Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusiak

odklejająca się kosmówka

Polecane posty

Gość dusiak

Czy którejś z Was na początku ciąży odklejała się kosmówka?? Jakie miałyscie zalecenia od lekarza i jak to się skończyło??

Gość dusiak
halooo :((

Gość ladymoon28
Ja miałam taki przypadek. U mnie zaczęło się w 6 t.c nagle wieczorem któregoś dnia dostałam plamień żywo czerwonych i już następnego dnia byłam na pogotowiu. lekarz zalecił dphaston 3 razy dziennie co 6 h i ciągłe leżenie bez wyjątków (no może prysznic i toaleta). Leżałam miesiąc po czym nastąpił czas wizyty kontrolnej i USG na którym okazało się że po odklejeniu śladu nie ma:) . Dzidzia podrosła i docisnęła odklejającą się część ale też leżenie dało bardoz wiele. Brałam magnez i starałam się unikać stresów...starałam się bo byłam w dołku psychicznym i chyba całkowicie rozklejona i załamana ale udało się i dziś mam 5 miesięczną córunię:)

Gość ladymoon28
Jeżeli problem tyczy się ciebie to uwierz mi leż ile tylko trzeba . Mnie mąż jak szedł do pracy to zostawiał przy łózku termos z gorącą zupą a pod kołdrą w garnku obiadek, było bardzo ciężko ale się udało i tak na prawdę juz po miesiącu leżenia mogłam normalnie funkcjonować tyle że nie mogłam nic dzwigać ani się gimnastykować aż do końca ciąży ale żyłam normalnie.

Gość dusiak
a ja mam niestety ten problem, że nie mam na kogo liczyć...

Gość dusiak
dla pocieszenia sram sobie siarczyście do mordy a potem napycham pochwę masami kałowymi :classic_cool:

Gość ladymoon28
no to troszkę kiepsko ale wiesz, njważniejsze żeby wszystkie czynności jeżeli już musisz wykonywać to wykonuj je spokojnie i powoli i nigdy ale to nigdy nie napinaj brzucha. Bierz magnez i unikaj wszelkich substancji czy pokarmów któe wzmagałyby skurcze. Bierz witaminy i staraj się jak najwięcej polegiwać. Możesz wstawać jedynie po to żeby przygotować sobie posiłek i zaraz spowrotem do wyrka. Zakupy w twoim przypadu odpadają całkowicie. Tu potrzebna jest jakaś osoba która zadba o takie sprawy:(

moja znajoma przez to przeszla. przez 3 tygodnie musiala lezec plackiem. teraz wyglada na to, ze jest okey, jest juz w 6 miesiacu i moze sie juz poruszac choc tryb zycia nadalbardzo oszczednosciowy.