Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goraczkaaaaaaaaaaa

Gorączka

Polecane posty

Gość goraczkaaaaaaaaaaa

Witajcie moja dwuletnia corka ma wysoką gorączkę. Sięga ok. 39.5 czopki pomagają na około 2 godziny i temp wraca, kąpiele pomagają na krotko. Małą badał lekarz i ma zaczerwienione gardło ale nie dostała antybiotyku tylko mam czekać do jutra. Drogie mamy jakie macie sposoby na zbijanie gorączki bo czopek dalam przed 22 a temp znow zaczyna narastac

Gość oklady i kapiele....
oklady na czolo i przeguby...daj cos na zbicie goraczki doustnie (jak moja mala miala 3dniowke to dwalam leki z roznym srodkiem przeciwgoraczkowym np. raz paracetamol w czopku, raz ibum w zawiesinie...) a rano do lekarza...dziwne, ze lekarz odeslal do domu dziecko z goraczka i bolem gardla bez antybiotyku:/

gdy temperatura nie spadnie tylko zacznie zwrastać to nie zwlekaj i jedź na pogotowie...przy tak małym dziecku nie ma co się nawet zastanawiać.

Gość goraczkaaaaaaaaaaa
lekarz powiedzial, że najlatwiej jest wypisac antybiotyk ale nie chce tak robić bo antybiotyk goraczki nie leczy, kazal przyjsc jutro, i zadecyduje czy antybiotyk jest konieczny temp zaczela sie ok godziny 15 mala dostala napierw nurofen po 3 godzinach paracetamol w syropie ale nie pomogl i przed 22 znow nurofen

Gość oklady i kapiele....
no tak przeciez lepiej leczyc angine niz zapalenie gardla:/ no chyba ze cos innego sie kluje i wyjdzie po drodze...ja bym robila oklady, dala jeszcze cos przeciwgoraczkowego a jak to nie zadziala to na pogotowie...nie chcesz jechac/nie masz mozliwosci to zadzwon Oni przyjada...musza do tak malego dziecka z taka goraczka...