Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NYC :)))

hej co o tym sądzicie

Polecane posty

planuje pojechac na wakacje do NY, mam prawdopodobnie prace juz zaLAtwioną ale wiadomo że cos moze pojsc nie tak i okaze sie ze zostalam na lodzie :/ czy ktos sie orientuje czy latwo mozna znalesc prace w ny??

Gość kiedy planujesz wyjazd?
Jestes kobieta, mezczyzna? Co chcialbys/chcialabys tam robic?

kobieta, cokolwiek, sprzatac, czy sprzedawac w sklepie, wyjazd srodek lipca konic lipca. wlasnie obronilam tytul mgr ekonomii moze moglabym sprobowac jakas ambitniejszą prace?? tyle ze moj ang nie jest perfect.

Gość Rrrebeka
No bezznajomosci angielskiego to bedzie Ci ciezko.Moi rodzice mieszkaja w NY bywam tam wiec dosc czesto gdybys miala jakies pytania sluze pomoca.

ale ja znam ang tyle ze nie perfect oceniam na +db, pytania zadałam w 1 poscie

Gość sydney 22
dziwne . Jakbym mial okazje jechac do USA to wybrałbym sie zwiedzac , a nie pracowac .

ale przeciez jedno nie wyklucza drugiego, a musze zarobic sobie na studia co nie?

wakacje to jest bardzo trudny okres na znalezienie jakiejkolwiek pracy. Ci ludzie ktorych stac na pania do sprzatania bardzo czesto wyjezdzaja z miasta, maja letnie domy gdzies pod ny. Mowie tu o zamoznych Amerykanskich rodzinach. Polki czesto tez sprzataja u zydowskich rodzin, ale to jest mega ciezka praca i slabo platna. :( Jest tyle portorykanek, pakistanek ktore robia to za kilka dolarow na h, ogromna konkurencja.Oczywiscie wszystko jest do zalatwienia, zyc sie da, na poczatku nie jest latwo i nie ma co marzyc o ambitnej pracy. Masz kogos w ny?

hehe tyle właśnie wiem co napisałaś.. w ciemno nie jade mam tak jakby rodzinę i znajomą :p

Caly problem z tym sprzataniem polega na tym, ze najczesciej raz w tyg. jest sie w tym samym domu, wiec trzeba by znalesc 6 takich prac :) zeby to mialo sens, to nie jest takie latwe, zwlaszcza wlasnie w wakacje. Nie wiem jak jeszcze moge Ci pomoc. Moze zostaw maila, a ja sie odezwe bedziemy mialy kontakt i jak tylko bede mogla(w miare mozliwosci) a Ty bedziesz miala taka potrzebe to chetnie Ci pomoge