Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PŃT

Praktyka praca -czy w placówce musi pracować pracownik socjalny?

Polecane posty

Gość PŃT

Witam mam pytanie. Jestem na pedagogice, specjalizacja praca socjalna. Czy ktoś może wie, czy można odbyć praktykę w odpowiednim miejscu, gdy nie pracuje tam pracownik socjalny? Szkoła wysłała już umowę, ale w placówce zaczęli się zastanawiać, czy mogę odbywać praktykę, bo u nich nie pracuje żaden pracownik socjalny. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

wydaje mi się, że nie. bo niby czego i od kogo masz się tam nauczyć?

Gość PŃT
Miałam wcześniej praktykę w miejscu, gdzie nie było pracownika socjalnego i nikt nie miał takich dylematów Ktoś może wie ?

wydaje mi się, że powinnaś się zapytać na uczelni, jeśli oni wyrażą zgodę to nie widzę problemu. chociaż moim skromnym zdaniem taka praktyka nie ma sensu - chcesz tylko odbębnić te praktyki czy dowiedzieć się czegoś o tym zawodzie?

Gość PŃT
Nie chcę teraz się pytać, żeby jeszcze coś niedobrego z tego nie wynikło. Tak, chcę "odbębnić", bo na żadnej praktyce nic konkretnego się nie nauczysz, jak powsszechnie wiadomo. Szkoła wyraziła zgodę, dała umowę, dyrektorka się zgodziłą, a pracownicy nagle takie dylematy.

Gość praktykę odbyć możesz a
czy zaliczą Ci ją na uczelni to insza inszość. Sądzę, że tak, skoro wysłali już umowę, to chyba zorientowali się co i jak.