Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antonina_

Grypa rzołądkowa - HELP!

Polecane posty

Gość Antonina_

Jakie najlepsze lekarstwo?? Mam 40 stopni temperatury, boleści całego brzucha, chce mi się wymiotować. Byłam rano w przychodni i dostałam lek na... gardło !! :( Ferwex gorączki mi nie zbija.

Gość zgwrga
do apteki dyżurnej wyślij kogos po specjalne mikroelementy na gryp. żołądkową, one są na receptę ale i tak wydają bez. Cola wygazowana, żadnej mineralnej, ale dużo przegotowanej wody z sokiem.

Gość zgwrga
aaa jak nie przejdzie do dzwoń do szpitala wezmą cię na kroplówkę i wyleczą w jedną godziną

Gość Antonina_
Wypiłam sok z marchwii i wszystko zwymiotowałam... W aptece polecili mi pyralginę, ale rzołądek nadal strasznie boli.

Gość EWFWREF
ŻOŁĄDKOWA

Gość zaraz sie polonisci
zleca i cie skrytykuja za Żoładkową ... a swoja droga co to za konowal cie leczy ;/ mi to od razu przepisal leki na grype zoladkowa, jakies proszki na odwodnienie ...

Gość Antonina_
Przepraszam, ale nie myślę logicznie, wszystko mnie boli. Niestety tak jest w przychodniach... taśmowo badają pacjentów.

Gość zaraz sie polonisci
O pamietam na odwodnienie przepisał mi ORSALIT, a na objawy grypy NIFUROSKAZYD to dostalam na recepte, ale w necie teraz czytam i pisze, ze : Nifuroksazyd w postaci tabletek 200 mg jest wydawany z przepisu lekarza, natomiast tabletki 100 mg są wydawane bez recepty. Przeszlo mi raz dwa :)

ta grypa jest wyjątkowo nieprzyjemna, ale na szczęście też wyjątkowo krótkotrwała jutro będzie po chorobie, tylko będziesz słaba i nawet nie myśl o zasuwaniu do pracy musisz jakoś przetrzymac ta noc, pomyśl, że jutro o tej porze będzie juz wszystko ok pij, jeśli sie da i nic więcej nie rób trzymaj się, na nogach ciężko, wiem po sobie, ale jakoś przeżyjesz

Gość Antonina_
Dzięki :)

Gość spokojnie może poprosić
a jesteś pewna że to grypa żołądkowa? Przy niej to z kibla się nie wychodzi takie rozwolnienie, a nie boleści... Może to zapalenie wyrostka a nie grypa!!! Ja na twoim miejscu wezwałabym pogotowie albo pojechała na ostry dyżur

Gość zaraz sie polonisci
z grypa zoladkowa na pogotowie, chyba ja wysmieja :D biegunka owszem goni do kibla co chwile, ale bez przesady by jechac z tym do szpitala ;/

Gość Antonina_
A ja biegunki nie mam, tylko gorączkę i straszne boleści całego brzucha, najbardziej rozrywa mi żołądek. Właściwie to dziś dostałam takich bólów bo wczoraj w nocy nagle gorączka mnie dopadła.