Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawasada

Zapalenie opon mózgowych- możliwe????

Polecane posty

Gość kawasada

Moje roczne dziecko jakieś 2 tygodnie temu chorowało na gardełko. Dostawała antybiotyki przez tydzień. Niby już nie ma czerwonego gardła ale ma co dziennie stan podgorączkowy na trochę jej przechodzi a za kawałek znowu ma gorące rączki i czoło. Oczka tez ma takie zaczerwienione.Nie jest marudna , no może trochę osłabiona Gdy rozmawiałam o tym z teściową ona nastraszyła mnie że to może być zapalenie opon mózgowych.Od razu zaczęłam czytać w necie na ten temat i wyczytałam że przy tej chorobie dziecko śpi skulone z główka do tyłu. Dziś w nocy obserwowałam córkę i ona własnie tak śpi... Nie wiem co mam robić. Błagam powiedzcie czy to może być zapalenie opon mózgowych???

Gość spokojnie może poprosić
skąd ci to przyszło do głowy, że to zapalenie opon mózgowych? Gdyby z niewiadomych powodów tak było, to pierwszym objawem jest niemożliwość pochylenia główki do przodu, aby bródką do piersi dotknęła. A żeby dowiedzieć się czy to zapalenie opon trzeba pobrać płyn mózgowo rdzeniowy z kręgosłupa

moje dzieci jak mialy rok to spały wlasnie w takiej pozycji:) wiec chyba to nie ten kierunek...jesli ma stan podgoraczkowy, ktory utrzymuje sie dłuzszy czas idz do lekarza Bylas w ogole na kontroli?