Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda mama90

mamusie 19-25 lat z woj warminsko-mazurskiego zapraszam:D

Polecane posty

Gość Mama rocznej Niuni
a i jeszcze papa :D

oo to bardzo duzo mowi! moja nie chce;/ mowi w sumie mama baba dada i reszta to wszytsko po swojemu umie zrobic papa gdzie jest kokoszka dac czesc przybic piatke i bic brawo i to tyle w sumie

Gość Mama rocznej Niuni
Moja to samo wszystko robi . Jeszcze robi kosi kosi i pokazać rączkami,że nie ma taty :D

a i jeszcze cacy umie zrobic:D z mowa to caly czas po swojemu i udaje czasami powtarzac to jak ja cos powiem:D u ciebie tez taka beznadziejna pogoda jak u mnie?bo tu deszczowo pochmurno;/

Gość Mama rocznej Niuni
Ja dzisiaj w domu nie jestem,jestem pod elblągiem,przyjechaliśmy do teściów na weekend :D Ale pogoda deszczowa strasznie :)

Gość Mama rocznej Niuni
A właśnie zjedliśmy obiad,a Ty co porabiasz ?

my wlasnie tak samo:) moze masz ochote pogadac na gg?wydajesz sie sympatyczna mozemy pogadac o naszych dzieciaczkach prywatnie:)

Gość Mama rocznej Niuni
ok to podaj gg ;)

Gość Mama rocznej Niuni
Hahha oki :D

Gość pacz
po co sobie zrobiłyście dziecko w tym wieku? nie macie ambicji by coś osiągnąć poza urodzeniem dziecka?

Gość pacz
nie do wszystkiego, ale na pewno do pewnego rodzaju młodości, niezależności, ale skoro wam wybawienie się nie było potrzebne to spoko, tylko denerwuje mnie jak małolata zrobi sobie dziecko, a potem bez wykształcenia, mieszkania, perspektyw pobiera zasiłek z moich pieniędzy, pieniędzy podatnika. Sorry, ale uważam, że żeby sobie pozwolić na dziecko powinno się mieć doświadczenie i pełną świadomość kosztów

Gość mama rocznej niuni
Nie uogólniaj ! Ty na mnie nie pracujesz! Ja urodziłam dziecko jak juz byłam mężatką! I nie jestem bez ambicji bo studiuję i czasem dorywczo pracuje! a poza tym dziecko mnie nie uwiązuje!

a wiesz co mnie wkurza?!?! to ze z moich pieniedzy zyja przestepcy ktorzy siedza w wiezieniu i maja wszytsko za darmo!!!maja gdzie spac maja co jesc !ze wysylaja pijakow na kilkudniowe odwyki i to tez jest z moich pieniedzy!! zastanow sie co Ty mowisz... zal Ci ze mlode matki staraja sie o zasilek..heh zasilek ktory wynosi 68 zl!!!!!!! wstydz sie...

tzn moze nie z moich puieniedzy bo ja jeszcze nie pracuje ale z pieniedzy wszytkich pracujacyych ludzi.. zal ci ze zyja z podatkow ktore placisz.. a nie ejst Ci zal ze z tego zyja ludzie ktorzy zabijaja...

Gość kolorowankaaaa
mlodamama90 czy jakos tak. ale jak z towich pieniedzy zyja ludzie w wiezieniu? przeciez nie pracujesz? podatkow nie placisz... co ty gadasz dziewczyno.

przeciez napisalam sprostowanie na dole ze nie z moich bo ja nie pracuje ale ze wsztystkich pracujacych ludzi!!!ja do nich tez bede sie zaliczala.czepiasz sie o cos co nie jest najwazniejsze.czytaj dokladnie

Gość mama rocznej niuni
Mnie wkurza to,że młode mamy są traktowane jak te gorsze! Urodziłam dziecko jak miałam 23 lata więc gówniarą żadną nie jestem.

Gość kolorowankaaaa
tu raczej chodzi o to,ze w tak mlodym wieku wpdlas-bo jestem pewna,ze planowane dziecko to nie bylo,tym bardziej,ze sama jestes. sa zabezpiueczenia,ale teraz jest modne bzykanko 24h, sloneczka itd. zgadzam sie z tym,ze trzeba liczyc sie z ksoztami itd. pozniej idziesz do MOPSu po 300zl i rodiznne nie wiem ile teraz sa, 50zl? dostajesz za siedzenie w domu nawet te 300-400zl. nie mam nic do tego,ze komus moze to przeszkadzac. bo taka jest prawda. sama zaszlam w niespodziewana ciaze jak mialam 23:) ale ja mam mieszkanie od 20roku zycia, faceta od 7 lat i prace,studia. czasem lepiej,czasem gorzej,ale jest ok, nie narzekam, zyje,odkladam. nie naskakuje na ciebie,ale pomysl,czy nie lepiej dziecko dac do zlobka i zabrac sie za edukacje i prace., rodzice moga w weekend zostac z dzieckiem, korona im z glowy nie spadnie.

Gość kolorowankaaaa
mama rocznej niuni nie naskakuja, tyle,ze powinno najpierw miec dobra materialne,a pozniej plodzic dzieci. teoretycznie tak,ale praktyka pokazuje zupelnie cos innego. ot tyle. takie zycie.

ja nie dostaje zadnych 300 zl o czym Ty mowisz? za co niby mam je dostac?jedyne co mam od panstwa to comiesieczny zasilek rodzinny wynoszacy 68 zl.nic wiecej..jestes troche bezczelna wypowiadajac sie o moich rodzicach ze korona im z glowy nie spadnie.sluchaj ja moge liczyc na swoich rodzicow zawsze moga siedziec z moja mala nawet codziennie ale po pracy.wyobraz sobie ze pracuja i w tygodniu i w weekendy..wiec nie mow ze moga zostac w weekendy z nia i ze od tego im korona nie spadnie bo niestety nie moga nie pracuja tylko w niedziele a mama pracuje zreszta w co 2 niedziele wiec prosze nie badz taka bezczelna..bo to nie mile.a jesli chodzi o zlobek to juz dawno by w nim byla gdyby byl tam gdzie mieskzam ale wyobraz sobie ze nie ma.. myslisz ze ja jestem zadowolona ze siedze w domu i nie moge ruszyc sie do pracy ani do szkoly.. chcialabym ale nie mam jak wiec nie ejdz po mnie;/ ..

i dlaczego uwarzasz ze najpierw trzeba miec zajebista prace a dopierro potem dziecko???kto tak powiedzial bo nie rozumiem.. aby utrzymac dziecko wcale nie ejst potrzeba niewiadomo jak duzo pieniedzy ..kiedy dziecko jest male nie ma ogromnych wydatkow. co za roznica czy najpierw pojde do pracyy a potem urodze jak moge najpierw urodzic a potem np za rok isc do pracy..

Gość mama rocznej niuni
Kolorowankaaa Umoralniasz młodą mamę a sama masz dziecko, które w podobnym wieku urodziłaś . Ja mam męża od 2 lat,pół domku i mieszkanie na wsi i co ? To,że pracuje dorywczo to nie znaczy,ze jestem gorsza. Mam studia i co ? A co to tylko młode matki siedzą na utrzymaniu państwa ? ile jest takich matek po 30 czy 40 co nie pracują ?!

Gość kolorowankaaaa
mloda mama90 slow brak. pracuja rodzice twoi tyle,zeby utrzymac i siebie i ciebie z dzieckiem!!!! nie wiem czym tu sie chwalisz, ja bym sumienia nie miala. ciezko im pomoc? nie szukaj usprawiedliwienia. odciaz rodzicow lepiej, bedzie milo takie rzeczy pisac. mama niuni a widzisz, wpadlam,ale juz na swoim. bylam na studiach, mialam swoje meiszkanie i wyobraz sobie pracowalam-dziwne nie? a jednak, w dobrym momencie mojego zycia zaszlam w ciaze. zyje mi sie bez zasilkow,bez pomocy panstwa. i wiesz co? jest mi z tym dobrze. naparwde,ciesze sie,ze nie musze pisac pism o 68zl zasilku. jeszcze jedno, mozesz isc do MOPSu mloda mamo90 i zlozyc podanie o pomoc finansowa.

Gość mama rocznej niuni
A bo nie chce mi się siedzieć :P

Gość mama rocznej niuni
No ja też mam swoje mieszkanie a właściwie dwa , studia , męża i jako się tam tym nie przechwalam jak Ty :/ . Ja tez nie musze pisac pism o 68 zł zasiłku !

Gość kolorowankaaaa
zawsze to 300zl do przodu dla twojego dziecka i mniej charowki twoich rodzicow w weekendy. aha i jeszcze jedno mamo niuni miec pol domku od rodzicow to nie sztuka:) zarob sama,wtedy sie chwal. nie mniej zycze wam szczescia. nie rozumiem czemu tak naskoczylyscie na mnie, zlot czarownic czy co? nikt nie zabrania miec dziecka i w wieku 18 lat. to sprawa kazdego z nas. nic mi do tego. ja napisalam,ze rozumiem tych,co sie wkurzaja,ze z naszych podatkow utrzymuja takie lenie,ktore chwala sie,ze ich rodzice na ich zachcianki pracuja w weekendy. dla mnie to masakra... ale ok,zycjie spokojnie, nie robcie wyksztalcenia, zmieniajcie pieluchy. mi bycie matka nie kolidowalo z robieniem studiow zaocznych. dalam rade obronic sie i zrobic pozniej prawko,wiec mozna? pewnie,ze mozna, wystarczy chciec!