Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fvxcv

Gdzie lezy problem?

Polecane posty

Gość fvxcv

Witam. Pisze, bo zauważyłam, że w moim domu dzieje się coś dziwnego. jestem 2 miesiące po porodzie. Zarówno przed ciążą jak i w trakcie, wydawałop mi się, że, że byłam w oczach mojego męża atrakcyjna. często sie kochalismy itp. Nawet po ciąży nie mógł już się doczekać aż minie połóg. A teraz cisza. Niczego nie inicjuje, już się nie przytula jak dawniej itp. Kiedys próbował, ale ja po całym dniu prania, sprzątania, gotowania, zmywania i dodatkowo opieki nad maleństwem jestem wykończona i jak tylko przyłożę głowę do poduszki, zasypiam. Mąż nie pomaga mi w domu. Wszystko jest na mojej glowie. Do południa chodze po domu w pidżamie, nie mam nawet czasu zadbać o siebie. Może to tu jest problem> Ostatnio zaczął mi mówić, żebym nie jadła slodyczy, żebym zmieniła kolor włosów...Swoją drogą, gdyby wziął część obowiązków na siebie, nie byłabym tak zmęczona i miała chęć na zbliżenia....A tak to wiadomo jak jest... :o

Gość no to nie pisz tutaj
tylko usiadz wieczorem z mężem i porozmawiaj powiedz mu jak wygląda sytuacja niech tez sie udziela przy pracach domowych w końcu to takze jego dom i jego dziecko

Porozmawiaj z mężem, co się zmieniło? Czym spowodowana jest jego oschłość i obojętność. Wytłumacz że ciężko jest Ci samej radzić sobie z obowiązkami domowymi, dzieckiem i jeszcze dbaniem o siebie, że chciałabyś aby on też Ci pomagał. Porozmawiaj z nim poważnie.

Gość musisz z nim pogadać......
jak nic nie robi to niech zacznie...tylko porozmawiaj z nim o tym na spokojnie....a swoją droga rozwalają mnie niektórzy faceci chcą być młoda mamuśka wyglądała pięknie i cudownie cały czas to niech albo pomogą albo niech sprzątaczkę zatrudnią.....coś za coś :/ jakiś podział obowiązków musi być.....zawsze mnie to rozwalało:/ - facet przychodzący do domu jest zmęczony po pracy więc musi odpocząć...a kobieta (pracująca) to w ogóle nie jest zmęczona :D bo obiad gotuje i cokolwiek sprząta...a później facet się dziwi ze odrostów nie ma zona czasu zrobić paznokci pomalować albo zasypia od razu zamiast być dzika i napalona:/ ale mnie wkurza coś takiego...... (nie mówię oczywiście ze to jest reguła :D bo zdarza się i odwrotnie - no w każdym razie nie ważne która str jest jaka - ważne żeby jakiś kompromis i podział był).

Gość same
wszystko wskazuje na to, że przytyłaś,nie malujesz się, masz włosy w nieładzie i po prostu go odstręczasz. Spróbuj zadbać o siebie, ale on najpierw musi Cię odciążyć choć trochę w obowiązkach

Gość fvxcv
Rozmawiałam z nim niedawno na ten temat, ale szczerze- niewiele się zmieniło. Jego jedynym obowiązkiem jest sprzatanie łazienki, a ostatni raz robił to kilka tygodni temu. Oczywiście ja sprzatam, ale już o siebie nie mam czasu zadbać. Przykładowo- ide wziąć kąpiel i już po 10 minutach on puka do drzwi łazienki, bo córka jest głodna, ale słysze, że krzyczy jak opętana, a on siedzi przed komputerem i nawet jej nie ruszy, nie wexmie na ręce. mówi, ze jest wykończony pracą, a ja to co? Niby mieszkanie niewielkie, bo 60m, ale jest co sprzatać:( Dodatkowo prasowanie, pranie, rozwieszanie, obiad. A i sa dni, kiedy Mała cały dzień potrafi "wiesieć na cycku"