Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eraaaa29

jak pogodzić pracę z dzieckiem w przedszkolu

Polecane posty

Gość Eraaaa29

mam problem obecnie jestem jeszcze na wychowawczym, od września córka idzie do przedszkola które jest otwarte do 17:00 a ja pracuje od 9:17 i tu mój problem, nie zdążę odebrać dziecka z przedszkola, nie mogę liczyć na męża, ani na dziadków co robić??? szukam pracy na 3/4 etatu ale ciężko taką znależć, a prywatne przedszkole, które jest otwarte dłużej jest poza zasięgiem dla mnie bo za drogie, jestem bezradna, czas leci a ja nie mam rozwiązania, jak wy drogie mamy sobie z tym radzicie??? czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość pppppppkk
moze jakis znajomy/znajoma ktory mogłby odbierac dzieciaka z przedszkola?

może warto umówić sie np z jakąs zaprzyjaźnioną sąsiadką, która za drobną opłatą będzie Ci pomagać?Pod warunkiem,że przedszkole nie jest daleko..

Gość no taak
A nie możesz np. chodzić na 8, 8.30 do pracy i wychodzić ok. 16, to może zdążysz odebrać?

Gość no taak
Codziennie to znajoma wątpię, że będzie odbierać, nawet jakby miała czas, bo to trochę głupie, no i głupio też brać za to kasę...

Gość no taak
Ewentualnie jakaś nastolatka, której dasz zarobić, ale też niewiadomo czy tak codziennie to się zechce ;)

przedszkole jest do 17 - zapytaj sie do ktorej mozna odbierac dzieci - w wielu jest tak, ze 'zajecia' sa do jakiejs godziny, a pozniej dzieci, ktore zostaja dluzej, sa w 1 sali i tam sie bawia i czekaja na rodzicow (oczywiscie tez do jakiejs godziny) jak bylam w liceum to dorabialam sobie odbierajac rodzenstwo (jedno ze szkoly, 2e z przedszola) i zawozilam ich autobusem do pracy do matki (wczesniej ojciec odbieraj dzieciaki, ale wtedy wyjechal na rok za granice do pracy i miala podobny problem do Ciebie) - mozesz poszukac wsrod znajomych czy nie maja jakies mlodej zaufanej osoby, ktora chce sobie dorobic

Gość a zgoda pracodawcy
na elastyczny czas pracy, zebys mogla zdazyc do tego przedszkola?

porozmawiaj ze swoim szefem czy nei daloby sie przesunac godzin Twojej pracy

Gość no taak
No chyba najprościej będzie przesunąć godzinę pracy na 8

Gość taka jedna mama synka
My bylismy w podobnej sytuacji i ja dogadalam sie w pracy, ze zaczne wczesniej i wczesniej skoncze, takze pracuje od 8.00 do 16.00, a po pracy odbieram synka. Porozmawiaj o tym w pracy, moze tez bedziesz miala taka mozliosc.

Gość Eraaaa29
niestety z przesunięciem czasu pracy się nie uda bo to jest placówka finansowa w której pracują dwie osoby i musimy o 17:00 zamknąć zanim wyjdziemy będzie około 17:17 zamin dojadę do przedszkola na moim osiedlu będzie 18:00 :-(

Zorganizuj sobie kogoś żeby odebrał dziecko i pobył z nim np. godzinkę, napewno znajdzie się osoba, która będzie chciała sobie dorobić (starsza pani lub studentka) a Ty nie stracisz dużo pieniędzy.

Gość dokładnie, poproś jakąś s
sąsiadkę, która siedzi w domu, lub nastolatkę, żeby np za drobną opłatą odbierała Ci dziecko z przedszkola i pobyła z nim godzinkę i np zaproponuj na miesiąc 200-300zl, to chyba nie tak dużo? ;)

Gość jjjjjssh
no ja kiedys dorabialam tak odbieralam z przedszkola, chwile sie w domu pobawilam i jak mama przyjechala, to spadalam