Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

cała prawda o ręcznych laktatorach

Polecane posty

jak to jest i od czego zalezy ze u jednej ręczny świetnie sie sprawdza a u innej nie da rady sciagnac 10 ml mleka moje pytanie wynika z tego iz chce kupic laktator i chyba zdecyduje sie na 2w1 ( elektr. z mozliwoscią przejscia na reczny) prosze o opinie w sprawie uzywania laktatowów szczegolnie AVENT

Gość unialeszno22unia
Ja miałam laktator ręczny LOVI i sciagał mi do 120ml był dobry ale to okropnie męczace nastepnym razem zdecyduje sie tylko na elektryczny. :) Pozdrawiam

Gość mozaikka
ja mialam reczny avent i jestem zadowolona, przy drugim napewno kupie taki sam

mozaika a czy reczny laktator poradzi sobie z biustem wielkosci ok 75 b, ..... ile czasu poswiecałas na obie piersi przy sciąganiu pokarmu ?

Gość dżozefina
ja miałam elektryczny medeli, na początku było fajnie potem nic prawie nie mogłam ściągnąć, potem kupiłam ręczny avent i też słabo, myślę, że to zależy od biustu, ja spokojnie karmiłam córkę, nigdy nie była głodna, ale za nic nie mogłam ściągnąć choćby z 50ml, nigdy też nie musiałam nosić wkładek laktacyjnych, takie miałam uparte piersi:-)

Gość kalgon
ja miałam elektryczny medela i byłam bardzo zadowolona. karmiłam do końca 6 miesiaca z wyboru. zawsze miałam dośc pokarmu i sciągnięcie zajmowało po ok 10 min z każdej piersi.

Gość kalgon
biust tez mam niewielki i czasami sie dziawiłam skąd tyle mleka :P

Gość mollllla :)
uppp

Gość ja mialam ręczny avent
ale zaraz po porodzie kupilam medeli eletryczny bo strasznei się męczylam ręcznym. Medela super sie sprawdzila

Ja miałam renczny z baby one i ściągałam koł 130-180 ml z jednej piersi ale następnym razmem kupie elektryczny bo za bardzo mnie męczyło to ściąganie

Gość mollllla :)
a porównujac ile czasu czasu schodziło na obie piersi przy recznym a ile przy elektrycznym ?

Gość lady***bird28
up...:)

Gość kalgon
ja miałam tydzień ręczny i czas po pierwsze strasznie się dłużył poza tym nigdy nie ściągnęłam tyle co elektrycznym.

Gość Miśkowalala
To zależy czy umie się ściągać pokarm, jaką ma się w tym wprawę, jaką ma się laktację, ile pokarmu itp. Ja miałam ręczny laktator z Aventu i bardzo sobie chwaliłam, Raz dwa ściągałam tyle mleka, ile potrzeba, dosłownie 5 minut i cała butla napełniona, a kumpela używając tego samego musiała siedzieć ze 40 minut, żeby tę samą ilość mleka co ja ściągnąć. Tak że myślę, że to nie zależy od laktatora, tylko od kobiety, bo każdym ręcznymlaktatorem da się sprawnie i szybko ściągnąć mleko,tylko trzeba umieć. Elektryczne są drogie i czy warto tyle wydawać, mogąc ręcznym ściągnąć równie sprawnie ?

do miśkowala a jakiej wielkosci miałas biust ? ktos uczył cie po raz 1 uzywac laktatora ? jaki miałas dokładnie model - avent isis ?

Gość Miśkowalala
Mam mały biust, przy karmieniu też nie miałam wielkiego, nikt mnie nie uczył , przeczytałam instrukcję i zaczęłam.Pierwszych kilka prób było nieudanych, ale potem już poszło i ściągałam bez problemu. Avent Isis tak, ten miałam.

Gość Miśkowalala
Grunt to dobrze poskładać części laktatora i dobrze przyłożyć go do piersi, żeby nakładka zassała całą skórę wkoło i nie było wolnego powietrza, wtedy tworzy się w czasie naciskania pompki odpowiednir ciśnienie i mleko wypływa.No i żeby nie za szybko i nie za wolno naciskać. Trzeba wyczuć po prostu , przy jakich ruchach mleko leci. Jak laktacja rozkręci się już na dobre po porodzie, nie powinno być problemu ze ściąganiem,po naciśnięciu samo mleko wycieka.

Gość hitsezonu
to zależy też od piersi, młody pił bez problemu a ja żeby ściągnąć choć 100 ml to nieraz godzinę się męczyłam (ręcznym...) i to tylko wtedy jak była długa przerwa między karmieniami, no ale wydaje mi się że to od budowy piersi zależy ja miałam duuuże i może jakiś wąski wypływ był...

Gość Miśkowalala
Hitsezonu, tak, ta moja kumpela, co jej ciężko szło z tym ściąganiem, miała spore piersi, chyba ze 3 razy takie, jak moje:-)Może im mniejsze, tym łatwiej.

Gość Sekuritatis
Ja mam ręczny Lovela i po kilku próbach spokojnie daję radę. Trwa to jakieś 15-20 min. U mnie tylko jest tak że w lewej mam jakby więcej pokarmu. A laktator spoko łatwy w obsłudze i poręczny

ja miałam z aventu ręczny ale nie ten z butelką tylko ten jakby z takim kubeczkiem i były do tego też pojemnik do przechowywania pokarmu ;) biust w ciązy urósł o dwa rozmiary,jak dostałam dużo pokarmu to o ponad rozmiar znowu i z 75C zrobiło się prawie 75F ;/ jak już miałąm mase pokarmu to ściągnięcie obu piersi do pusta po powiedzmy 3 godzinnej przerwie zajmowało mi jakieś 20 min i przez ten czas ściągało się gdzieś średnio 180ml a po nocce(córka potrafiłą spać po 9-10h) było nawet 280ml z obydwu piersi ;) tylko stanik i bluzka mokre mimo wkładek ;) a co do wielkości biustu i ilości pokarmu - myśle, ze to nie ma zbytnego znaczenia. Mama moja ma mniejsze piersi ode mnie o 3 rozmiary prawie a mówiła, że ja karmiła mnie czy mojego brata to musiałą najpierw sciągnąć ręcznie troche mleka bo byliśmy cali pozalewani ;)

Ja kupiłam laktator, ale go nie używałam. Ciężko było ściągnąć więc zaczełam robić to recznie, duzo lepiej i szybciej :)

Gość powiedzcie prosze nieobeznanej
kobiecie :-) duzo czytalam o laktatorach, ale po co one w ogole są? mozecie tak w punktach? jesli chcesz karmic - to po co laktator, skoro dziecko bedzie odsysac? jesli nie chcesz karmic - to po co sciagac pokarm? chyba, ze chce sie sciagac pokarm i dawac dziecku z butelki, to o to chodzi?

Gość jjjjjssh
up

ja chce sciagac,bo wtedy mam pewnosc ile dziecko wypije( mam nauczke po pierwszej corce ktora nie najadala sie moi m mlekiem prosto z cycka,ja myslalam ze sie najada a ona nie przybierala na wadze) ,inne mamy wola odciagac pokarm ,bo maja poranione brodawki.inne aby móc gdzies wyjsc z domu itp itd