Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość momToBe

czy waszym zdaniem byla owulacja?

Polecane posty

Gość momToBe

Witam Pisze tutaj bo moje cykle plataja mi figle, wyglada to tak jakby te moje jajeczka sie przede mna chowaly a ja tak chce zafasolkowac. Mianowicie z obserwacji wczesniejszych (temp, testy owulacyjne, bole jajnikow, USG) wyniakalo ze mam owulacje pozno bo w ok 20dc (cykle 30-33dni). W tym cyklu jest inaczej. Zero bolow jajnikow, czuje sie dobrze (bez mdlosci jak zawsze podczas owulacji). Dzis jest 17dzien cyklu, odebralam wyniki ktore robilam wczoraj i oto one: estradiol: 315pg/ml (norma 38-649 w srodku cyklu), LH: 48.86mlU/ml (norma 7.59-89.08) W 3dc rowniez robilam badania. Wyniki: FSH: 6.20mlU/ml (norma dla I fazy 3.03-8.08) LH: 4.41 ,lU/ml (norma 1.80-11.78) estradiol: 27.00pg/ml (norma 21-251) Wczoraj kreska testowa na tescie owulacyjnym bardzo znaczaco mocniejsza od kontrolnej. Dzis odbieraja wyniki poszlam rowniez do mojej doktor. Powiedziala, ze nie jest w stanie stwierdzic czy owulacja byla - USG wykazalo brak dominujacego pecherzyka, brak cialka zoltego (na co powiedziala ze czxasem go nie widac na USG), zatoka D wolna. Czy jest jednak mozliwe ze byla owulacja np wczoraj? poczulam kilka razy uklucie w jajniku jednak nie tak mocne jak w poprzednich cyklach. Przytulanko ostatnie w niedziele rano a mojego M nie ma przez nastepne 2 tyg :( Moze sie udalo jednak?

Gość momToBe
up

wiesz trudno powiedziec czy była czy nie było....jedynie monitoring cylku od ok 8 d.c. moze potwierdzic wzrastajace pęcherzyki i lekarz powie ci ze np rośnie dominujacy- duzy pecherzyk w lewym jajniku, bedzie obserwowac po 2-3 dnien pecherzyk czy peknie. mozesz miec owulacje ....ale np pecherzyk moze nie pekac, to wykryje olny usg d/pochwowe przez własnie monitoring

sorki nie doczytałam do konca....to na pocieszenie cos ci napisze tez chciałam bardzo zajsc w ciaze w cylku w ktorym w nia zaszłam byłam w okresie owulacji u ginek. chciałam sie dowiedziec czy miałam owulacje, czy po jajeczku został slad w postaci płynu w jajniku....lekarz powiedział ze prawdopodob. nie było owulacji..... a tu prosze musiała byc skoro zaszłam w ciąze za miesiac zrobiłam test i były II grubaśne krechy. czasem natura nas oszukuje tez tak bywa....to smutne tym bardziej dla kobiet ktore bardzo pragna dziecka

Gość kałamarnica82
samo ukłucie w jajniku nie swiadczy o przebytej owulacji, do tego brak pęcherzyka dominującego i plynu w zatoce Duoglasa...raczej nie spodziewałabym się owulacji, choć tak bardzo pragniesz i chcesz w nią wierzyć :(

Gość momToBe
Dziekuje za odzew. Mialam USG w 2dc i wtedy nie bylo dominujacego pecherzyka bo za wczesnie oczywiscie. Potem moja gin byla na urlopie wiec nie moglam zrobic dalszego USG. Umowilysmy sie na 16dc biorac pod uwage wczesniejsze cykle z monitoringiem z ktorych wynikalo ze mam pozno owulacje - ok 20dc. A tu niespodzianka. Zastanawiaja mnie jednakze poziomy hormonow - LH uroslo, estradiol mowiacy o wzroscie pecherzykow - gin powiedziala ze juz na poziomie 200 pozwala urosnac pecherzykowi do pokaznych rozmiarow a moj to 380. Czy rzeczwiscie mozliwe jest, ze na USG nie widac cialka zoltego? Czy gin ma racje mowiac ze czasem bardzo przylega do jajnika i go poporstu na USG nie mozna wychwycic. Gdzies wyczytalam ze plyn w zatoce Douglas'a utrzymuje sie ok 12godzin choc to sprawa indywidualna wiec to takze nie moze wykluczyc tego ze owulacja byla np wczoraj w poludnie.

Gość kałamarnica82
a to mów odrazu w których dniach cyklu monitoring :) No więc wszystko jest możliwe, ale tego na 100% nikt tu nie stwierdzi. Jedynym pewnym objawem przebytej owulacji jest oczywiście ciąża :)