Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japytam123456789

wyniki badan interpretacja

Polecane posty

Gość japytam123456789

color:LT. YELLOW GLU: NEGATIVE BIL: NEGATIVE KET :NEGATIVE SG: 1,025 BLO: MDERATE PH :5.0 PRO: NEGATIVE URO: 0.2 E.U./dL NIT: NEGATIVE LEU: NEGATIVE PROSZE O POMOC W INTERPRETACJI

Gość lekarzwarszawski
podejrzenie białaczki

Gość japytam123456789
ale smieszne doprawdy

Gość lekarzwarszawski
prosiłaś o interpretacje, więc napisałem odnośnie tych wyników co ja podejrzewam

Gość a czego to badanie?
moczu?

Gość dziwne to dla mnie
interpretacje badan mozna znalezc w necie ale dziwne te twoje wyniki.co np.znaczy ze glu mniemam ze to glukoza NEGATIVE ?????nie rozumiem.

Gość heheheheh
a co my tu lekarze? idz na www.smyk.pl tam odpowiada P. doktor na posty, ale takie zwiazane z ciaza, jest to doktor ginekolog-poloznik. Ja kozystalam z jej rad kilk arazy, ale jak mowie, to w sprawie ciazy itd.

Gość japytam123456789
tak to badanie moczu czy negative oznacza ze wszystko ok??

Gość a czego to badanie?
Znalazłam takie coś: Badania moczu - objaśnienie symboli Lekarz medycyny Agnieszka Bilska, Konsultacja: dr Piotr Albrecht 2005-09-08, ostatnia aktualizacja 2005-09-08 14:38 ZOBACZ TAKŻE Badania moczu LEU - leukocyty - u chłopców norma wynosi poniżej 3, u dziewczynek poniżej 6 białych krwinek w polu widzenia. Większa ilość świadczy o zakażeniu dróg moczowych. NIT - azotany - ich obecność świadczy o zakażeniu bakteryjnym. Wynik może być zafałszowany, jeśli mocz przed badaniem był zbyt długo przechowywany (tzn. azotany będą pomimo braku zakażenia). PRO - białko - jego obecność może świadczyć o stanie zapalnym nerek albo o cukrzycy. Czasem białkomocz występuje u zdrowych dzieci po wysiłku fizycznym. pH odczyn - powinien być kwaśny, czyli poniżej 7. BLO - krew (erytrocyty) - norma wynosi poniżej 2 krwinek czerwonych w polu widzenia. Jeśli jest ich więcej, może to świadczyć o zakażeniu dróg moczowych, zakażeniu pęcherza, zapaleniu nerek, zakażeniu kłębuszków nerkowych. S.G. - ciężar właściwy - u małych dzieci od 1,004 do 1,030 g/cm sześc. Wzrasta, gdy mocz zawiera dużo cukru lub gdy dziecko za mało pije. KET - ketony - ich obecność wskazuje na cukrzycę. Mogą się jednak pojawić także wtedy, gdy dziecko od dłuższego czasu jest głodne lub miało silne torsje. BIL - bilirubina - jej obecność świadczy o żółtaczce (niekoniecznie zakaźnej). GLU - glukoza (cukier) - jej obecność wskazuje na cukrzycę. akurat normy dla dzieci ale jak coś to dla dorosłych sobie znajdziesz. :)

Gość japytam123456789
to juz czytałam ale mnie konkretnie chodzi co oznacza negative i moderate

Gość dziwne to dla mnie
z ciekawosci poszukalam troche w necie i wydaje mi sie ze wszystko u ciebie ok. wiele kobiet zadaje podobne pytania i maja podobne wyniki:) wiec czekaj na wizyte u lekarza i sie nie denerwuj.wydaje mi sie ze gdyby bylo cos bardzo nie tak to juz przy wydaniu wynikow cos by ci zasugerowali. ja tak mialam.kazali mi zglosic sie do lekarza.

Gość dziwne to dla mnie
w przypadku wynikow NEGATIVE z reguly znaczy ze dobrze:)

Gość japytam123456789
dzieki bardzo naprawde

Gość głupie te wyniki jakieś
:o wszystko negativ