Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afrykankaaaaa23

Test ciążowy

Polecane posty

Gość afrykankaaaaa23

Witam, mam pytanie jeśli zrobi się test ciążowy i wychodzi wynik jedna gruba krecha (negatywny) nawet nie jest zarysowana troszeczku 2 czerwona kreska i wynik utrzymuje się już tak. Następnego dnia leżał mi na półce, dodam ze ten wynik sprawdzałam z 5 godzin później po zrobieniu porannego testu i nadaj był 100 % ujemny, na drugi dzień zaglądam a tam wiecie 1 gruba a druga zarysowana rozmazana praktycznie niewidoczna czerwona czy jest możliwość ze jestem w ciąży, choć niby tam pisze ze wynik czeka się 5 min i tylko 5 min po zrobieniu jest prawidłowy potem już nieważny ale wiecie wole się was zapytać ;p

Gość assialbnn
zrob drugi test ciazowa i wtedy bedzie jasne...

Testy są ważne tylko po wyznaczonym czasie na opakowaniu, tzn. wtedy kiedy go masz sprawdzić. Po tym czasie zachodzą w nim reakcje chemiczne i wynik może się zmienić. Dlatego test po zrobieniu po prostu się wyrzuca.

Koorwa, czy wiesz może czym jest ulotka dołączona do opakowania testu?! Jest tam wyraźnie napisane, że jeżeli na teście druga kreska jest niewyraźna, to należy wykonać nowy test. A po za tym, nie powinno się odczytywać testu później niż ileś godzin po. Brawo koorwa za inteligencję.

Koorwa, czy wiesz może czym jest ulotka dołączona do opakowania testu?! Jest tam wyraźnie napisane, że jeżeli na teście druga kreska jest niewyraźna, to należy wykonać nowy test. A po za tym, nie powinno się odczytywać testu później niż ileś godzin po. Brawo koorwa za inteligencję.

"nie powinno się odczytywać testu później niż ileś godzin po" Poprawka nie godzin, a minut, po 30 minutach test jest nieważny. Autorko nie szalej, zrób drugi raz. I po tych kilkudziesięciu minutach wyrzuć go do kosza i już stamtąd go nie wyciągaj.