Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superhipercudo

kiedy zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość superhipercudo

mam 25 lat, i miesiąc temu dostałam umowę na czas nieokreślony, wcześniej miałam na 3 mce na okres próbny, potem na 2 lata, i miesiąc temu podpisałam na nieokreślony. czy to nie będzie głupio wyglądało jak odrazu zajdę w ciążę?

Gość superhipercudo
up up

a jaka masz prace?nie mozesz w ciazy pracowac?pozniej zawsze mozesz na 2-3 mies wziasc urlop i wrocic do pracy a maluszka np zpstawic pod opieka babci. teraz wiele mam tak robi. i nie oznacza to bycia zla mama..takie mamy czasy ze oboje musza pracowac. A dzieci pracujacych mam nie sa mniej szczesliwe

Gość superhipercudo
niestety będe musiał raczej iść na l4 bo już 2 razy poroniłam i mój gin powiedział że teraz od początku będzie leżenie i odpoczynek. pracę mam biurową, praktycznie cały dzień przed kompem, ale są czasem takie dni 2/3 w miesiącu że mam duzo załatwiania po miescie, że cały dzień jestem w biegu.

Gość superhipercudo
up up

Gość dusiak
wiesz pracodawca zatrudniając Cię na umowę o pracę, dał Ci tym samym swoje zaufanie, że będziesz porządnie wykonywać swoje obowiązki, więc uwierz mi, będzie głupio jak za chwilę zajdziesz w ciążę

nie przejmuj się pracą.. wszystko się ułoży.. a to najlepszy czas na dziecko.. jeśli chcesz żeby było zdrowe to nie stresuj się pracą tym bardziej że masz w tym momencie komfortową sytuację;)

Gość dusiak
w sumie już trochę tam popracowałaś, więc swoje dla pracodawcy zrobiłaś a Twój wiek jest już taki w miarę odpowiedni na dziecko

to tylko w pl moze byc tak..tu w uk tak nie ma;/ nie ma w umowie przeciez podpisane ze nie zajdzie w ciaze. Autorko mam wiele znajomych i znam wiele kobiet ktore poronily a w czasie kolejnych ciaz cieszyly sie aktywnym zyciem:)) badz dobrej mysli kochana.

Gość superhipercudo
no właśnie od lipca chcemy zacząć starania, porobiłam badania i jest ok, tylko tak troche mi głupio, chociaż już pracuje tam trochę i pracodawca był ze mnie zadowolony do tej pory.

Gość sratatataaaaaa
A tam glupio życie..... jasne ze róbcie dzidziusia kiedy mają rodzic kobiety na starosc ? Póki młode niech rodzą, gdybym miala stałego faceta i byla pewna tez bym sie skusila na dziecko.

nie przejmuj sie tym co powie pracodawca. byc moze bedzie ok wszytsko i bedziesz sobie mogla pracowac(napisz jaka masz prace albo czy mozliwa jest zmiana stanowiska na lzejsze na okres ciazy?) po porodzie bedziesz miala pomoc babci lub cioci?ktos pomoze zajac sie dzidziusiem gdy bedziesz w pracy? przeciez nie bedziesz odkladala macierzynstwa ze wzgledu na szefa..kazda z nas a prawo zostac mama:) a zabranianie pracownicy ciazy i grozba zwolnieniem jest przeciez lamaniem praw czlowieka..pewnego rodzaju dyskryminacja.

Gość dusiak
wiesz, życie masz jedno...Ty już chyba teraz wiesz co jest dla Ciebie najważniejsze...zresztą jak dziecko troszkę odchowasz będziesz mogła wrócić do pracy