Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krys111

Problem z Dziewczyna

Polecane posty

Gość Krys111

Zaczne moze od tego, ze mam 20 lat i mieszkam pod Warszawa.Nie lubie sie chwalic, jednak ze wzgledu na to, ze moj problem dotyczy min finansow, to musze to uwzglednic. Moi rodzice sa bogaci, moja mama nie pracuje, a tata jest prezesem w bardzo duzej firmie inwestycyjnej dzieki temu zarabia bardzo duzo. 3 miesiace poznalem pewna dziewczyne w restauracji, po kilkunastu minutach rozmowy wymienilismy sie numerami i zaczalem sie umawiac z nia, no i jestesmy razem. Jest dosyc ladna, inteligentna, jednak od jakiegos czasu strasznie przestaje mi sie podobac jej charakter, zrobila sie egoistyczna, zachlanna, bezczelna i materialna. Podam pare przykladow o co mi chodzi. 1szy przyklad dotyczy dnia jej urodzin. W jej urodziny postanowilem zrobic jej niespodzianke. Kupilem jej nowego Ipoda, bo wiedzialem, ze ma stara mp3, ktora jest juz dosyc zniszczona i psuje sie. Prezent zapakowalem starannie i wreczylem jej, a ona co na to? "dzieki, szkoda tylko, ze pojemnosc 16gb, 32gb bylaby lepsza, bo jak wiesz lubie miec i filmy pod reka". Strasznie glupio mi sie zrobilo, szybko zmienilem temat i powiedzialem, ze oprocz tego przygotowalem jej cos specjalnego. W dniu jej urodzin moj dom byl akurat pusty, wiec postanowilem zrobic jej...romantyczna kolacje przy swiecach. Gdy zobaczyla co przygotowalem to powiedziala: "myslalam, ze pojdziemy do jakies restauracji np Fridays ale moze byc". No zes kurna, zajelo mi przygotowanie tego z 4h, zadbalem o wszystko a ona mowi, ze lepiej byloby wziasc ja do restauracji, rowniez i wtedy mi sie strasznie smutno zrobilo. Oprocz tych 2ch niewygodnych sytuacji mialy miejsce jeszcze inne. Moja mama miala przeglad samochodu, wiec musiala zostawic swoj w warsztacie na 2 dni, moj tata postanowil, ze wezmie z firmy na te 2 dni zapasowe Audi S4, bardzo fajny nowy samochod. Wybieralismy sie do kina, wiec podjechalem aby ja zabrac a ona na dzien dobry mowi mi "co to", wiec jej mowie, ze mojej mamy auto jest na przegladzie, a ona zaczyna juz cos marudzic. Podczas tej drogi do kina caly czas jej cos nie pasowalo i caly czas walila teksty typu "w twojej mamy mercedesie jest to i to tamto i tamto a tu nie ma tego tego i tego". Caly czas jakies idiotyczne docinki, ze nie moze nogi wyprostowac, ze lusterko inaczej ustawione i nie moze poprawic makijarzu, no doslownie caly czas cos. Ja nie wiem, to bylo nowe audi s4 a ona caly czas marudzila. Jest rowniez bezczelna, bo nabijala sie z mojej kolezanki, a raczej z jego ojca, ze ma kiepski samochod, no masakra, jak tak w ogole mozna. Jestem tutaj 1szy raz, jednak nie wiem co w tej sytuacji zrobic. Bardzo mi na jej zalezy, ale to co ona wyprawia wprawia jest przykre w dniu jej urodzin( a raczej wieczorem) to az plakalem przez to jak potraktowala moj czas ktory wlozylem w zrobienie jej niespodzianki. Co ja mam robic? Mam jej powiedziec? rozstac sie z nia? moze ona sie zmieni? Jesli ktos chcialby pogadac i ma cos dluzszego powiedzenia to chetnie porozmawiam gg 36698574

Gość Odejdź od niej
;)

Gość Layllaaa
Hej oj kolego to trafiła Ci sie Panna materialista, niewdzieczna i przemądrzała..a Ona jaki ma status materialny, ze tak wybrzydza?

Gość belerofront
jeżeli to nie prowo to kopnij ją z całej siły w zad i z dwóch nóg, to tepa dzida, blachara i pustak, będzie co raz gorzej, kupisz jej dom, to powie, że o dwa metry za mały i okna nie na tej wysokości, sprawiasz wrażenie rozsądnego więc zasługujesz na normalna panne

Gość niezaspokojona koteczka
To jest jakaś tania dziwka a nie dziewczyna ,skąd ty żeś ją wytrzasnął ?? Co ją obchodzi jakim autem po nią podjeżdżasz ,niech cieszy jape ,że w ogóle z buta nie musiała cisnąć ,nie wspominając o kolacji w domu . Trzeba było ją do parku zabrać i kupić hot-doga z budki . Księżniczka pierdolona jego mać ,rzuć to gówno i znajdź sobie mądrzejszą dziewuchę bo z takim towarem to daleko nie zajedziesz .

Gość Krys1221
@Layllaaa Bardziej na +, ojciec w jakis ubezpieczeniach robi, pewnie z 7k miesiecznie zarabia, jednak to nie o to chodzi. Bardzo dziwnie sie zachowuje. @Belerofrony To nie jest prowokacja. Nie po to pisalem tyle, zeby poprsotu zrobic sobie "jaja" z innych. Prowokacje nie sa w moim typie. @Niezaspokojona koteczka Poznalismy sie w restauracji, ona sprawia wrazenie fajnej dziewczyny, na poczatku tak nie bylo, dopiero dosyc niedawno zaczely sie tego typu problemy. Siostra mowi mi to samo, bo kiedys byla swiadkiem jej "popisu". Powiedziala, ze musze z tym skonczyc no ale kurde, moze poprsotu z nia porozmawiam? sam niewiem.

Gość Światowa Organizacja Zdrowia
Materialistka i tyle, zostaw ją i znajdź sobie fajną dziewczynę... kurcze, muszę powiedzieć, że Twoja sytuacja ukazuje jedną z niewielu wad bycia bogatym. Nie masz wyjścia, musisz testować dziewczyny co do tego czy lecą na Ciebie czy na Twoją kasę. No nic, powodzenia chłopie i nie daj się.

Gość Layllaaa
powiem Ci autorze tyle nie bedziemy tu za Ciebie decydowac ani wpływac na Twoja decyzje, ale...ja jeśli byłabym na twoim miejscu to raczej nie kwapiłabym sie z nia rozmawiac bo to nie problem moja dziewczyna jest nerwowa czemu taka jest bo takie zachowanie da sie załatwic, problem tkwi w tym, ze Ona jest po prostu bezczelna a to juz rzecz charakteru i jej bycia:) zepsuta i roszczeniowa...TO JEJ CHARAKTER a tego sie nie zmieni;]

Gość kalamoira
To zwykła blachara..

Gość Krys1221
@Swiatowa organizacja zdrowia Ta dziewczyna przyprowadzilem do domu po 1.5 miesiecu. I co ciekawe, gdy bardziej sie "odkrylem" to ona zrobila sie taka egoistyczna i bezczelna, wczesniej teg nei bylo. Normalnie jezdzilem sobie metrem i bylo spoko, jak nie wiedziala nic. Wczesniej mialem fajna dziewczyne, jednak troche rzeczy poszlo nie tak a charakterem byla duzo fajniejsza od tej obecnej. @Layllaaa Ja rozumiem, jednak chcialbym sie dowiedziec co inni mysla. Wiem, co mysli moja siostra;p Dziwne jest to, ze kiedys nie byla taka, ona poprsotu jakos sie taka zrobila. Kiedys wszystko jej sie podobalo, uwielbiala chodzic na spacery, nie miala zadnych pretensji. Mysle, ze poprsotu porozmawiam z nia porzadnie o tym, bo nie chce tak poprostu zakonczyc tego.

Gość Layllaaa
jesli chcesz sie upewnic,to pogadaj..wg wyszło szydło z wora;]

Dziwi mnie takie zachowanie,powinna docenić to co dla niej robisz,i głównie cenić Cię za Twój charakter,a nie za grubość portfela....Palma jej odbiła na punkcie kasy i tyle...Nie wiesz że''jak dasz palec to chce całą rękę''?A jej rodzina na jakim poziomie materialnym żyje?

Gość Krys111
Jutro z nia powaznie pogadam, az sie boje. Jej rodzina normalnie, ojciec zarabia z 7-8k miesiecznie, mieszkaja z dziadkami w domu, dosyc normalnie.

To ja nie wiem o co jej chodzi,może faktycznie z nią pogadaj na ten temat,a jeśli to nie pomoże to poprostu z nią zerwij bo z czasem będzie tylko gorzej...

nie jest wazne ile jej rodzice zarabiaja a jej sposób patrzenia na życie, a ma jakies wypaczone, typowa snobka i materialistka, widac co sie zaczeło dla niej liczyc, kupisz złoty pierscionek powie dlaczego nie z brylatnem, kupisz łancuszek powie a dlaczego nie w komplecie z bransoletką, za chwilę bedzie mówiła o mieszkaniu i własnym aucie, a spacery do parku zastapi wyjazdem na tenerefę, bo przeciez polskie morze jest dla biedakow

Gość Czy wy nie widzicie
skąś ty tą laske wytrzasnął hę? Ja pierdziele ja sie cieszyłam jak głupia jak na urodziny dostałam swoje ulubione perfumy . I życzeniem moim było pojechać do kina i do KFC :) to pusta laska która leci na twoja zawartość portfela jesteś dla niej jak bankomat, szofer z którym sie wozi. Wykorzystuje cie znadź sobie jakąś inną bo ta jakaś do dupy jest

Gość Krys111
Jak juz mowilem ona taka nie byla, poprostu zaczela sie dosc niedawno tak glupio zachowywac. Na poczatku byla wspaniala, tak czy siak jutrzejsza rozmowa bedzie bardzo trudna, kurde mam nadzieje, ze nie zmiekne i powiem jej to co mam powiedziec. Chcialbym spotykac sie z kims, kto troche bardziej doceni moje starania, no kurde juz nawet nie te materialne ale chociazby czas ktory wlozylem w przygotowanie jej tej kolacji:( Jakbym ja zabral do KFC to wydaje mi sie, ze nie bylaby za bardzo zadowolona, chociaz np ja baardzo lubie KFC;p Rozmawialem z nia niedawno i znowu jej sie nie podobalo cos, tym razem miala pretensje o to, ze nie chce jej odebrac z Warszawy z imprezy. Bylo u mnie kilka osob na meczu, wypilem pare drinkow o czym jej powiedzialem, a ona sie wkurzyla, rzucila i wylaczyla telefon. Chcialem jej zalatwic taksowke, albo wyslac kierowce naszego , ktory siostre do szkoly wozi a ona poprostu wylaczyla telefon nie dajac mi nawet skonczyc. Coraz gorzej to wyglada i boje sie, ze jutro bedzie nasz ostatni dzien.

Gość Czy wy nie widzicie
nie była taka bo chciała sie pokazać z jak najlepszej strony taka prawda.... znajdź sobie taką co z lizaka w krztałcie serduszka będzie sie cieszyć w sensie skromna i niewymagającą bóg wie czego. pojechała na impreze nie mając transportu z powrotem ja pikole co za laska . pomyśl co będzie za 3 miesiące, za rok,

Gość Czy wy nie widzicie
Ach ja mam co prawda dość daleko do mojego kochanego KFC ( hot wingsy lubie) ale zawsze jak nie da rady pojechać zadowalam sie swoim hamburgerem :D

ja znam twój problem az za dobrze, zrobiłam specjalizacje z ginekologii i wiedzie mi sie całkiem nieźle, auto, dom kiedy poznaje kogoś jest tak zwyczajnie, dla mnie cudownie, romantycznie, nie uzewnetrzniam sie bo juz sie naciełam na łowcow posagu i kurcze po ok miesiaca , czy dwóch gdy chce zacisnic wiezi , oni widza co posiadam znmieniają sie i gdzie jest normalność?bo zaczynały sie wymagania, na urodziny jak poszlismy ro reasturacji i dostał ode mnie wygrawerowane na złotym bryloczku cytat iode mnie, nie był pocieszony, myslał chyba ze auto dostanie, bo mnie na to stać, paranoja jakaś to jak teraz sie zachowało pokazuje jaka jest pusta, chce cos osiagnąc takim zachowaniem, mysli ze ja błagac będziesz i do stóp padniesz

Gość Krys111
@Czy wy nie wiecie Siostra mowila mi to samo, jednak jakos nie bylem do tego przekonany. Lubie traktowac dziewczyne dobrze, jednak ona troche zaczyna przesadzac, wydaje mi sie, ze troche zaczynam jej przypominac narzedzie, a to nie dobrze. Ona myslala ze ma transport(czytaj Ja;p), jestem pewien, ze jutro rzuci sie na mnie z dzisiejszego powodu. Ja chcialem jej pomoc, nie moglem pojechac bo pilem, ale chcialem zamowic taksowke albo zadzownic po tego kierowce, ona nie dala mi nawet szansy, olala mnie poprostu. Jutro bedzie powaznz rozmowa z nia ojjj. Tez lubie hot wingsyy mniammm:) @Lenka Na szczescie nie wszyscy sa tacy. Moja byla dziewczyna byla idealna, i naprawde warto jest szukac tej jedynej/jedynego. Blagac jej nie bede, jutro podziele sie nasza rozmowa:p

Gość Krys111
@swiat w kolorze sepii Pisalem, ze nie jestem zadna osoba prowokujaca, jedynie chcialem sie podzielic z innymi tym, co mi sie przydarzylo i wysluchac rad.

od razu widać że zależy jej tylko na Twoich pieniądzach, więc powinieneś dać sobie z nią spokój. Wcale się nie dziwię, że na początku tak nie było, bo zazwyczaj jest tak, że większa zachłanność rodzi się z czasem

Gość Krys111
No i bum zwiazek oficjalnie zakonczony;/

Gość FBI_CIA
Krys111 napisz coś więcej, co jej powiedziałeś, jaka była jej reakcja itp.

Gość kamaszki
to autor mial wene tworcza :D

Gość cosmogirl
i dobrze ! Krzys, znajdziesz fajna dziewczyne, ktora nie bedzie ciebie trakowac jak taxowki, czy pojemnika z prezentami :)