Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksiazeczkiukochanejmamy

Odparzony rowek w pupie - nic nie dziala juz

Polecane posty

kilka dni temu synkowi przytrafila sie w nocy kupa z nia chyba dalej usnął, rano zauważylam, że ma odpieczony kawałek rowka (czyli dość głęboko). smarowałam: -sudocremem -nivea przeciw odparzeniom -hipp na odparzenia -linomag -penaten -alantan -emolium -bambino,nivea zwykłe -nawet bactroban -przemywalam rumiankiem -wietrzyłam I NIC. kurde, co tu robić? pupa jak byla tak dalej czerwona, po hippie było troche lepiej ale potem od nowa to samo :o Pieluszek nie oszczędzam, zmieniam często, przez 8 miesięcy nie było ani raz takiego czegos, pupa zawsze idealna a tu taki klops :o RATUJCIE!!

clotrimazolum spróbuj ja tylko tym smaruje jak są jakies odparzenia daje tego sporo bo w pieluszke sie potem wyciera i jeden dzień góra dwa i po kłopocie

ja mialam podobny problem z moja córcią, dostalam na próbe od mojej bratowej kapke masci na odparzenia, którą robią w aptece. przy najbliższej wizycie u pediatry z mała poprosiłam o recepte na te masc, jest idealna, kosztuje okolo 6 zł. smarujesz raz dziennie. niestety nie pamietam nazwy i ne jestem pewna czy musi byc recepta. idź do apteki i zapytaj o masc robioną w aptece na odparzenia.

niech lata bez pieluchy, jest lato nie przeziebi sie....i mozesz tez co jakis czas posuszyc pupe w tym odparzonym miejscu suszarka- u mojej corki to sie sprawdzalo najlepiej na jakies odparzenia...cieple powietrze i zero pieluchy:)mozesz tez spróbowac zasypac to miejsce mąką ziemniaczna, rowniez dobrze robi:)

clotrimazolum - dokładnie juz po pierwszym razie , jest duża poprawa, i nie trzeba tego dużo kłaść , wystarczy trochę powcierać

Albo bepanten tylko w maści. Przyłączam się do stwierdzenia żeby dać dziecku odpocząć od pieluchy, jest lato więc majteczki i w drogę :)

my na odpażenia mieliśmy sporo maści nawet robionych i własnie nic nie dawało a clotrimazolum daje poprawe i to szybko spróbuj to nie jest droga inwestycja u nas kosztuje ona 2.70 3.30 zalezy w jakiej aptece :)

taki babciny sposób ale bardzo pomaga-zasypuj pupcie mąką ziemniaczaną-naprawdę pomaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziecko ma 8 miesięcy i jeszcze nawet nie raczkuje więc zabardzo nie ma jak 'latać' poza tym jak zdejmuje mu pieluszkę to wystarczy 5 minutek i już sika więc co prawda wietrze mu pupe, daję podkład pod niego i sobie tak siedzi ale nie za długo, góra 10min bo mu sie nudzi, odparzenie ma głęboko w rowku, przy odbycie i w góre kawałek więc nawte jak siedzi czy lezy to posladki ma ściśnięte, nawet bralam mu trochhe roztwieralam i dmuchałam żeby troche to wysuszyc, przewietrzyc, ale nic to :o mówicie że Clotrimazol pomaga? a jets na recepte czy kupię 'od buta' ?

Gość karamia
Ja mam co prawda starsze dziecko ale czasem jak nic nie pomaga nie tylko na odparzenia smaruję maścią Tribiotic, kupuje się za ok.1 zł taką malutka saszetkę w aptece bez recepty.U nas się sprawdza.

polecam tormentiol jednakże ja stosowałam zwykłą mąkę ziemniaczaną lub puder nivea - pomogło

połóz dziecko na brzuchu,rozchyl mu te posladki delikatnie i posusz troche suszarka ten rowek... a potem posmaruj clotrimazolum, jak pisza dziewczyny... szuszarka i cieple powietrze dziala cuda!

okej, będe działać! (pupę oczywiście po wytarciu mokrymi chusteczkami zawsze osuszam tym wacikiem)

odstaw na jakis czas nawilzane chusteczki bo pogarszaja sprawe-ciepła woda i wacik wystarczy!!

Myśmy kiedyś na odparzenie dostali od pediatry robioną w aptece maść, ale zupełnie nie pamiętam składu...chyba była tam lanolina...W każdym razie zadziałała super! Może skoro zupełnie nic, to wybierz się do pediatry, bo to malucha na pewno piecze. Życzę szybkiego gojenia :)

dokładnie odstaw chusteczki letnia woda z wacikiem lub pupa pod kran :) i przemyć ładnie co jakis czas :)

Gość kwiatuszek290183
Moja córcia ma odparzoną szyjkę. Najpierw były potówki (bo w mieszkaniu mam cholernie gorąco) a teraz ma szyjkę całą zaczerwienioną. Smaruję ją Tormentiolem i trochę pomaga. Dziewczyny a ten clotrimazolum można stosować u 3miesięcznego dziecka??

Gość rfvgeftxfrde5
a nie lepiej często myć, wietrzyć i posypać zwykłą mąką ziemniaczaną?? To działa super.

Gość gość
Ktoś pyta czy clotrimazolum można stisiowac u trzymiesiecznego dziecka, jednocześnie stosując tormentiol xD

Gość gość
Tormentinol może zabić niemowle