Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiekkk

smukłe nogi

Polecane posty

Witam wszystkich, mam 17lat i wazę 58kg, wiem, że to dobra waga, ogólnie jestem szczupła, mam płaski brzuch i umięśnione ręce, ale moje nogi strasznie mi się nie podobają, mam bardzo duże łydki, wręcz nieproporcjonalne, śmiesznie to wygląda, moje uda też nie są najmniejsze. Jestem aktywna, trenuję koszykówkę, nie jadam tony słodyczy i mimo to nie mogę się pozbyć centymetrów z obwodu łydek, od razu mówię, że próbowałam wspięć na palce i sprawa się tylko pogorszyła. Jeżeli ktoś zna jakiś skuteczny sposób na zmniejszenie łydek (wysmuklenie nóg) to bardzo proszę o pomoc!

Wydaje mi się, że łydki, paradoksalnie masz masywne od nadmiaru aktywności fizycznej. Prawdopobobnie nie się otłuszczone, lecz umięśnione. Niestety chyba nic się z tym nie da zrobić. Jedyne co mogę polecić to ćwiczenia rozciągające. Zapisz się na streaching - powinno pomóc.

Gość kafeterełe duperełe
albo przestan cwiczyc?

Gość ola ola 32
wreszcie pogódź sie z tym, taka twa już uroda.

dziękuję, spróbuje ćwiczeń rozciągających, a przestać ćwiczyć niestety nie mogę, trenuję od 10roku życia, koszykówka to dla mnie coś więcej niż pasja ;) koleżanki z drużyny ćwiczą tyle samo co ja i mają smukłe łydki, tylko ja mam taki problem... p.s- słyszałam, że łydki można wymodelować chirurgicznie? wiem to bardzo drastyczne, bardzo staram się siebie zaakceptować, ale nie potrafię, moje łydki są asymetryczne ;(

Ja słyszałam o masażu modelującym. Wiem, że można z niego skorzystać w IQ Medispa. Możesz zawsze udać się tam na konsultacje i dowiedzieć się więcej na temat tego masażu. Jestem pewna, że uzyskasz tam odpowiednie porady.

Gość jjjjjjjjk
Faktycznie chirurgiczne wymodelowanie łydek może być drastycznym posunięciem. Ja radziłabym Ci zastosować ćwiczenia, a nuż widelec pomogą? I nie będziesz musiała korzystać z operacji modelującej. Na nogi polecam naprzemienne wypady. Dzięki temu ćwiczeniu uda staną się bardziej jędrne i szczuplejsze. By wykonać to ćwiczenie musisz lewą nogę postawić przed sobą. Noga ta powinna być zgięta pod kątem prostym. Drugą nogę skieruj w tył i oprzyj na palcach. Następnie uginaj prawą nogę w taki sposób, by nie dotykała ziemi. Przednie kolano natomiast nie powinno wychodzić przed palce stopy. Powtórz piętnaście razy. Innym niezawodnym ćwiczeniem na nogi są przysiady. Ale to nie jedyne ćwiczenia. Inne przykłady ćwiczeń znajdziesz na stronie http://hgh.edu.pl/2010/09/10/twoj-cel-smukle-nogi/

uda są w porządku, chodzi o łydki. mogę prosić o trochę więcej informacji co do masażu modelującego ;)?