Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyśka 924

Profil humanistyczno-dziennikarski...

Polecane posty

Gość tyśka 924

Jestem po 2 gimnazjum i zastanawiałam się nad moją dalszą edukacją,stwierdziłam,że może chciałabym iść na profil humanistyczno-dziennikarski,bo interesuję się takimi ekonomicznymi i ogólnie mówiąc takimi np:problemami gospodarczymi kraju( Polski czy innych krajów).No i jeszcze dużo osób mówi że mam ładny głos,ostatnio po takiej prezentacji w szkole kolega powiedział,że powinnam iść do panoramy :) Słyszałam też od kilku osób ,które widziały moje wypracowania na polski, że pisze takim "profesjonalnym" językiem :D Tylko jest jeden problem polskiego uczy nas taka baba,która w ogóle od na nic nie wymaga i mamy wszyscy wiedzę na poziomie klasy 5 ! No i jeszcze historia,też nauczycielka tego samego przypadku,ale z historią jest dozo, dużo gorzej niż z polskim. No i nie wiem co mam teraz zrobić ;( Dzięki wszystkim tym ,którym chciało się to czytać ;D

Jesus! Jak interesuje Cię gospodarka, to idź na rozszerzoną geografię, nie piszesz ładnie w języku polskim, nie idź na humana, bo po tym pracy nie znajdziesz.

Gość KTOS I COS
PROFESJONALNIE NAUCZYC SIE PISAC TEPAKU

Gość gsgdrhyftrhj
a co ma gospodarka do profilu humanistycznego? idż do klasy z poszerzoną geografia, albo do klasy ogólnej czy matematycznej

Wiesz co, ogólnie trzeba być naprawde humanistą żeby obrać sobie taki kierunek w życiu. W tych czasach humaniści łatwo nie mają niestety.

Dziennikarką bez znajomości nie zostaniesz, moja kumpela po dziennikarstwie pracuje w sklepie :D

Gość bonappetitttte
po humanie nic nie masz, tylko na kasę do bidry, ot co Ci zostanie. I nie daj Bóg humanistka namówi Cię na studia humanistyczne to już w ogóle strata czasu. Problemy gospodarcze Polski i nie tylko to chyba geografia rozszerzona, ale licz się z tym, że geografia przez pierwszy rok w LO to geografia fizyczna, którą nie każdy może lubić. A może WOS? chociaż tu sumie historia Polski, ale o problemach też coś jest, warto może o WOSie pomyśleć, bo czasem na pewne kierunki studiów się przydaje. Ja jestem (w zasadzie byłam) na profilu gegr. -biol. -ang. i jestem zadowolona, duży wybór studiów po tym masz, zakładając, że w miarę dobrze zdasz maturkę. ale broń Boże human!!!

Gość tyśka 924
dzięki za odpowiedź bonappetitttte ,pomogło mi to,bo ja jeszcze jestem zielona w tych sprawach :P

Gość a wiecie
ja chodziłam do klasy o tym profilu i przynajmniej w przypadku mojej szkoły gówno było z zakresu dziennikarstwa

Gość bonappetitttte
nie ma za co. W sumie jeszcze rok masz, to skup się na testach, żebyś nie miała problemu z dostaniem się na wymarzony profil, powodzenia! :)

Gość tyśka 924
dzięki ;)