jeszcze tego nie zrobilas bo to wyglada okropnie

Gość oligierka
dziwi mnie ze jeszcze się w tym wieku nie malujesz;)

Gość fdfb v
dziekuje za rady :0 brwi mam wyregulowane ogolnie bez makijazu tragicznie nie wygladam ale chyba jednak zaczne sie malowac :P

Gość fdfb v
nie czuje takiej potrzeby.. czasem sie pomaluje ale ogolnie nie lubie miec czegos na twarzy :) no i nie zawsze mam czas bo w pospiechu rano to watpliwe:)

Gość ktoooossss
skoro sama napisalas ze wiele osob wogole sie nie maluje ale to tak dziwnie troche wiec nie wiem czemu pytasz czy wypada sie malowac;/

Gość ktoooossss
no to ja juz nie wiem co Ty chcesz dziewczyno, Tu zreszta chyba sama nie wiesz. Raz piszesz ze zaczniesz sie malowac bo to tak dziwnie bez makijarzu a raz ze nie czujesz takiej potrzeby i zle sie czujesz z czyms na twarzy. Zdecyduj sie dziewczynko....

Gość weq
:) po prostu pora się przyzwyczaić :) lepiej teraz niż za kilka lat (przynajmniej nabierzesz jakiejś wprawy) możesz też stosować bazę rozświetlającą zamiast podkładu i pudru - twarz będzie promienna Moja propozycja jest taka baza rozświetlająca tusz do rzęs błyszczyk bronzer (poczytaj sobie jak używać żeby nie nakładać na całą twarz :) i do dzieła Taki makijaż to nic wyzywającego, dorosłe kobiety używają zdecydowanie więcej kosmetyków :)

Gość kaśka01
no pewnie, że wypada. Za parę miesięcy będziesz dorosłą kobietą. Nie wypada to 15 latce się malować, a im bliżej do 18-tki tym bardziej wypada ;) oczywiście lepiej i zdrowiej w ogóle się nie malować, ale co kto woli.

czemu nie, makijaż w tym wieku jest ok, gorzej jak 13 bawią się w emogirlsy :D

czy wypada - tak, w tym wieku to już dosyć normalne, nie budzi oburzenia. czy to oznacza, że musisz to robić - NIE, to Twoja indywidualna decyzja i nie kieruj się niczyim zdaniem. tylko od Ciebie zależy, czy masz taką potrzebę, czy też nie.

Gość rabbi
Mam 16 i się nie maluję bo raz, że nie mam gdzie a 2 to nie chcę niszczyć cery.