Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia080

Bardzo prosze o interpretacje wyniku moczu PILNE

Polecane posty

Gość agusia080

Witam Wczoraj odebrałam wynik i jestem zaniepokojona .jestem w 12 tyg ciazy.w poniedzialek ide do lekarza ale moze ktos wczesniej mi odpisze co to jest.miałam rowniez robiona morfologie krwi i wyniki sa idealne tylko ten mocz.oto moj wynik badanie ogolne moczu glukoza nieobecna bilirubina nieobecna ciała ketonowe nieobec ciezar wlasciwy 1,015 krew slad-swieza ph 7. białko nieobecne leukocyty duzo barwa zolta osad moczu nablonki płaskie liczne okragłe 0-1wpw krwinki białe 15-20 wpw +zlepy krwinki czerwone swwył 1-2 wpw pasma sluzu nieliczne flora bakteryjna liczne

Gość kto jak nie ja
Witaj. Prawdopodobnie masz jakiś tan zapalny dróg moczowych.Pozdrawiam.

Gość agusia080
dziekuje za szybka odp

Gość przecież dużo je
zapalenie pęcherza albo cewki moczowej albo jedno i drugie. Boli cie jak sikasz, często musisz chodzić i oddajesz niewiele moczu ? Jeżeli tak, to na bank to. Szoruj do lekarza, bo to trzeba szybko leczyć.

Gość kto jak nie ja
Agusia-nie ma za co :) Przecież- nie koniecznie-ja miałam leukocytów 10-20-30 w polu,a kompletnie nic mnie nie bolało,nie biegałam sikać co 5 minut.Czułam się całkiem normalnie.Aż się doktorka zdziwiła gdzie ja się takiej infekcji nabawiłam.

Gość agusia080
a co brałaś ?i po jakim czasie była poprawa?

Gość kto jak nie ja
Agusia-dostałam antybiotyk dość silny(tylko że ja nie byłam w ciąży) i po dwóch tygodniach od skończenia leczenia robiłam kontrolne badanie i już było oki.