Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakaka

Czy w Polsce traktuje się ludzi gorzej od psów?

Polecane posty

Gość kakakakakaka

Ja myślę że tak w samym Gdańsku naliczyłem kilkanaście przychodni weterynaryjnych wyposażone w aparature USG oraz RTG.Niektóre nawet dysponują laboratoriami oczywiście wszystko odpłatnie.Psom robi sie badanie krwi,operuje kręgosłup,usuwa torbiele.Tak mnie wkurza takie podejście że ludzie niektórzy z chorymi kręgosłupami muszą sie męczyć to chyba najgorsze i jeszcze te czekania a wygląda to tak kilka miesiecy do neurologa,kilka miesięcy na rezonans i kilka lat na operację.Czesto ludzie przychodza z chorobami i wmawiają im depresję.Czesto jak ktoś przyjdzie do lekarza to-z czym tu teraz nie przychodzą itd.Co prawda nie mam nic przeciwko pomocy zwierzętom ale chyba człowiek dla człowieka powinien okazać więcej szacunku.

Gość kakakakakaka
nikt nie jest przeciw?

Gość kakakakakaka
kopuluję na trawniku z mojm kolegą

Gość kakakakakaka
ej podszywie

Gość jak płacisz tak jak leczenie
czy badanie psa to w zasadzie nie czekasz na nic.

Ale za każde badanie pieska i za każdą wizytę u weta się płaci i to czasami niemało. Bo to wyłącznie prywatna opieka weterynaryjna. Jak pódziesz prywatnie do lekarza to masz to samo

Gość A co ci ku rwa nie pasuje w
pieskach?? One też czują. Może wsiunie u ciebie nie ma aparatury tylko chodzisz do zbachora?? :classic_cool: :D

Gość A co ci ku rwa nie pasuje w
sory *znachora

Gość kakakakakaka
bardzo to przeżywam ponieważ zauważyłem ze są salony fryzjerskie dla psów, a ja na fryzjera nie mam 10 zł, ostrzyżenie psa kosztuje więcej, aż serce mi pęka, chciałbym być psem :O

Gość fvfdbdf
Jak ktoś wyzej napisał, za to się płaci. Jakbyś do lekarza poszła prywatnie albo zapłaciła za badania nie musiałabyś czekac.

Gość kakakakakaka
ej podszywie skończ

Gość POlitycznie POprawna
Teraz modne jest hasło o traktowanie zwierząt jak ludzi. Co ozancza też, że ludzi traktuje się jak zwierzęta. W POlsce często faktycznie gorzej niż zwierzęta.

Gość krups
trochę racji w tym jest, w przychodni zapisałem się do internisty aby otrzymać kolejną receptę na prochy, czasem mam skoki ciśnienia i łykam na obniżenie, wszedlem do gabinetu lekarskiego a tu starsza pani doktor nawet ciśnienia mnie nie zmierzyła a na dzień dobry zaczęła mnie jebać, że za fatalnie żyję i za dużo pracuję, że pewnie za dużo żrę i za dużo piwska piję i za dużo palę i że muszę zmienić styl życia a ja wcale nie palę, piwo czasem wypiję a kolacji wcale nie jadam a ta mnie jebie równo i dołuje, więc nie wytrzymałem i powiedziałem wprost : Ty stara ruro - a jak ty żyjesz i z kim żyjesz, zapierdalasz od rana do wieczora na sześć etatów i chyba niedojebana jesteś stara małpo, pierdolnęłem drzwiami i wyszedłem , aż mnie się ciśnienie podniosło :( pojebabana całkowicie !

Gość W POlsce często faktycznie gor
zej niż zwierzęta. TO BZDURA

Gość kakakakakaka
Musiałam iść do akuszerki, nie stać mnie na ginekologa :( A zęba wyrywali mi motyką rogową...

Gość o czym ty w ogóle bredzisz
te piękne kliniki są tylko dla psów, które mają szczęście mieć bogatych właścicieli, a i w nich nie ma żadnych cudów tylko podstawowa diagnostyka i opłacalne zabiegi. Każda gminna przychodnia w zapyziałej wsi oferuje lepszą opiekę. Przy każdym poważniejszym schorzeniu piesek niestety idzie do piachu.

Gość dfgfdgfdsgfd
trochę racji w tym jest, w przychodni zapisałem się do internisty aby otrzymać kolejną receptę na prochy, czasem mam skoki ciśnienia i łykam na obniżenie, wszedlem do gabinetu lekarskiego a tu starsza pani doktor nawet ciśnienia mnie nie zmierzyła a na dzień dobry zaczęła mnie j**ać, że za fatalnie żyję i za dużo pracuję, że pewnie za dużo żrę i za dużo piwska piję i za dużo palę i że muszę zmienić styl życia a ja wcale nie palę, piwo czasem wypiję a kolacji wcale nie jadam a ta mnie j**ie równo i dołuje, więc nie wytrzymałem i powiedziałem wprost : Ty stara ruro - a jak ty żyjesz i z kim żyjesz, zapie**alasz od rana do wieczora na sześć etatów i chyba niedoj**ana jesteś stara małpo, pie**olnęłem drzwiami i wyszedłem , aż mnie się ciśnienie podniosło poj**abana całkowicie ! serio tak jej powiedizales???hehehe chcialbym to zobaczyc. no i jak zareagowala?

Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci. Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia na http://smierc.org i otrzymałam znów tę datę! (( Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?

Gość krups
serio tak było, nie usłyszałem co odpowiedziała bo wyszedlem z gabinetu ale rozmawiałem z kilkoma osobami na temat tej doktórki, wchodzili do gabinetu zdrowi ludzie powiedzmy tylko z katarem a wychodzili od niej ze łzami w oczach , dorośli ludzie zdołowani totalnie

Gość dfgfdgfdsgfd
ostatnio udałem sie do ginekologa ażeby ten zmierzył mi długość fjuta, wizyta zakończyła się podobnie :O nie mam linijki i ciśnieniomierza więc chodzę do lekarzy taki już jestem

Gość dfgfdgfdsgfd
mozemy połączyć siły ty mi zmierzysz pytona a ja ci ciśnienie :D

Gość krups
bardzo chętnie ale nie ma takich krótkich linijek

Gość akurat coś powiedzialeś
chyba: przepraszam pani doktor, już wracam w podskokach do rejestracji odstać w kolejce od nowa. Dziękuję, do widzenia. Najczęściej w internecie najodważniejsi są tacy, co w życiu gęby się boją otworzyć.

Gość kakakakakaka
przebrany za psa udaję się do kliniki weterynaryjnej aby zrobić sobie usg

Gość kakakakakaka
po czym wyskakuję przez okno odmawiając zapłaty :O

Gość kakakakakaka
tak ale ludzie opłacają składki po zatym wiele badań nie jest refundowanych a co jest to i tak nie kieruja lekarze zazwyczaj przepisują prochy tak jak ktoś pisał a co gorsza w ciemno>Trudno czasem na wszystko znaleść pieniądze na zęby i na to na to a co sie ze składkami dzieje.Po za tym lekarze nie siedzą tam za darmo i odprobina szacunku sie należy.A jak nazwać szacunkiem czekanie 7 lat na operację?

Gość kakakakakaka
Pan doktor kazał mi położyć się na "kozetce". Ciekawy wynalazek, nie wiem do czego służy, ale bałam się że mnie zgwałci !!

Gość kakakakakaka
Przepraszam, raczej "bałem", ale nie wiem już czym jestem :(