Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjidfjjfisdji

Zalałam komputer colą

Polecane posty

Gość fjidfjjfisdji

Dwa dni temu, na początku działał, potem coraz gorzej a teraz już niestety nie działa w ogóle... Teraz mam mnóstwo roboty z opisem szkody, wysyłaniem kopii umowy itd a oni to rozpatrzą (wykupiłam takie ubezpieczenie, które podobno pokrywa sytuacje tego typu, no ale oni teraz będą "rozpatrywac")... Aż się boję, bo to drogi sprzęt :O Na dodatek bardzo go potrzebuję do pracy, to mój jedyny komputer (teraz piszę z cudzego) a jak oddam do serwisu autoryzowanego to pewnie nie będę go miała przez miesiąc... eh

Gość dylektołeee
durna pało :P trzeba było go nie włączać tylko od razu po wylaniu rozebrać wysuszyć i wyczyścić teraz możesz go sobie na gwoździu zawiesić :) 🖐️

Gość fjidfjjfisdji
Nie mogę w nim dłubac bo jest na gwarancji.

Gość z gwarancja rozkrecic
?? kolejna mądra pała

Gość fjidfjjfisdji
Poza tym był włączony kiedy go zalałam

Gość lekarz odbytolog lol
śmietnik

Gość bhgygy
i co z tego ze gwarancja??uszkodzilas z wlasnej winy gwarancja nie obowiazuje

Gość moj maz tez zalal.....
i po miesiacu dostal nowy z hp bo tez mial ubezpieczony. na poczatku naprawiali, ale nie dzialal i w koncu dali sobie spokoj i dostal nowy laptop.

Gość nie ma czegos takiego
jak ubezpieczenie na uszkodzenie z winy uzytkownika :D inaczek kazdy by wykupowal i po roku sobie wylewal cole

Gość fjidfjjfisdji
"i co z tego ze gwarancja??uszkodzilas z wlasnej winy gwarancja nie obowiazuje" Wykupiłam specjalne ubezpieczenie za prawie 1000 zł, które ma pokryc koszty (w przypadku zalania, upuszczenia, kradzieży itd)

Gość dylektołeee
jakiej kurwa gwarancji ???? :) po zalaniu kolą???? :D nie wiem jakie masz to ubezpieczenie - ale jeśli jest w ogólnych warunkach, że wypłącają akże w razie winy użytkownika to dostaniesz odszkodowanie tylko się nie przyznawaj że używałaś po zalaniu bo CI zarzucą że przyczyniłaś się do powiększenia szkody napisz, że od razu przestał działać 🖐️

Co ci da ubezpieczenie , jak ukradna to nikt nie bedzie szukal dysku po calej polsce buhaha :D

Gość fjidfjjfisdji
"i po miesiacu dostal nowy z hp bo tez mial ubezpieczony. na poczatku naprawiali, ale nie dzialal i w koncu dali sobie spokoj i dostal nowy laptop." Mam nadzieję, że naprawią/wymienią, wszystko jedno, byleby zrobili :) Ale aż się boję, że coś pójdzie nie tak i będę musiała placic :O

co ci z nowego kompa, jak dysk trafilo to watpie zeby gwarancja obejmowala odzysk danych bo to o jedno zero wiecej w cenie :D

Gość fjidfjjfisdji
"nie ma czegos takiego" Jest i nazywa się gwarancja plus "napisz, że od razu przestał działać " W regulaminie jest napisane, że zatajanie faktów lub kłamanie skutkuje w anulowaniu ubezpieczenia

Gość fjidfjjfisdji
"co ci z nowego kompa, jak dysk trafilo to watpie zeby gwarancja obejmowala odzysk danych bo to o jedno zero wiecej w cenie" Wszystko mam skopiowane na dysku zapasowym

Gość wet54etrt54y
"jak ubezpieczenie na uszkodzenie z winy uzytkownika inaczek kazdy by wykupowal i po roku sobie wylewal cole " no jesli ubezpieczenie pokrywa koszty naprawy.. to nie wiem czy taki sens jest sobie cole wylewac. pozatym. wszystko teraz mozna ubezpieczyc.. nawet chomika

haha, placic 1000zl tylko po to zeby w razie rozjebania dali nowy (danych na 99% nie odzyskują) to juz lepiej raz w roku kupic nowe badziewia za 1200 w sklepie dla idiotów , bo ten co dostaniesz... dalej bedzie stary :D

Gość fjidfjjfisdji
"kazdy by wykupowal i po roku sobie wylewal cole" Chyba tylko Ty :P Poza tym wymienianie komputera co roku byłoby podejrzane i wątpię, że uznawaliby taką szkodę regularnie :P

Gość moj maz tez zalal.....
oj tam oj tam....moj B. kupil w polsce laptopa, wzial go do anglii, tam zalal, oddal do serwisu, w polsce tylko sprawdili umowe, odeslali cos tam mailem do anglii, i jak w anglii go probowali naprawiac i nadal nie dzialal to dali mu nowy, ale on bardzo ich naciskal, zeby szybko szkode naprawili i wogole dzwonil do nich i do polski do hp. no po prostu ich "nekal wrecz" zeby bylo szybciej i chyba mieli go dosyc bo w koncu dostal nowy:P

Gość fjidfjjfisdji
"haha, placic 1000zl tylko po to zeby w razie rozj**ania dali nowy (danych na 99% nie odzyskują) to juz lepiej raz w roku kupic nowe badziewia za 1200 w sklepie dla idiotów , bo ten co dostaniesz... dalej bedzie stary" W przeciwieństwie do Ciebie regularnie robię kopie zapasowe :) Nie chcę badziewia, wolę miec dobry komputer.

Gość wet54etrt54y
wez sie ogar. jakos samochody, domy ludzie ubezpieczają i zarówno się to opłaca ubezpieczycielowi jak i wlascicielom.

to po uj włączałaś jak był wilgotny? trzeba było zostawić na parę dni w ciepłym i suchym miejscu i niech schnie....

HP to antonim do DOBRY

Gość fjidfjjfisdji
Levviatan, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, poza tym tej koli wylało mi się bardzo mało i dużo zebrałam ręcznikiem papierowym za jednym zamachem.

Gość fjidfjjfisdji
Zastanawiam się co napisac w tym opisie szkody. Wspominac, że była to niewielka ilośc słodkiego napoju czy to nie ma znaczenia?

Gość wet54etrt54y
jak ktos sobie kupuje b drogi sprzet to oplaca się go ubezpieczyć na takie wlasnie wypadki... z ktorej ty sie choinki urwałaś dziewczyno? jeden zaleje, drugi zaleje, ale trzeci, czwarty i piąty już nie zaleje.. dlatego się to ubezpieczycielowi oplaca.. kapujesz?

Uwierz mi że seriwsant i tak bedzie wiedził ile tego było i czy był słodki a po pepsi jest na 100% do wymiany bo pepsi powoduje szybką korozję

Gość fjidfjjfisdji
jak wymienią mi komputer na nowy i mi sie on znudzi zaprosze mojego chłopaka i włącze mu red tube... sperma powinna zostac uznana jako rzecz przypadku tym bardziej ze jestem kobietą...