Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana...1

Miewam sny o kolejnej ciazy

Polecane posty

Gość niezdecydowana...1

Mam dziecko 1.5 roczne.I sama nie wiem,jestem niezdecydowana na kolejne dziecko. od 2-3 tygodni,po rozmowie z mezem ze moze sie wstrzymamy jeszcze troche,to snie prawie co noc,ze jestem w ciazy. Dziwne uczucie.budze sie rano,pol przytomna i glaszcze brzuch. warunki mam,maz jest za drugim dzieckiem a ja sie waham.Boje sie ze sobie nie poradze. jak sobie radzicie,mamy ktore maja dzieci z mala roznica wieku?

Gość nie zdecydowana............
no widzisz ja mam podobny problem tylko że ja nie mogę się zdecydować na trzecie dziecko

Gość niezdecydowana...1
a jaka jest roznica wieku miedzy twoimi dziecmi?

Gość taka przyszla mama dwojeczki
Wiesz, ja chcialam ci tylko powiedziec, ze ja do dzis mam takie obawy, ale jednak sie zdecydowalismy :) Mamy synka 22 miesiace, jestem w 25 tc i kurcze nie moge sie doczekac az nasza corcia sie urodzi! :-) Ale boje sie na maxa...nie boje sie nadmiaru obowiazkow, bo wierze, ze z mezem damy rade, ale tego, ze nie bede umiala kochac moich dzieci jednakowo i albo poswiece cala uwage corce i jakby zapomne o synku albo nadal bede miala takiego hopla na punkcie synka ;), bo kocham go nad zycie, ze nigdy nie pokocham tak corki i nie bede umiala tak sie nia cieszyc i poswiecac jej czas jak jemu. Boje sie, ze skrzywdze ktores z moich dzieci...:O Wiem, ze to cholernie glupie, ale takie cos spedza mi sen z powiek... Wiec tez bardzo bym chciala aby wypowiedzialy sie tu mamy, co maja dwojke i wiecej dzieci jak to jest...

Gość niezdecydowana...1
do przyszlej mamy-o,to jeszcze takie problemy moga dojsc?strach o milosc do obojga dzieci. ile miesiecy bedzie mial twoj synek jak urodzisz?

Bedzie mial 2 lata i dwa miesiace jak urodze w terminie.

Gość mamusieńka..
czytając ten temacik mam wrażenie że ja go założyłam. Mam roczne dziecko i non stop śni mi się noworodek. Wszędzie widzę niemowlaki:) Postanowiliśmy z mężem że poczekamy jeszcze z 2-3 miesiące i zobaczymy co będzie,nie będziemy się zabezpieczać ale tez nie będziemy obsesyjnie liczyć dni płodnych ( tak jak przy pierwszym dziecku)

Gość niezdecydowana...1
no to mniej wiecej moj by tyle mial gdybym teraz zaszla w ciaze. Fajnie,ze wiesz ze sobie poradzisz.ja wlasnie tego sie najbardziej obawiam. planowaliscie druga ciaze?

Gość niezdecydowana...1
moja kolezanka zaszla w ciaze jak jej corka miala 6 miesiecy.Radzi sobie super z dwoma maluchami,ale tez duzo pomaga jej maz. To mnie troche motywuje,bo widze ze mozna sobie poradzic.

Wiesz co, zawsze chcielismy miec mala roznice wieku miedzy dziecmi, ale zawsze bylo tak, ze "cos" nam przeszkadzalo: a to praca, a to ja zaczelam drugi kierunek, a to to, a to tamto...i w koncu doszlismy do wniosku, ze jak tak dalej pojdzie to nigdy nie bedzie dobry moment na drugiego malucha. Dlatego tez po prostu postanowilismy sie przestac zabezpieczac. W jakim mega szoku bylam, jak okazalo sie, ze po pierwszym takim razie jestem w ciazy!! :) Szczegolnie dlatego, ze o synka staralismy sie prawie rok, wiec gdzies tam w glowie ubzduralo mi sie, ze tak z jednego razu na pewno nam dzidzia nie wyjdzie :) , a tu niespodzianka :) Wiecie, w moim srodowisku jest sporo osob, rowniez w pracy, ktore maja mala roznice wieku (a nawet blizniaki :) ) i sobie radza, wiec wiem, ze jak sie chce to mozna sobie poradzic, chociaz na poczatku na pewno rozowo nie jest ;)