Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfdsgsdgdgdshdfgdfgs

Szkoła policealna - doradźcie prosze. :)

Polecane posty

Wiec chcialabym sie w tym roku wybrac do szkoly policealnej, bede na 3 roku studiow i chcialabym ksztalcic sie jeszcze w innym kierunku. Mam do wyboru: Dietetyk, Higienistka stomatologiczna, Ortoptystka, Protetyk słuchu. Co polecacie i dlaczego? Oczywiscie koncowa decyzja należy do mnie, chce tylko zasiegnac opinii osob trzecich. Z gory dziekuje za odpowiedzi. :)

Dziekuje, moze ktos jeszcze?

Gość ysuf
Po higienistce najprędzej zdobędziesz pracę.

Gość młoda maturzystka aaa
moim zdaniem opłacalne sa: -technik optyk -protetyk słuchu -technik dentystyczny Masz mozliwosc po jakims czasie otworzyc własna działąlnosc i tłuc forsę. Ortoprystka mierzy wzrok, ale nie jestem przekonana czy kazdy zakłąd optczny/przychodnia ich potrzebuje. Higienistka/asystentka stomatologiczna- niewiele zarobisz- musisz byc asystentka stomatologiczna/ recepcjonistka/ sprzataczka w jednym, pracujesz dla kogos.

jesli chodzi o dietetyka to nie bardzo widze perspektywy, chyba nie chcesz wyladowac gdzies na kuchni...

Niestety co do technika optyka, to nie ma takiego kierunku w moim miescie, ale rowniez najbardziej sklaniam sie w strone protetyka słuchu.

Gość higienistka stomm
Higienistka może otworzyć własny gabinet jednak mało którą na to stać. Wiem, że w Warszawie są takie gabinety, których właścicielkami są właśnie higienistki. Nie wiem jak z pracą po innych zawodach jednak faktycznie higienistka bardzo szybko może znaleźć pracę. Wszystko zależy też jak się trafi. To prawda, że hig8ienistka pracuje za wszystkich asystentka/recepcjonistka/sprzątaczka jednak nie koniecznie tak musi być. W mojej pracy są pracownice na wszystkie te stanowiska a ja wykonuję jedynie zabiegi i czasem asystuję przy zabiegach, ewentualnie muszę wykonać jakieś instruktaże i zarobić masy. Jeżeli chodzi o zarobki to kokosów nie zarobisz, ale na pewno więcej dostaniesz niż np. ekspedientka.

A jak mniej wiecej wygladają Twoje zarobki Higienistko, o ile oczywiscie mogę spytać. :)

ja uwazam ,że asystentka stomatologiczna to ciekawa praca, ale czy na dłuzsza meta? przyjdzie czas,że bedziesz miec 40pare lat, dziecko, dom na utrzymaniu i troche bedzie cie dołowac niski zarobek

Słuchajcie, teraz sobie przeglądam ogłoszenia odnosnie terapeuty zajeciowego. I w wiekszosci poszukuja dajmy na to na 2 spotkania tygodniowo, po 2-3 godziny. Osobiscie ksztalce sie na kierunku, po ktorym zostane prawdopodobnie nauczycielką, wiec nie uważacie, ze gdyby udało mi sie zalapac do jakiegos osrodka na terapie zajeciową, to byłoby to ciekawe połączenie?

Gość higienistka stomm
Zarabiam około 2000. Jednak wszystko też zależy gdzie się mieszka. Na pewno w wawie zarobki są wyższe tak samo jak w zachodniej części Polski. No i oczywiście jak już wcześniej wspominałam od tego jak się trafi. Wcześniej w innym gabinecie zarabiałam 1500 i robiłam za wszystkie ale dzięki temu, że mogłam przebierać w pracy i miałam już troszkę doświadczenia mogłam zmienić gabinet na lepszy

ja bede robic studia, a zaocznie technika optyka

U mnie te wszystkie kierunki, które wymieniłam są dziennie. :)

a w czym najbardziej bys sie widziała?

Wybiorę albo protetyka słuchu, albo terapie zajęciową. Ogólnie lubie pracować z ludźmi. :)

Mam takie same dylematy, kurcze... Chciałabym jakies medyczne studium, ale dosłownie nie mam pojęcia które!!!!!

a teraz cos studiujesz?:)

W kuratorium powiedziano mi ,że jedyna i dość dobrze przygotowaną szkoła kształcącą w kierunkach asystentka i higienistka jest PolicealnaWarszawska Szkoła Medyczna www.cezalfa.pl, właśnie tam składam dokumenty . Powiedziano mi ,ze po egzaminie państwowym i skończeniu tej szkoły dyplom upoważnia do pracy w UE

Gość migacz
Ja jestem z Wawy i tutaj otworzyli nowy kierunek - technik dentystyczny www.omega.szkola.pl/kierunki/technik-dentystyczny zastanawiam się czy na niego nie iść. Podobno po nim łatwo o dobrze platną pracę, a to jest teraz najważniejsze

Gość gość
Widzę, że szkoła cezalfa już wszędzie robi sobie nachalna reklamę. Nie polecam tej szkoły, wyciąganie pieniędzy. Przyjmą każdego jak i "przepchną" dalej każdego, byle zarobić na kimś pieniądze. Trzeba bardzo dokładnie czytać umowę z nimi i dopytywać o ukryte koszty. Jednak to i tak wychodzi później.

Gość gość
Nie znam tej szkoły totalnie ;/ ona jest jakaś nowa ? Znam tylko szkołę Delta Edukacja do której chodzę ;)