Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona mamusiaa

Co się dzieje z moją 3,5-latką??

Polecane posty

Kurde sama nie wiem jak Wam to opisac, ale moja 3,5-letnia córka od 3 dni jakby się "zawiesza", bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Podam dwa przykłady. Wczoraj przyszła do mnie do kuchni kiedy robiłam obiad. Chciała o coś zapytać, powiedziała tylko "mamusiu... " ale przerwałam jej mówiąc, żeby chwilkę poczekała, bo wlasnie odcedzałam ziemniaki. Po chwili kucnęłam i pytam się co chciała. A ona nic, stała, patrzyłana mnie dziwnie, twarz miała ponurą i nic nie mówiła. Stala w bezruchu. Mówiłam kilka razy, żeby się odezwała. Potem podniosłam nawet ton, ale nic. Po ok 5 minutach dopiero powiedziała "że chciała poukładać puzzle i czy mogę jej zdjąć z półki". Dziwne to bylo. Dzisiaj druga sytuacja. Bawiła się u siebie w pokoju lalkami. Przyszlam do niej, a ona czesała im włosy siedząc na dywanie. Spytałam czy nie jest głodna,czy może obrać jej jabłko albo bananka. Nic nie odpowiedziała, czesała dalej lalce wlosy. Pytanie powtórzyłąm dwa razy, cisza. Siedziała jak jakaś obłąkana, jakby nic do niej nie docierało. Kiedy już ze złosci wyrwałam jej lalke, wzieła drugą i czesała jej włosy. Minęło 5 min i dopiero odpowiedziała "chcę bananka". Te sytuacje powtórzyły się 4-5 razy w ciągu ostatnich trzech dni. Bardzo mnie to niepokoi. O co chodzi????????????

Gość doktore mengele
jest upośledzona umysłowo po babci

najlepiej zgłos się z dzieckiem do lekarza on zadecyduje czy to jest normlane czy nie :) ja niesłyszałam o takich przypadkach szcerze mowiac ale moze są tutaj amtki takich dzieci i ci pomogą bardziej niz ja :) powodzenia

Gość jkfdkjjkdlsfdfs
W takim wieku powinna nawijac że sama bedziesz miała dosyc jej słuchać :(

Ona mówi ładnie i wyraźnie odkąd skończyla 2,5 roku. Jest radosnym dzieckiem. Ma dużo energii, ale potrafi też sama sie sobą zająć. Do tej pory takich sytacji niebyło, zachowywała sie normalnie. A teraz takie coś. Oczywiście między tymi zdarzeniami zachowuje się ok, jakby nigdy nic, bawi się, wygłupia,śpiewa tańczy. Bawi z dziećmi na placu zabaw. Sama nie wiem co mam myśleć. W poniedziałek idziemy do Naszego pediatry.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaasssi
Ja mysle, ze to przejsciowe fochy.

Gość kyocera
moze to poczatki jakiejs odmiany autyzmu?

Gość bvbnbbbn
AUTYZM

Gość hmajdhsnx
niestety ale znalam podobny przypadek i byl to autyzm

Też myslalam o autyźmie, ale co tak nagle by się pojawiło?z dnia na dzień? dziwnie.. Poza tym zadnych innych objawow nie ma. Fochy,sama niewiem, moga to byc i fochy..

Gość franczeska niebieska
oj, straszycie dziewczynę, ja mam takiego kuzyna co się tak ciągle zwiesza, nie ma autyzmu, po prostu czasem mu procesor zwalnia

Gość mooniaa123
może jakies powikłania po szczepionce

Gość kfjhqefheoqfqwef
taaa nie ma to jak diagnoza kafeterianek.

Gość franczeska niebieska
mój tata jak się czasem zamyślił to można do niego 5 razy mówić i nic dopiero jak np. gdy mu pomachałam rękami przed twarzą to był zdziwiony co się dzieje , a ja mu na to że przecież 5 razy mówię, a on tak? nic nie słyszałem.