Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borelkaaaaaaaaaaaa

diagnoza boreliozy

Polecane posty

Gość borelkaaaaaaaaaaaa

siemka :) sluchajcie, czy ktos z Was orientke ma jakie nalezy wykonac badania (najprostsze i najtansze - prywatnie) aby wiedziec czy sie jest chorm na borelioze??? jesli tak to jaka cena?? czy mozna to wykryc np z krwi w laboratorium?? pozdrooo

Gość borelkaaaaaaaaaaaa
up

Gość nie iwem czemu
chcesz robić prywatne. Moja mama wieki temu miała bolerioze poszła poprostu na ostry dyżur (miała już wtedy wiekszy czerwony placek na skórze po kleszczu) i po prostu postawili diagnoze i dali antybiotyk. Jesli masz u siebie podejrzenie boleriozy (poczytaj na necie objawy) a przede wszystkim przebywałas gdzies w lesie, na łące, w altankach i masz juz czerwoną plamke to niezwłocznie zgłoś się do lekarza lub na ostry ! Z tym nie ma żartów !!!!

Gość borelkaaaaaaaaaaaa
hmmm ciagle przebywam w kolicy kleszczy (lasy, laki, ogrody i psy z kleszczami). raz mialam w glowie wbitego, jakies 10 lat temu... teraz mam plame czerwona w glowie-robi sie jakby strupek ktory zdrapuje - ja tego widze ale kazdy kto zaglada mi do glowy mowi ze "nic tam nie mam tylko czerwona skore w tym miejscu (plamke ok 1cm)... oprocz tego mam objawy z neta (niby cos z tarczyca mam ale biore leki ale nie ustaja objawy...) sama nie wiem....

Gość miałam robione
Borelioza IgM i Borelioza IgG, cena za te dwa badania ok 50 - 70 zł

Gość nie iwem czemu
wiec prosze pojdz jutro do lekarza, opowiedz o tym przypadku sprzed 10 lat. U nas w polsce lekarze czesto mylą bolerioze z róznymi chorobami które dają podobne objawy. dlatego ta informacja o kleszczu może być użyteczna. Nie mówie ze masz bolerioze, ale lepiej to sprawdz, bo nie iwem czy wiesz ale bakterie boleriozy utrzymują się dłuuuugo w ciele człowieka i czym później tym te bakterie przedostają się do narządów, a nie zostają tylko we krwi. Najwyżej da ci antybioryk albo skieruje na dalsze badania. wiem tylko ze robi sie testy immunoenzymatyczne, ale jak to wygląda to Ci nie powiem bo nie wiem.

Gość borelkaaaaaaaaaaaa
dziekuje za odpowiedzi :)) pozdrowki

Gość nie iwem czemu
mysle ze nie zlekceważysz tego i pojdziesz do lekarza :) i nawet jak cie nie skieruje na dalsze badania to zapytaj lekarza czy pielegniarke gdzie można zrobic jakies testy